Lite trötta efter promenaden:) Theo fick h...

img_8607 (MMS)

Lite trötta efter promenaden:) Theo fick ha väskan med vikter och Lex hade vikthalsbandet..


Ute på promenad i fina vädret efter besöke...

img_0128 (MMS)

Ute på promenad i fina vädret efter besöket på BVC, Lova hade växt jättemycket! Nu väger hon 5050 gram:) snart kommer Christian så vi kan åka och fylla i papper angående faderskap och vårdnad, sen blir det nog lugn kväll..


Äntligen träning igen!

Wiiie, har börjat få in lite rutiner nu igen=) Började dagen med att powerwalka med hundarna och lova i vagnen i ca 40 min. Fortsatte sedan med att städa härhemma(för er som ser ut som frågetecken, när jag städar så går det i 190 och svetten rinner!) och sen förbereda middagen. Christian kom hem och började pilla med sin radiostyrda motorcykel. Efter middagen så begav vi oss bort till parken; han med "motorcykeln", lova i vagnen, jag "packåsnan"(hundsaker!) magnusson och pojkarna som var på helspänn.

Lova låg i vagnen och mös och Christian använde basketplanen till att köra på och jag ägnade mig åt vem...? Jo, pojkarna=) Way overdue egentligen....(skäms på mig!).


Körde igenom Lex i rallylydnaden framförallt. Fritt följ(fast inte riktigt som inom lydnaden eftersom vi mest tränar rallylydnad), olika rallylydnadsmoment, slalom, apport, kontaktlvningar och platsliggande. jag tänkte bara köra igenom basic, det han redan kan för att komma igång mjukt men pojken visade sån extrem träningsvilja och entusiasm så det blev finslip på läggandet och hans positionering=) Han älskade det!


Fortsatte med Theo som verkligen var på språng! Vi har ju inte kommit så jättelångt i träningen än, håller fortfarande på med fritt följ.. Jag försöker göra rätt med honom och få den perfekt från början så grundpositionen och jag har även kommit en liten bit när han ska följa.. Typ tio meter eller så=) Däremot är oftast de tio metrarna oklanderliga=) Tog ett tag att lugna ner honom idag, han var så ivrig att han studsade mot mitt ben innan varje moment. Skulle han sitta så hoppade han mot benet och satte sig sen, skulle han in i grundposition så studsade han och rättade sig sen, skulle han backa så studsade han och.. Tror ni förstår hela grejen eller? Efter typ tio minuters klydd så lugnade han sig och överträffade alla mina förv'ntningar än en gång! Körde fritt följ hur länge som helst och i bågar, ringar, babysteps, ökad takt.. Provade allt möjligt och det gick jättebra med plats för mindre justeringar=) Platsliggande gick ypperligt likaså sättande(?). Kunde inte önskat mig en bättre början på träningen=)

By the way, så som Lex var idag så funderar jag starkt på att dra igång honom nu ordentligt och börja hålla ögonen efter rallylydnads tävlingar.. Herre min Gud, hur kan en hund bli bättre av att INTE träna??


Dagens outfit: jeans från Name it, tröja f...

img_0125 (MMS)

Dagens outfit: jeans från Name it, tröja från Tyskland och koftan hade Christian när han var liten:)


5+13 blir...?

Haha kom till jobb och fick på mig mina jobbkläder igen( tillbaka i storlek men istället för 34 i byxor som innan graviditeten så har jag nu minskat till 32?!), och väl i personalrummet tio min innan jag börjar kom jag att tänka på en sak. En kollega frågade om det inte var nervigt att börja igen, jag hade ju varit borta i tre månader? Nej säger jag, men kommer på att jag inte ens kan räkna ut 5+13 i huvudet! Hur fan ska detta gå?? Well well, när korten väl kom på bordet så flöt det på som vanligt:) jobbade mina sju timmar och blev sen hämtad av la familia. Kan man önska en bättre dag?

Baby uggs, har ni sett ngt sötare? Dessa v...

img_0112 (MMS)

Baby uggs, har ni sett ngt sötare? Dessa var en present till Lova från Lisette:) tackar!


