Inte publicerat..

Hmm, lustigt.. Skrev förra inlägget igår förmiddags och la ut det men det syntes inte imorse så jag fick lägga ut det en gång till...? Nu syns det men det kanske kommer dubbelt sen=)

Vilken dag igår! Var helt slut när jag väl kom hem kan jag meddela. Hämtade upp Christian i malmö vid tre tiden och så körde vi direkt ut till mamma och pappa. Christian skulle hjälpa pappa att flytta vapenskåpet från huset till nya huset..=) Det blev flyttat och vi fick även tittat på gamla huset helt utan möbler, vilka ytor där finns egentligen! Börjar givetvis drömma sig bort lite=) Det blev att vi beställde hem pizza hela högen och käkade och snackade i husvagnen en stund, vi körde inte därifrån förrän vid halv nio-nio tiden!

Uschh, varför blir det alltid så  sena kvällar när man är iväg så...?
Fick även en flytväst med oss hem, haha pappa hade hittat vår gamla flytväst i storlek minimal som vi hade när vi var små så vi fick den=) Inte för att vi kanske ska ge oss ut på sjön med den lilla i första taget men aldrig fel att ha en flytväst=)

IKEA, min bästa vän.

Ett snabbt inflik först att jag faktiskt blev färdig med religionsarbetena. Insändaren angående huruvida jag tycker det är positivt med religionspoliser eller inte och ett fördjupningsarbete kring en valfri etisk fråga. Kunde inte välja en specifik fråga så jag valde att skriva kring uttrycket "ändamålen helgar medlen", eller som det heter på finare språk konsekventialistisk utilitarism. Väldigt givande arbete måste jag medge, lite mer åt filosofihållet än religion och det passar denna damen alldeles utmärkt=) Loooove filosofi. Idag står psykologi inlämningar av alla slag på schemat tillsammans med plugg inför religionsprov imorgon bitti kl8.

Jobb har gått bra, gick i och för sig tidigare inatt men ryggen och fötterna sa ifrån redan i början av passet. Provade att sitta ner och jobba för att underlätta men då drog hon igång i magen, eller nej inte hon utan lite halvont i magen tillsammans med sammandragningar så jag tyckte det var väldigt dumt att pressa mig själv de sista tre timmarna. Det är ju såklart då som man är som tröttast och egentligen bara vill hem och sova, kanske inte så smart att stå och jobba med lilla magen i uppror då=)

Imorgon står besök hos specialistläkare på ToDo:n, ska undersöka mina alternativ kring förlossningen på grund av min gamla ryggskada. Håll tummarna för att det INTE blir kejsarsnitt.

Det jag egentligen skulle komma till var att gud vad jag älskar IKEA! Igår när vi vaknade var vi båda lite rastlösa, jag behövde en paus från pluggandet en dag och Christian ville nog bara komma ut och göra något tillsammans med mig=) Så vi åkte bort till IKEA för att handla skötbordet som vi tittat ut.. Köpte skötbordet och skötbädden och fick även med oss förvaringslådor till hyllan på skötbordet, tvättlappar och fina frottéöverdrag till skötbädden. Känns overkligt att skötbordet står i toaletten redo att börja användas snart.

Hann också med en god lunch i form av köttbullar och potatis på IKEA, smarrigt värre!


Tiden flyger!

Oj! En hel vecka sen jag klottrade sist.. Herre min gud vad tiden flyger(när man har roligt?)! Har mest varit fokus på skolan denna veckan, alla lärare kommer ju på nu att terminen snart är slut och då passar det utmärkt att ha sista provet i kursen, i ALLA kurser! Pust! Har i alla fall fått två historieprov avklarade med högsta betyg, ett matte c prov och nationellt prov i matte c. Var helt övertygad att jag skulle misslyckas med matten, denna kursen är så avancerad så det finns inte och jag har inte riktigt lagt ner tiden som krävs för högre betyg heller och dessutom har vårr kära rektor halverat utbildningstimmarna så lärarhjälpen som behövs så mycket har inte riktigt funnits. Inte min lärares fel dock, han har slagit knut på sig själv för att försöka hjälpa oss så bra som det bara går.. Men trots alla motgångar klarade jag det satans provet och kan nu lägga matte c bakom mig! Den kursen är med andra ord finito för min del=)

