Solsidan äger!

Haha alltså jag bara älskar Solsidan! Har kollat tre avsnitt ikväll och fler ska det bli! Helt underbara karaktärer och man kan inte annat än att skratta så det skvätter om det! Nu blir det som sagt mer Solsidan efter en dag fylld av tråkiga ärenden och imorgon drar dagen igång med himlagläntan nere i kyrkan:)

Sydsvenskan

I fredags på Hälsomässan så provade jag på att räkna ut min "riktiga" ålder enligt mitt sätt att leva när det gäller motion, kost etc.. Resultatet var ganska deprimerande att få höra men är glad att det inte var värre än så iaf! Efteråt så kom en journalist med fotograf fram och började fråga ut mig om det och de tog även bild på mig och Lova.. Inte trodde ju jag då att det skulle bli något särskilt av det utan strosade glatt vidare och tänkte inte mer på det. Förrän igår när folk helt plötsligt börjar uppmärksamma att jag är med i Sydsvenskan?! Haha, visserligen kom jag ihåg att journalisten sagt att hon jobbade där men som sagt.. Gjorde bara inte kopplingen att en bild på mig skulle hamna i tidningen så döm min förvåning när jag hör om det.. Ännu värre är att jag inte ens sett tidningen själv än.. Någon som kan berätta för mig om jag och Lova såg bra ut? Spenat mellan tänderna? Välling på kinden? Bad hairday? Anyone??

Nya leksaken kom till användning idag! Var...

img_7930 (MMS)

Nya leksaken kom till användning idag! Var ute en sväng och tog de en och en, färskade mest upp minnet efter vintervilan.. Platsliggning, rätt positioner, försökte få upp hastigheten i momenten och lite lek:) nu väntar mina ägg på mig!


Hälsomässa Malmö

I fredags drog jag och ett gäng mammor från området till Hälsomässan i Malmö, väldigt spännande! Har velat gå de andra åren också men har tyvärr varit uppbokad. Efter ett par om och men med bussen i och med att vi var fyra pers med barnvagnar så kom vi äntligen fram och var bland de 50 första besökarna och fick då en goodiebag från Make up store.. Innehöll bl.a. Ett fint nagellack(invigdes samma kväll!), en fin ögonskugga och ansiktsmask. Det där med ansiktmasken sket jag på ikväll. Skulle ha en mysig stund med den på och blandar den med vatten enligt beskrivning. Tvättar av mig i ansiktet och tar upp en stelnad klump i handen. Vad fan?! Visar sig att den tydligen stelnar ganska fort. Jaha, kunde de inte skrivit på förpackningen: du hinner inte tvätta av dig sminket. Så fort du blandat masken, kleta den i ansiktet direkt oavsett sminkning eller ej?! Ansiktsmasken var underbar, verkligen. Ligger så fint i papperskorgen. Går in och kollar till min klump emellanåt..

Socialiseringsträning på HÖG nivå!

Imorse när Christian väckte mig vid tio så var jag nog halvdöd. På allvar. Hade varit uppe sen åtta fredag morgon och sprungit runt hela dagen för att sen sticka till jobb fredag kväll, damp ner i sängen lördag morgon kl 5! Och väcktes då som sagt 10.. Christian for direkt till jobb och jag kände mig lite rastlös.. Syrran hade berättat att Vellingeblomman hade hundens dag hela helgen och att oxie hundungdom(där hon sitter i styrelsen numera!) skulle vara där och visa upp sig samt att man kunde få prova på lite roliga saker.. Varför inte slå flera flugor i en smäll? Träffa syster, socialisera/träna hundarna, bli lite uppiggad och bara göra något som man inte brukar göra. Så blev det, morgonkaffet och frukost intogs och sen packades Lova och pojkarna ut i bilen.. Och så roligt det var! Märks att hundarna behöver mer stimulering nu när vi börjar gå mot varmare väder, de blir rastlösa och oförskämda:) skämt åsido så skötte de sig över min förväntan(ja, jag hade låga förväntaningar!) och de fick båda prova på rallylydnad och agility.. De har redan provat på det innan så det gick bra! Dessutom fick faktiskt Lex fungera som exempel när Lisette visade hur rallylydnad gick till, stolt matte:) fick med mig en ny träningsleksak hem sånt jädrar ska det dras igång!