Malmöfestivalen & jobb

Igår lämnade vi för första gången bort Lova en hel kväll, lisette passade henne under kvällen så jag och Christian kunde åka in en sväng till festivalen.. Var så mysigt att komma hemifrån en stund, vi mötte upp Lina oh hennes kille för att äta festivalmat och sen ta en öl.. Skönt att bara vara Anna & Christian lite och inte bara mamma ooch pappa:) loppan hade givetvis skött sig exemplariskt och Lisette hade haft en mysig kväll med gosande och tv- tittande! Vi var hemma igen vid halv tolv och däckade i princip direkt. Lova sov när vi kom hem så vi gav henne bara lite försiktiga pussar:) (hon var nog trött för hon sov ända fram till sju imorse!) Och nu sitter jag på bussen på väg mot jobb, ska jobba till åtta ikväll.. Har aldrig varit ifrån Lova så länge men det ska bli riktigt skoj att få träffa alla igen och att få dra på sig kostymen och dra in lite pengar:) men framför allt är det för att spara in på mamma dagarna så vi kan vara hemma längre med Lova:)

Såja..

Sådär, nu finns här mat till lillfian igen:) blev en promenad med hundarna och inhandlande på Ica, jätteskönt med en rejäl promenad där man kunde sträcka ut lite. Pojkarna älskade det! Kastade lite pinne, de fick busa på en stor gräsmatta och lite vardagslydnad såklart:) ska dra igång deras träning lite nu igen när den extrema sommarvärmen är borta.. Beepbeep säger klockan, nu är spaghettin klar! Skönt när man kan komma till dukat bord och smaska i sig köttfärssås och spaghetti à la Christian:)

Mitt namn är Handla Handlasson.

Urk för att storhandla! Var iväg innan först på Lidl och handlade pålägg och liknande sencidare till Willys och handlade lite där.. Skulle handla ersättning och tror ni de hade den jag skulle ha på ngn av de affärerna? Nej. Hem igen och packa in allt och lagom till att sista påsen läggs ner så vaknar lillfian efter sin låååga tupplur i bärselen, då kurrar lilla magen:) sen dess har jag mest plockat undan här hemma lite, skjuter egentligen på det oundvikliga. Måste ge mig ut igen, enbart för att handla ersättning.. Usch och pi.

Dagens outfit: body Rolling Stones från H&...

img_0108 (MMS)

Dagens outfit: body Rolling Stones från H&M, jeans från Name it:)


Nya leggings!

Nja jag tror jag är den enda tjejen i världen som kan gå runt i affärer och rynka näsan åt nästan allt som erbjuds. Är det inköparna som gått bananas eller är det jag? Helcrazy stil som är "inne" nu, missförstå mig inte.. Jag har kört rockiga inslag i flera år och absolut älskar den stilen och hög midja är inte heller fel.. Men stilen som alla kär med nu är skittråkg just för att alla kör med den. Förut stack man iaf ut lite från mängden, nu ser alla likadana ut.. Hittade bara två par jeansleggings, svarta och mörkt jeansfärgade. Alla tröjor nu för tiden är randiga och koftorna är tantiga. Jesus, får nog ta och starta eget klädmärke dom ingen handlar från. Då får jag min egen personliga stil som ingen annan har. Copycats:)

Shoppa och underbar dotter.

Måste bara fp skriva hur underbart lättsam Lova är att ha att göra med. Har säkert tjatat ut detta i nästan varje inlägg skulle jag tro men jag kan bara inte greppa att det är såhär lätt och roligt att ha barn.. Alltid?? Det kvittar om hon är lite halvgnällig i en halvtimme, då tänker jag alltid att hon har ju inte alls gnällt under resten av dagen och lite får man väl gråta ibland? Våra dagar ser ut ungefär såhär: 5.30 -Lova äter frukost (somnar om igen) 9.00-Lova äter igen(somnar om), jag går upp och fixar med hundarna. Frukost, promenad, plockar undan och diskar lite.. 12.00 Lova äter igen, är kanske vaken ett tag och ligger i babygymmet/babysittern och lullar för sig själv... 15.00 Lova äter igen, är vaken ett tag och gullar med pappa, ligger sen i babygym/babysitter och "pratar..JAg och Christian umgås, äter middag och njuter av lugnet.. 18.00 Lova äter, sover kanske lite.. 21.00 Lova äter, myser och somnar efter en timmes småpratande med sig själv i sängen.. Hur kan man tycka detta är jobbigt, så om ens för en sekund..?! Ja, jag är väl medveten om att när hon blir större så kräver hon mer=) Anyway, efter röjningen i garderoben igår så fick jag lite lätt panik av att se dem så tomma.. Så idag när Christian kommer hem så ska vi åka och kolla kläder till mig, finally=) Tråkigt att gå från fattig student till fattig mamma.. Tur man har honom då=) Skämt åsido, behöver verkligen handla lite nya roliga saker, lite inför hösten och lite fräscha underkläder. Behöver dessutom det för att inte känna mig gravid fortfarande... eftersom de kläderna jag använder idag användes också under heeeeela graviditeten..=) Ska bli skitskoj! Hoppas bara jag hittar ngt så att vi inte kommer hem med påsarna fulla av saker till Lova...=)

Dagens outfit(Lova kör den dagliga morgong...

img_0103 (MMS)

Dagens outfit(Lova kör den dagliga morgongymnastiken!)