Gårdagen gick åt att lämna in tre historie-arbete, ett om hur de olympiska spelen såg ut i antikens Grekland och hur det påverkat vår tid. Ett påhittat dagboksutdrag skrivet av en hantverkare på senmedeltidens Sverige när pesten drog fram och slutligen ett fördjupningsarbete kring pesten. Hur den spred sig, var den kom ifrån, de olika typerna och varför den slutade härja i Sverige. Väldigt intressant och givande och jag kan nu även stryka historian från min lista. Finito den också!

Idag ska jag skriva en inlämning och ett arbete inom Religion och när jag gjort provet på måndag är den kursen också klar. God damn I´m gooooood!

jobbet gick bra inatt, tungt för ryggen men foglossningarna höll sig ur vägen som tur är=) Trots en storlek större i skjortan så kan jag faktiskt inte knäppa den understa knappen, tur man har mammabyxor som döljer bra=) Vägrar beställa större skjorta och väst för ett par veckor, har redan gått upp två storlekar i både skjorta och väst. tror jag har 36 i skjortan och 38 i väst. Hehe de i garberoben skrattade åt mig när jag skulle hämta en skjorta i 34 för magen hade växt. Då var jag väl strax över halvvägs in i graviditeten och de tyckte det var jätteroligt att storlek 34 var en storlek större för mig. =) Är inne i vecka 35 nu och allting flyter på som vanligt känns det som. Känner mig inte riktigt jättegravid än(vissa dagar kanske!) och känner inte att det är jättejobbigt förutom när man kanske ska leka smidig=) Däremot blir jag lite stressad när någon berättar lättsamt att deras bebis kom fem veckor tidigt. NEJ! Jag vägrar, jag kniper ihop benen fram till två veckor innan D-day. Då får den lilla filuren tillåtelse att ploppa ut. Men INTE, jag repeterar INTE innan dess.

kvavt som tusan

Jesus vad det är kvavt ute idag! Regnet hänger i luften och jag kan knappt andas när det inte är kvavt.. Trycket på lungorna är kopiöst idag och vädret hjälper verkigen inte=)

historieprov om skandinavien och norden imorse, kändes faktiskt bra som vanligt! Just nu ligger fokus på nationella i matte c nästa vecka och jag fasar för vad det kommer resultera i för betyg...=( Matte C är faktiskt inte att leka med, dessutom kan det underlätta om man faktiskt räknar tal från boken och inte bara läser på om formlerna inför varje prov fröken Anna... Hrm, mitt sätt att plugga rockar fett tror jag. Brukar visserligen vara bättre när det gäller en hel kurs och inte bara ett par kapitel. Har till tisdag på mig så det ska nog lösa sig. I hope so..

Annars är faktiskt motivationen kring skolan på topp och hemma känns det också som man orkar med en del, varför sakta ner tempot....? Hehe.. Ca fyra veckor kvar i skolan så det är nog bara att köra på som attan nu på slutet. Ett par ämnen att klara av.

Vet inte om jag ska försöka klämma in ett prov i psykologi imorgon också men de proven tar så himla lång tid att skriva.. Nog bättre att skriva lite arbete ikväll..

Usch vilken beslutsångest, vilken sida ska man börja dra i?


Mycket skola nu på slutet..

Knappa månaden kvar i skolan och jag undrar hur tusan man ska hinna med allt?? Varför kommer alla lärare på att terminen snart är slut den sista månaden och kastar ut uppgifter titt som tätt? framförhållning någon....?