Motivation till träning; check!

Yes det är faktiskt sant! Jag har så smått kommit igång med lättare träning här hemma under dagarna. Tanken är att jag sen ska börja träna någonstans/något men är väldigt osäker på vad.. Är inne på att börja dansa(flera år sedan sist), hitta en häst ngn gång i veckan(sjukt svårt att hitta rätt!), kickboxning(också flera år sen sist!) eller typ helt enkelt bara hasa mig ner till närmsta gym och sluta komma med ursäkter?! I vilket fall som helst så har jag faktiskt lyckligt nog kommit in i bra matrutiner, äter ungefär lika många gånger som Lova om dagen. Dvs ungefär fem gånger om dagen trycker jag i mig mat, än dock nyttig sådan! Kör lite halvseriöst med GI-metoden vilket fungerar jättebra hittills! Känner mig verkligen pigg och har kraft till att få ut mesta möjliga av dagarna! Som det ser ut nu så kör jag dagliga promenader med ankelvikter och lättare styrketräning med redskap ungefär 5 dagar i veckan. Hoppas nu bara denna plötsliga förändring håller i sig?!

Himlagläntan

Imorgon bitti blir det upp med tuppen, vi ska nämligen till himlagläntan.. En trevlig sång och fikastund med lek för små och skitsnack för vuxna i kyrkans regi. Trots att jag inte är särskilt troende så är det väldigt mysigt och Lova tycker det är skoj! Jag i kyrkan frivilligt utan mutor, trodde man någonsin att man skulle se den dagen? Haha hoppas de inte kollar medlemsskap på Lova:)

Lätt att tappa bort sig.

Hej igen! Var ett tag sedan jag ens var härinne och kollade läget.. Verkar ha blivit väldans tomt får jag säga men jag hoppas snart ni är med mig igen! Denna tiden har jag bara tagit åt mig själv och familjen, så himla lätt att tappa bort sig och missa sina prioriteringar och efter all stress och press jag haft de senaste två(!) åren så var det nog dags att få fötterna på jorden igen.. För er som kanske inte vet så har jag gått en lite annorlunda väg i mitt liv, jag har liksom levt livet lite bakvänt. Lång historia kort; slutade gymnasiet efter första året med väldans bra betyg om jag får säga det själv. Började jobba, tog körkort och flyttade hemifrån som 18-åring. Jobbade, festade och pluggade lite på distans när jag kände för det, största fokus låg dock på festandet... Fick slutligen en fast anställning på ett bra jobb, hade mina två hundar och hade börjat lugna mig och hittat en fin balans i livet som singeltjej.. Smällen kom ett år senare stt hela företaget lades ner och jag förlorade mitt jobb tillsammans med alla mina kollegor inklusive min mamma som jobbade på samma företag. Jahapp, och vad fan nu då? Hade två val: bit i det sura äpplet och avsluta dina två år på gymnasiet eller fixa ett skitjobb och lev bitter. Vad tror ni jag valde? Bet i det sura äpplet of course.. I samma veva träffade jag christian, vi flyttade ihop och jag skaffade ett extrajobb som innebar helgnätter enbart. Så dessa två åren som har gått sen januari 2009 så har hunnit med att; klämma in två års studier på tre terminer med BRA betyg, jobba mellan 6-12 nattpass per månad, ta hand om två hundar och ett hem, vara gravid i 9 månader, föda en perfekt liten flicka, vara mammaledig i 7 månader, jobba extra under mammaledigheten, resa till Thailand två veckor och sistmen inte minst få till ett sjuhelvetes underbart förhållande med min älskade Christian. Do the math. Can you spell exhausted at times? anyway, nu känns det nog som båda mina fötter återigen står fast på jorden och jag fortsätter i mitt hektiska liv( ni kanske inte förstår detta men jag älskar att ha många bollar i luften) och nu ligger fokus mest på familjen, hundarnas träning, min träning, jobb och kommande plugg(ja,igen!). Uppdatering om vardagen kommer så stay tuned:)

RSS 2.0