Tänkte passa på att visa Lovas nya napp. I...

img_0090 (MMS)

Tänkte passa på att visa Lovas nya napp. Ingen mer rund ful 70-tals napp utan nu tar hon MAMs latexnappar.. Silicon är fortfarande uteslutet:)


Ullared..

Haha men mamma vi får vänta till deras inspelningar slutat.. Vill inte riskera bli ngn ny Kjell:) plast det e vad fan de e..he's killing me:) ngn annan som är fan av Kjell från serien Ullared?

Shoppa på Lidl?!

Ska ner och handla toapapper och såg i annonsbladet från Lidl att de säljer strumbyxor till barn för 29 kr.. Tror ni att det är något?! Än har man inte sett allt:)

Dagens outfit

img_0094 (MMS)

Dagens outfit


Tråkig dag idag..

Usch detta vädret får en nästan att vilja gå i vinteride! Jag har inget emot varken regn eller kyla men vind är något jag inte klarar av. Likadant känner hundarna, att tvinga ut dem på långrunda i detta vädret är inte populärt ka jag meddela:/ Igår hjälpte Christian mig att rensa i garderoben, var verkligen dags kan jag säga! Jag är nämligen en sån som hamstrar, jag kan inte slänga saker. Det kvittar hur litet och obetydligt det är så tycker jag att det kan tänkas vara användbart ngn gång i framtiden så sparar jag det! Så med andra ord hittade vi trasiga tröjor, byxor utan knapp, byxor med oljefläckar, oanvända arbetsbyxor från blåkläder, magtröjor och mycket mycket mer! Haha en del saker har jag haft sen femman:) i alla fall så sa fanns Christian där som moraliskt stöd och höll mina fötter på jorden. Sa han släng och jag invände med; jsg har ju bara använt det en gång?! Då var han snabb att kontra med att jag inte använt det på kanske två år.. Och trots det har jag svårt att slänga det?? Vi lyckades iaf enas till slut och resultatet är en stoooor sopsäck full med kläder som ska till UFFcontainern. När jag blev upprörd över stt inte ha några kläder kvar( lovar, slängde nog halva garderoben!) så mutade han med att vi skulle shoppa nytt till mig:) om jag slänger alla kläder, tror ni han fyller hela garderoben på nytt igen då?

Filmkväll

Så mysig kvällen var igår! Jag och Christian var på olika håll hela dagen och höll på med vårt eget.. Vid sju hade vi tid att sätta oss ner för middag.. Jag hade fixat ihop lite sallad med pasta, kyckling, ruccola, lök, feta och tomater.. Till det blev det givetvis vitlöksbröd, vad annars?? Senare på kvällen dukade vi fram ostbricka och satte på en film.. Ska tydligen vara ny? Den hette From paris with love och John Travolta spelade en polis som skötte saker och ting lite... Originellt..? Haha han var jättebra i den rollen! Tack mamma och pappa för tipset:)

Härlig natt!

Woho! Lova somnade vid 10 igår och vaknade kl 6 när magen kurrade.. Skönt med en hel natts sömn! :)

Nybadad Lova! Vad hon älskar att bada! Lig...

img_0088 (MMS)

Nybadad Lova! Vad hon älskar att bada! Ligger och skrattar, myser och sprattlar hela tiden, ända tills blöjan och kläderna kommer på.. Har vi fått en nakenfis månntro?


Hur tusan ska jag klara ett år?!?

Kanske borde vara överlycklig för att slippa jobba nu. Överlycklig för att få vara hemma med min dotter och hundarna. Skönt att slippa tidiga morgnar fulla av stress och att dra sig till ett jobb och passa en massa tider. Men ärligt talat så trivs jag med struktur och att ja rutiner och måsten i vardagen. Gillar inte alls stt ha helg varje dag, och nu är vädret fint. Vad kommer hända när vintern slår på?! Missförstå mig inte, älskar lova och att bara hemma med henne men jag känner mig som världens hemmafru. Och jag gillar inte det, jag gillar inte alls att jag blivit en sån mamma där hela vardagen kretsar kring barnet. Och alla konversationer jag har med andra vuxna innehåller alltid ett visst mått av kräk-, bajs- och matprat. Vem fan tycker sånt är intressant bortsett från dem som går igenom samma sak!? Nej usch, får nog försöka skriva upp mig på någon distanskurs..