Fick skrivet mitt historeprov förra veckan(MVG!) och ett matteprov igår. Imorgon blir det historieprov igen, fredag religionsprov samt matteprov. Tisdag nästa vecka är det nationellt prov i matte, psykologiprov på onsdagen och sen en hel del inlämningsuppgifter. Pust! Känns som att jag får låsa in mig helt och hållet nu fram till den 15:e juni.

Vet ni vad som kommer då..? Ca 1 års ledighet!


Jahapp foglossning var det här!

Jättemysigt med Lisette igår, hon kom efter hennes ridning och åt samt duschade.. Efter det la vi oss i sängen och pratade skit och tittade på serier.. Skönt att umgås med henne själv ibland=)

Imorse var det upp tidigt som attan, vaknade faktiskt av klockan helt själv(med liiiiite hjälp av Lisette!)=) Var hos sjukgymnasten kl 8 och berättade om mina smärtor som jag gått med nu i två veckors tid.. Som jag redan gissat var det vanliga foglossningar och jag fick lite tips om vad man ska tänka på. Har visserligen redan kört efter de tipsen delvis omedvetet, sunt förnuft det mesta! Ska såklart fortsätta använda foglossningsbältet jag fick låna av grannen, dessvärre är det inte så snyggt att gå runt med ett grått bälte utanpå tröjan men vad ska man göra?

Den stora goda nyheten med allt detta är ändå att jag bör/får fortsätta röra på mig som vanligt, ska undvika att böja mig och att göra sådant som känns obekvämt. Men jag får gå med hundarna och dammsuga och allt annat vardagsbestyr=) (Kanske nu det är dags att säga till Christian att ALLA sysslor i hemmet är för ansträngande? Hihi)

Fick jättebra på mitt företagsprov, 2 fel kan man inte klaga på! Nu ska vi lära oss bokslut och det provresultatet känns lagom peppande=)

Just nu väntar lasagne till middag men i väntan på den ska denna svensken läsa om Antiken i Grekland. Illiaden, spartaner, patriarkaliska/matriarkaliska samhällen osv.. Intressant visst??

Fullt ös trots ledig helg..

Knappt en lugn stund på hela helgen! Lördagen gick åt att städa, tvätta och sen spontanmiddag hos  Christians föräldrar. De passade hundarna medan jag och Christian åkte hem till hans arbetskollega en sväng.. Jag var trött halv tio och hämtade upp hundarna och åkte hem enbart för att agera världens bästa sambo någon timme senare när Christian ville hem=) Kan nog inte bli mycket bättre?!

Idag har jag tvättat färdigt och sen kom pappa och Lisette förbi en sväng och snackade. He, pappa har inte varit här sen min födelsedag kom jag på.. I februari?! -ojoj.. Christian var iväg och bytte däck på bilen så nu har vi lite mer plats i förrådet, finally! Lex fick hänga med honom och jag passade på att träna lite vardagshyfs med Theo=)

Nu ska Christian iväg och jobba någonstans upp i landet imorgon och kommer kanske inte hem förrän på onsdag så jag har bett systern att sova här imorgon, skönt med lite sällskap=)


Pi vilket väder!

Usch och pi, jag trodde våren var här? Jag fick till och med ha på mig min höstjacka igår!

Hade prov i företagsekonomi igår, kändes faktiskt helt ok men vågar inte ta ut något i förskott än.. Nästa vecka blir det historieprov, matteprov och psykologiprov.. Ay caramba bäst att ta tag i det nu ifall den lille i magen bestämmer sig för att ploppa ut för tidigt sen=)

På tal om henne så har vi nästan allt fixat härhemma, nog både mitt och Christians sätt att förbereda oss så gott vi kan.. Annars går man bara och väntar för att sen stå som frågetecken om hur man ska göra.. Helt nytt allting!
Sängen kom hit i veckan, jätemysig och Theo tror att det är en leksak enbart hitflyttad för hans skull medan Lex snusade två gånger och konstaterade att där står den bra=) Sötnosarna! Det som är kvar i stora drag är väl bilstolen(är inhandlad och ska hämtas), skötbord(har tittat ut ett och ska inhandlas), babysitter(blivande mormor och morfar ska ge i present) och skötväska.