Nya med hundar på dom sagt! Söta va? Snart...

img_0085 (MMS)

Nya med hundar på dom sagt! Söta va? Snart kan hon börja hålla koppel och sen dröjer det inte länge förrän vi måste skaffa en hund till "henne" också. Boerboel eller rottweiler kanske? :)


"hundbiten" & nya nappflaskor!

Igår var en jättemysig dag! Jag, Sanna, lova, hennes son neo gick en promenad ner till Ica med våra hundar och handlade lite.. Skönt att ha en vän så nära som själv har både barn och hund, kan ju gissa vilka samtalsämnen som var heta:) fattas bara att hon hållit på med hästar också:) allting gick jättebra, så mysigt att promenera med pojkarna i fina vädret, dock lyckades lova lägga en pizza på mitt ena bröst mitt inne på Ica! Haha, är nog visserligen inte den enda mamman världen som går runt och luktar kräk.. När Christian sen kom hem så åkte vi in en sväng till malmöfestivalen, aldrig mer festivalen med vagn säger jag! Hatar själv alla barnvagnar och har själv blivit en sån nu.. Nej det blir babybjörnen nästa gång. Lova trivdes i vagnen men alla människor som inte kunde hålla balansen själv tog hjälp av vår vagn och jag vet inte hur många älgkebaber som höll på att hamna i lovas knä. Vet att chridtians kollega och fru varnade oss för just det och nästa gång lyssnar jag. Trodde inte det skulle vars så farligt under tidig kväll men herregud! Nästa gång lyssnar jag emelie:) Igår somnade lova tidigt så jag fick faktiskt, hör och häpna, gå upp och mata henne inatt! Snacka om bortskämd, senaste veckan har hon vaknat vid två-tre tiden och då har det räckt med att ta över henne till vår säng. Efter lite magmassage och mys så har vi somnat om efter tio minuter. Anyways inatt blev det matning men sen sov vi till nio istället, nice med sovmorgon:) lite pappa-lova mys under fm och när Christian satte sig på hojen så körde jsg och lova till svärföräldrarna. Pojkarna stannad hemma eftersom de passar en kompis hund som för övrig var väldigt flummig! Jag hann in och klappa den en gång så vänder den sig och markerar min hand! Fick väl fatt i nackskinnet snabbt som tusan och vips så låg han med benen i vädret! Tog ca en minut sen lugnade han sig. Gick två meter bort och satte mig på huk och han kom krypande fram för stt hälsa. Väldigt lustig herre må jag sägs. Snacka om att testa nya människor:) trevlig pratstund hos dem och fick hämtat bakdelen till ramarna med gipsavtrycken så nu kan de sättas upp! På hemvägen åkte vi inom affären för att fixa fler nappflaskor, drygt med bars två:) tog två med hundar och hundben på, att jag inte sett stt det finns innan?? Klart lova ska ha hundar på, vad annars? :)

Lova provar bumbostolen vi fått låna av Li...

img_0629 (MMS)

Lova provar bumbostolen vi fått låna av Lisa. Hon kan inte hålla nacken riktigt själv än men snart så! Då blir nog denna en stor favorit eftersom man lätt kan ta med den överallt och kon kan sitta rätt med ryggen och vara med i allt som händer! Kan dessutom ställa den på bordet så hon kommer upp i ögonhöjd:)


en tiny tillbakablick. nördigt men sant!

Snabbt om dagen: läkarbesök med lova(2 mån kontroll) vid tio som gick jättebra! Lova var lite gnällig eftersom vi väckte henne men allting var utmärkt med damen, hon väger nu 4,5 kg, är 55 cm lång och är väldigt välmående! Efter läkaren åkte vi till Lisa och fikade, fick också hämtat bumbostolen som vi får låna av henne: tack! Lova fick provat den när vi kom hem och måste säga att hon håller nacken tillräckligt för att sitta i den så det blir en ny favorit, bilstolen; släng dig i väggen! Vidare till Linn för att hälsa på och snacka graviditeter, spännande=)

Slog mig idag att allting gått så himla snabbt och jag har helt glömt bort allt man gått igenom. Usch och pi, helt underbart allting men jag blir nästan arg på mig själv att man glömmer det så lätt! Här kommer graviditeten väldigt kortfattat i bilder:

Lägger in denna lite snabbt också, blev lite sentimental. Några timmar innan jag träffade Christian=)


Tror jag var i typ andra månaden här? I Thailand och myser!


Blev ivrig och gjorde första shoppingrundan till henne i februari!



Mådde skitbra just här! Hade en sån städmani, pillade hemma heeeela tiden och gick långa mysrundor med pojkarna. Det enda som var jobbigt då var högarna med läxor=(


VARNING!

JA, jag är en meganörd och lägger ut en "naken" bild på magen. Tycker gravida nakna magar är skitfula men jag bjuder på denna..


100702 kl 15.57 kom tuffingen. Hela 2910gram och 48cm hade hon att erbjuda världen. Stor kicka=)


Lärde sig snabbt att hålla flaskan själv..


"Nu ska morsan göra käk till mig, magen skriker, peace out!"/Lova

Rolig dag trots spöregn!

Vaknade av att lova ville mysa vid halv nio ochtog en lugn morgon med henne och pojkarna.. Åkte hem till Christians föräldrar vid två tiden eftersom hans mamma fixat gips, så nu är fot- och handavtryck fixade! Kan förhoppningsvis hämta dem imorgon:) ska bli roligt att fixa till ramarna och ha dem framme.. Funderar faktiskt på att göra tassavtryck på pojkarna också:) blev snabb middag där, inom oca maxi på hemvägen och när jag väl kom hem så väntade en rolig överraskning: korten till lovas namngivning har kommit och de var jättefina! Nu väntar planering och allt fixande runtom:) Imorgon ska lova på läkarbesök på förmiddagen och sen åker vi nog ut en sväng till Svedala för att hälsa på både linn och Lisa! Än sålänge håller jag mig sysselsatt:) Ps. Förstår fortfarande inte hur man får in fler bilder i ett inlägg från mobilen?? Måste man mms:à och sen fixa det efteråt i separat inlägg? Hittills när jag skickat om flera bilder så har bara den första visats?? Tips mottages glatt! Ds

Lova fick inte nappen utan fick nöja sig m...

img_0055 (MMS)

Lova fick inte nappen utan fick nöja sig med tummen!


Lite blandat på lilltösen!

img_0221 (MMS)

Lite blandat på lilltösen!


Still going strong!

Dagen har som jag misstänkte inte varit mycket värre än natten, lilla tösen är en ängel! Efter att Christian åkt till jobb så drog jag mig en stund framför tv:n med mitt kaffe, sedan var det dags för pojkarnas frukost. Ett evigt matande! Pojkarna smaskade i sig frukosten och fick sig en rejäl morgon promenad där båda gick lösa hela rundan. De fick leka sv sig rejält och eftersom lova sov i vagnen så passade jag på att träna vardagslydnaden såsom inkallning, kontaktövningar, kommandot "här" och småsaker som underlättar vardagen med en bebis jättemycket! Pojkarna är helt gudomliga att ha att göra med just nu, kanske för att jag har mycket mer tid att träna med dem nu sen jag slutade skolan:) sen promenaden har jag hunnit städa, diska, tvätta, mata och gosa med lova och nu ska jag plocka undan det sista, förbereda middag, duscha och sen sätta mig med en bra bok... Jobbigt att vara småbarnsförälder?? Think not!

I rule!

Ha, då är första natten "ensam" avklarad.. Har ju inte kunnat ta c till hjälp eftersom han ska upp till jobb tidigt! Lova åt vod halv sju igår och somnade till när jag lagade middag.. När jag sen la henne i vagnen och gick ut med hundarna så tog det inte lång tid förrän hon sussade som den ängel hon är! Jag duschade snabbt efter rundan och sen kom Christian hem vid tio. Halv elva låg lova fortfarande och sov och visade ingen tendens till att vakma. Vet att man ska låta spädbarn ha sitt eget schema oh bara anpassa sig men eftersom jag vet att vakmae hon bara till liiiiite så märker hon hur magen den kurrar. Ville nämligen INTE att hon skulle vakna typ en halvtimme efter jag somnat:/ bytte därför blöja och visst bestämde sig lillfian för att äta lite på samma gång:) sagt och gjort, mat vid elva och halv fyra inatt och nu vaknade hon för en stund sen och har precis ätit. Somnade om bredvid mig i sängen igen och jag dricker kaffe som c fixat:) första natten var a piece of cake måste jag säga och dagen kommer nog inte bli svårare:) Nu ska jag pussa mannen hejdå!

Back to reality.