angående skötväska: Varför är det så att alla som är i lagom storlek är tjejväskor, mer åt handväskehållet med rosa blommor eller grön/orangea ränder på?? Annars, de som är svarta och snygga att bära de finns bara i mindre storlekar där knappt tre blöjor får plats.. Är det jag som missat en hemlig skötväsk-affär eller ör jag bara kräsen? Jag vill ha en svart/beige/brun väska med ordentligt handtag så man kan ha den över axeln utan att skära sönder sig själv. Den ska vara lagom stor, kanske lite större än en datorväska och enkel i design. Vill liksom att Christian känner sig lika bekväm med den som jag gör.. Kanske inte så roligt för honom att gå runt med en rosa handväska med blöjor i?? (inte min stil heller får jag tillägga!)

Sov som ett as inatt, sover mycket lättare om nätterna och sen på morgonkvisten när det är dags att gå upp så är jag helt utslagen. Förberedelse inför jobbiga nätter kanske??

Allt på en gång..

Har hänt en del så jag delar upp det lite=)

I torsdags vaknade jag med smärtor i högra skinkan som sträckte sig upp till halva ryggen, bara på högra sidan så fort jag stödde på benet.. Hmm. Jobbade torsdag och fredag men klarade inte hela nätterna pga smärtan, den blev liksom värre om jag stod still?? Vad jag fått höra kan det antingen vara ischiasnerven eller foglossning, så jag ska boka in tid hos sjukgymnast så man kan få konstaterat vad det är och hur man ska gå tillväga. Är det foglossning har jag för mig att man inte ska springa på som man brukar för att "spara" på det arma bäckenet..

I lördags så gick jag upp tidigt och tog min packade väska och hämtade upp Lisette. Sen väntade ett par timmars bilkörning upp till Göteborg och min kusin och hennes sambo. Taco blev vi bjudna på och sov över där, filmkväll med godis och avatar är inte helt fel=) Upp tidigt på söndagen igen, då skulle min andra kusin döpa sin tre månaders gamla dotter... Oj så söt hon var=) Jättetrevligt dop som inte pågick alltför länge i kyrkan, alltid välkommet! Mottagning med en massa gott att äta och sen körde jag och Lisette hem till Malmö igen.. Usch, tur man har sällskap när man kör roadtrip!

Så helgen har varit fullt ös medvetslös medan Christian varit hemma och myst med pojkarna.. Måndagen och tisdagen har mest varit återhämtning efter skolan, man klarar inte hur mycket som helst=)

Föräldragrupp igår, pratade mycket om förlossningens olika delar och vad det innebär för kroppen samt vad man kan tänka på inför förlossningen.. Vad man ska packa osv.. Nyttigt att veta vad en förlossning innebär men det känns som att alla hänger upp sig på förlossningen och liksom glömmer att det är vad som kommer därefter som är den stora omställningen.. Det är sånt jag vill veta? Förlossningen är smärtor och garanterat skitjobbig men sen ska man ansvara för ett litet liv?? De visade också en förlossningsfilm men då gick jag. Vill inte se andra kvinnor anda sig igenom värkar som jag kommer ha snart.


Kommer med uppdatering=)

Ja, jag har varit dålig nu känns det som.. Jobbade torsdag och fredag och var i göteborg lördag och söndag så jag har inte riktigt haft tiden eller orken till något annat... Nu ska jag äta frukost och göra mig klar till skolan.

Måste komma ihåg att ringa barnmorskan min också, har börjat få ont som tusan och vill veta om det är vanlig foglossning eller ischiasnerven som bråkar...

RSS 2.0