Jesus tiden flyger förbi! Var har dessa sex veckorna tagit vägen?? Imorgon börjar Christian jobba igen och jag, lova och pojkarna blir ensamma:) visserligen bara under dagarna men eftersom man varit lite bortskämd av att ha Christian hemma 24/7 så känns det lite konstigt! Ska bli så skönt att få in lite dagsrutiner med Lova och att jag och Christian får koll på våra sov vanor. Har varit lite knäppt nu när man varit ledig, sena kvällar osv.. På sätt och vis känns det skrämmande att vara hemma själv med henne men kanske inte av den uppenbara anledningen men gissningsvis den vanligaste. Älskar Lova och njuter av varje sekund jag får vara med henne men samtidigt så kommer det ibland tankar angående att vara mamma. Ska man bara vara mamma? Jag är mamma men samtidigt en egen person, en individ i sig som har åsikter och en hjärna. Kan känna andras brännande blickar och osagda åsikter emellanåt. Om jag och Christian går med lova någonstans får man ingen reaktion bortsett från leende blickar, folk som tycker det är sött och gulligt. Går jag själv med Lova tittar ganska många underligt och frågande på mig. Jag svär, hade de vågat så hade de frågat om det verkligen är mitt barn? Det sägs att ögonen är själens spegel och jag kan definitivt se vad många tänker. Omöjligt att en så ung och smal tjej har en så nyförlöst bebis. Då ska man vara ofräsch och klä sig slafsigt eller hafsigt. Helst se sönderstressad ut med blå ögonskugga på fel sida av ögonen så trött man är. Jag är inte särskilt trött och inte heller sönderstressad, råkar ha bra ämnesomsättning så jag gick ner mina grav.kilon väldigt snabbt och jag kan inte riktigt hjälpa att jag inte beter mig som en klassisk förstagångsföderska. Litar på mitt eget omdöme och gör precis vad jag vill. Att människor ska tycka och tänka så mycket, vad som är ännu värre är att dessa fega svenskar vågar ju aldrig uttala sima åsikter utan stirrar bara konstigt istället. Pust på er! ( det ska inte stå puss utan just pust!)

Dra upp gräsmattan?!

Underbart att höra ljudet av maskiner som håller på precis utanför dörren! Vet inte vas de håller på med exakt men när jag var ute med hundarna imorse så var gräset bedvif vägen helt uppdraget. Kam ju hoppas de fixar fler parkeringsplatser! Lite fel prioriteringar här nämligen.. Lugn natt med lova, inatt sov hon banne mig sju timmar i streck:) kan man bli mer lycklig?? Just nu så ser mitt dagsschema ut såhär ungefär; tvätta ner bajsade kläder, tvätta fönster, städa lite och slutligen antagligen träffa emma en stund innan hon åker upp till skolan igen. Trevlig fredag eller hur?

Ny storlek!

Lilla tösen håller på att bli stor banne mig! Idag har jag rensat bor kläder i storlek 50 ur garderoben. Hon sov hela sju timmar i streck inatt så jag var skönt utvilad när dagen väl började:) idag har vi haft sjukt mkt besök härhemma, först kom Christians föräldrar+bror och fikade samt pratade lite med både oss och lova:) efter det dök Lisette med kompis upp för att hälsa på lova lite tätt följt av mamma med vän som också ville kolla in underverket här hemma:) tänk om jag hade varit så populär va?? Priset man betalar för att vara mamma antar jag:) På måndag börjar Christian jobba och då tänkte jag faktiskt försöka komma igång med lite träning här hemma. Dels i brist på anna sysselsättning blir det säkerligen långa promenader med pojkar och lova. Tänkte också försöka träna yoga/styrketräning under dagarna om lova tillåter:) hundträningen ska jag också komma igång med, stackars pojkarna har haft en låååång paus.. Tänkte att hundträningen kan bli min sköna avkoppling på kvällarna när Christian är hemma och kan ta lova en stund. Undrar hur motiverad jag är måndag morgon?

Regnigt värre..

Kan inte moder natur bestämma sig nu? Tycker det börjar bli drygt med varannan dag fint väder och varannan dag dåligt:( Var pissetrött igår när Lisette åkt hem, lova hade ätit vid nio tiden och jag var vaken till tolv. Hon hade fortfarande inte vaknat och varit hungrig så jag gick och la mig och däckade efter ca två sekunder! Jag vaknade imorse kl 7 när hon skrek efter mat och tänkte nej nej, detta är fan omöjligt! Christian måste ha tagit alla nattmatningar för att vara snäll.. Fick sen reda på att han bara matat en gång, vid fyra! Lova har alltså sovit i sju timmar i streck och ätit vid fyra och sen igen vid sju. Vilken underbar natt! Förstår ni att jag fick sova en heeeela natt, alltså sju timmar i streck med en bebis yngre än två månader! Hur ofta händer det?! Christian provade dessutom tipset vi fick av barnmorskan och det verkade fungera:) eftersom hon spytt sååå himla mycket de två senaste nätterna när hon ätit efter fyra fem timmars sömn så menade barnmorskan att det kanske blev för mycket för hennes lilla mage att hantera så vi skulle istället prova ge lite mindre mat, bara precis så hon blev nöjd.. Verkar ha fungerat bra för inatt has hon inte spytt:) Idag regnar det som sagt och vad passar bättre än en hemmasittarkcäll med film, godis och vänner??

Dag fylld av trevligt sällskap+BVC besök

Dagen började med ett besök hos barnmorskan som vägde lillplutten. Kan knappt kalla henne det nu längre, hon hade gått upp 600 gram på två veckor och väger nu 4300gram jämfört med födelsevikten på 2910gram. SHIT:) vid lunchtid så kom Sanna med sin son neo som är 6 månader. Sjukt att han och lova är lika gamla när man ser vilken skillnad det är på dem. Ännu mer sjukt är att så som han är idag, så kommer lova vara till jul! Man böjt nästan mörkrädd:) vi satt och snackade skit i tre timmar tills Lisette och klara kom på besök. Var jättetrevligt at få prata av sig med en mamma som precis gått igenom allt som vi upplever nu med lova:) Lisette och lova hade lite mysstund innan vi åkte till Ikea och kollade runt, Lisette har ju inre varit där sen de flyttade:) blev många 5 kr korvar till middag och sen hem igen.. Hundarna fick mat och lagom till att snääääälla Lisette gått en runda med dem så kom Christian hem från sin kvällstid på hojen. Kan man önska sig en bättre dag? Håll nu bara tummarna att lillfian sköter sig inatt, två nätter i rad med projektil spya känns tufft så en tredje orkar jag faktiskt inte. Det får Christian fixa:)

Första jobbiga natten avklarad!

Inatt påminde lova oss om att hon faktiskt är en bebis som kan bråka lite nattetid, tro mig när jag säger att det faktiskt kom som en riktig överraskning! Och ändå var det inte så farligt:) Christian somnade tre och fyra var lova hungrig. Båda vaknade men c matade henne och jag hann slumra till lagom till att vakna av c's skrik. Lova har då ätit all mat enbart för att direkt spy upp den igen över hela sig själv, Christian och kuddarna. Han hoppar in i duschen och jag fixar kuddar och lova. Christian är på bristningsgränsen av trötthet och lova pigg som en lärka, tror jag det efter den projektil spyan! Jag låter Herren sova och kör en sväng med lova i hopp om att hon ska somna. Lagom innanför dörren igen är det tydligen matdags, wtf har det redan gått två timmar?! Jo men visst, klockan är nu sex på morgonen och kl 7 säckar lova och jag efter matning. Tydligen är vår bebis ett matvrak och vaknar igen nio vrålhungrig, låter stackars Christian få sovmorgon och går upp med lova.. Halv tolv vaknar Christian och bid tvåtiden tar han över tyglarna och promenerar ner till Ica med lova. Jag får sova heeeela två timmar i lugn och ro! Thanks darlin':) summan av kardemumman är att detta var första jobbiga natten som med handen på hjärtat inte var särskilt påfrestande tack vare en underbar sambo. Och jag kan tillägga att när lova var klarvaken mellan fyra och sju så har hon inte alls gnällig, hon låg bars och tittade och suttade på nappen, sötnosen:) kan säkert tänka mig att en del föräldrar höjer ögonbrynen nu och undrar vad jag tyckte var så jobbigt? Nja, är man van vid en bebis som vaknar två ggr per natt, äter och sen somnar direkt igen så får nog detta klassas som jobbig natt. All is relative you know:) på tal om något helt annat så börjar jag jobba varannan lördag från och med den 28:e. Saknar att åka iväg och göra lite nytta:)

Hmpf.

Trevligt med kommentarer by the way. Verkligen.

Ikea, gnäll och pissväder!

Dagen började med en helmysig lova som sov hela vägen till Ikea och även när jag satte henne i bärselen! Mötte upp Lisa och hennes söta dotter Molly, vi gick en sväng och väl vid kassorna så tänkte Lisa om angående köpet av en fjuttig matta. En regnig söndag på Ikea, hur fasen tänkte vi?? Nåja, det blev i alla fall en liten titt och en trevlig pratstund! Regnet öste ner under tiden och likaså när vi kom hem, pust! Lova sov igenom hela Ikea besöket men vaknade till liv lagom innanför dörren. Höll sedan låda i flera timmar framåt! Var det inte blöjan som var full så var det magen som var tom. Var det inte en rap som skulle ut så var det ligga på sidan som föredrogs framför ryggliggande. Till slut så gnällde hon enbart för att hon var så trött att ögonen gick i kors, stackarn! Däckade slutligen på min mage och sov sedan i dryga tre timmar framåt. Stötte även på två kollegor inne på Ikea och fick till min glädje reda på att de verkar i behov av personal så jag ska ringa in imorgon och erbjuda mina tjänster. Har jag tur kommer jag med på augusti schemat redan! Ska bara rota fram de gamla kläderna och kolla över dem, de har ju inte använts på sisådär nio månader och jag känner inte för att ta på mig tälten som jag använde innan lova ploppade ut:)

Äntligen hemma!

Oj, vilken lång dag det blev. Var hos svärföräldrarna två och åt middag och fika.. Lova fick en massa presenter i någon storlek större av Christians farmor och hennes syster.. Det som är roligt är att klädena är köpta i Tyskland så det är nog inte direkt någon annan unge dom går runt i likadana:) blev en himla massa prat, både tyska och svenska eftersom Christians farmor och systern är från Tyskland! Nu ska jag visserligen inte missleda er, har läst tyska i x antal år men känner mig inte tillräckligt varm i kläderna för att prata.. Väldigt ringrostig så jag höll mig till att lyssna på tyska och svara på svenska, löjligt värre;) Lova var underbar as usual, lite gnällig när hon var överträtt men fann snabbt ro när vi bäddade ner henne i mjukliften bredvid de vuxnas bord med en filt över huvudet. Lilla damen uppskattade inte att det var ljust ute! Kan tillägga att trots att det är mysigt för lex att få vara hos Christians föräldrar en natt så saknar man honom så mycket att man knappt vill lämna bort honom! Jag hör till de mördarna som inte alls tycker det är jobbigt med ansvaret kring två hundar, oavsett hur trött eller dåligt jag mår. Trärtom så känns det jättetomt utan dem, så om de bara är borta några timmar med Christian och jag är hemma själv. Får nog ta och skärpa till mig lite:) Nu kallar kudden högt på mig och John böumd kastar grus i ögonen, hoppas lillfisen sussar sött inatt så denne svensken får sova lite.

Så dumt, så dumt..

Har äntligen fått min efterlängtade iphone nu när Christian fått sin nya iphone 4(ja, jag tar hans sloppy seconds!) och igår provade jag att blogga från den.. Fungerar jättebra förutom En jättestörig sak med stort j. Det går alltså inte att ladda upp bilder från telefonen till bloggen! Det var liksom det jag delvis såg fram emot, att kunna ta bilder under dagen och blogga lättsamt så att alla kan följa vår vardag mer med bilder och kunna se lova växa:) anyways, kanske jag som är tappad som bara inte förstår hur man gör..

Mysig heldag

Idag var vi hos Christians föräldrar där jag badade i poolen och lova fick mys och present. Efter det for vi till mina föräldrar för middag och lova fick än en gång mys och present:) lex sover hos Christians föräldrar och vi har precis kommit hem.. Lönt att nämna hur trötta alla är?

Lova 1 månad

Igår blev snäckan en hel månad gammal, var tar tiden vägen?? Att den lilla klumpen redan funnits i livet en månad.. Grattis till henne!

Igår fick jag sovmorgon till nio(hör och häpna!), väcktes av  Christian som skulle iväg och hjälpa en vän att flytta så jag fick allt vackert masa mig ur sängen för att mata lillan=) hade en lugn mysig dag och sen på eftermiddagen åkte vi hem till christians föräldrar. De passade lova medan vi åkte iväg home zone och hornbach för att handla lite. Christian får sina infall ibland då han måååååste ha något och den senaste tiden har han spånat in på en liten fontän. De som är något att ha är svindyra men igår hade han hittat en buddhafigur på home zone som var som gjord till att ha som fontän. Inom hornbach för att fixa pump, sten och kruka. Väl hemma hos hans föräldrar igen så satte han ihop sin lilla fontän som för övrigt blev skitsnygg! Tur man har en händig och påhittig karl som bygger egna fontäner=) Nu står vår buddha fontän på uteplatsen och sipprar så fint. Synd bara att blåsan verkat bli mindre av det ljudet=)

Pisseväder idag och jag känner mig frusen och har huvudvärk. Inte jätteskoj! tror jag ska ta en varmdusch och sen tvinga mig ut på en runda med pojkarna, blir nog bättre då!


RSS 2.0