ungefär 12h till nytt år..

Hmm, redan nytt år? Blir gammal snart känner jag.. Tänker inte på min egen ålder så mycket men när jag tänker på att Lisette blir 19 så inser jag snabbt att trots att jag känner mig som 19-20 så finns det inte en chans att jag är så ung..=) Då slår det mig genast att det faktiskt gått typ fyra år sedan dess?? Varför tror jag att jag är kvar i den åldern..?
Igår så var jag helt slut på eftermiddagen så jag vilade lite i soffan, klockan hann bli halv sex ungefär innan jag vaknade av att älsklingen ringde om någon kontakt som var jordad.. Hmm, gissa om jag var snäll? Fick ringa upp ngn min senare och be om ursäkt för att jag betett mig som Godzilla i luren, tur är väl att han känner mig väl och vet att jag inte menar det..=) En stund senare kommer han och kompisen och fixar med projektorn och lampor till typ tolv på natten.. Jag drog mig undan till sovrummet direkt efter maten och tittade film på den bärbara istället, kändes lugnare så.. Två killar som håller på med borrar och tekniska problem ska man inte störa=)
Vaknade kl nio imorse såklart, varför varför varför?? Satt en stund framför tv:n men inget vettigt, har liksom redan sett Borta med vinden ett antal ggr... C´s kompis sover i soffan och jag var tvungen att mata pojkarna så jag bestämde mig för lite roligare frukost än vanligt.. Eftersom jag inte ville väcka vår gäst(!) så la jag pojkarnas mat i påsar och gick ut en sväng. Slängde maten på en gräsmatta också fick de jobba lite på samma gång=)
Vill nämligen dessutom trötta ut dem så mycket det bara går idag så att de kanske inte stirrar i onödan ikväll. De har visserligen inte reagerat ngt extremt de senaste två åren men kan man förebygga så varför inte? Tänkte cykla en sväng med dem så får de ha klövjeväska och vikthalsband på.. Lite hjärngymnastik och sen är nog saken klar tror jag=)
Nu är det ungefär en timme tills killarna ska upp och sen ska jag städa lite härhemma och fixa lite annat smått och gott..

Inget roligt alls..

När jag var in the city innan och fixade lite ärende så gick jag inom H&M på Gustav och skulle se vad de hade för roligt att bjuda på.. Och resultatet; inget!! Visst där fanns en del fina klänningar och linnen men det känns inte lönt att handla något sånt, använder det kanske typ en månad och sen inte mer?? wtf, detta är helt underbart givetvis men det börjar redan kännas lite tråkigt i klädesväg, gick ohc tyckte lite synd om mig när jag kollade in klänningar och såg alla andra tjejer och kvinnor som gick och shoppade fina kläder.. Hmpf. Men jag är ändå glad för jag har något som inte de har såklart=)
Kom ut därifrån med en vanlig hudkräm och en fotfil, vilken partyprinsessa! Där kan man snacka om en som are living on the edge!
Har precis legat och vilat en stund, och inann jag somnade var jag lite frusen om fötterna ohc såg att toadörren var öppen. Jag, latmasken, visste att mina mystofflor var därinne men orkade inte riktigt resa mig ur soffan. Tänkte lite smart för mig sjölv att undrar om man kan få en sovande Theo att hämta dem eftersom han älskar att mysa med dem?? Och ja givetvis gjorde min lilla älskling mig till viljes. Vet inte om jag vågar kalla det apportering utan snarare jag jonglerar med dem hela vägen fram till dig. MEN, en kom hela vägen fram till mig och oj så duktig man kan vara! Tänkte att den andra blir nog faktiskt svårare, pust måste jag resa mig?!? Nej, lyckades få Theo att släppa fokus från den jag hade i handen och lyckades rikta honom mot toaletten med armdirigering och en sekund sen vips så fattade han galoppen! Och den andra tofflan kom lyckligt hela vägen jonglerandes fram till mattes hand.. Tror ni det lilla livet fick kärlek sen eller...?
Åker nog tydligen på att ställa mig och göra pastasallad och baguetter till ett gäng som kommer hit imorgon för att fira nyår. Fick reda på det innan, tack älskling! Mitt svar? Javisst kan jag fixa det, men vi behöver handla. Min söta älskling replikerar med att det skulle han och micke åka in och fixa! Hmm, jättegulligt men vet inte riktigt om jag vågar släppa iväg två yrpellar på nyårsafton för att handla inför en middag. Med tanke på att den enda gången de tåv kommer ihåg exakt vad de ska ha är när det handlar om tekniska saker, motorer eller paintball. Har till och med provat skriva lapp och då glöms den hemma. När jag ringer på hemvägen och säger, handla mjölk och smör. Då kommer man hem med mjölk och cigg?!? Ja, så takc men nej tack. Jag tror nog jag får följa med för att reda ut hela den situationen thank you!
Vet inte alls vad jag ska äta till middag idag.

..

Har nu fått i mig lite frukost, dvs havregrynsgröt.. Mums! Ska ta ut pojkarna, sätta på mig ett ansikte och dra mig in till city.. Har ett bankärende och tänkte passa på att kolla någon H&M eftersom jag har lite kvar på presentkortet=)

Lov, vad är det??

He, har nog världens bästa pojkvän och är nog banne mig värrldens bästa flickvän i gengäld..=) Igår ville Christian att jag skulle gå upp med honom inför jobb imorse, why?? Vet inte faktiskt, fick aldrig något svar.. Men jag vet att han tycker det är mysigt när vi går upp samtidigt och hinner prata lite på morgonen och ta en kopp kaffe ihop.. Tror han gillar "familje"känslan.. Hehe det är nog bäst för honom, snart har han inget val! i vilket fall som helst så givetvis går denne svenske tösen upp strax efter sex för att glädja min herre=) Värsta Anna Anka snart(läs: ironisk!)..

Igår efter maten gick jag en liten sväng med hundarna, de fick springa av sig på en gröning och lukta av lite i hundrastgården.. Körde lite kontaktövningar med leksak med Lex och Theo fick träna på passivitetsträning i rastgården med öppen grind.. Gick hyfsat för Theo, han sprang ut en gång första gången jag kastade leksaken men annars höll han sig faktiskt precis vid gränsen..=) Med Lex gick det bra men jag värmde nog inte upp tillräckligt i kylan för han var lite seg och gjorde inte övningarna med den snabbhet och smidighet som jag önskade.. Menmen det var nog mest mitt eget fel=)

Fick för mig att försöka ge mig på Theos klor igen, hehe big mistake. Satte skosnöre över nosen som provisorisk munkorg och lyckades faktiskt klippa tre klor men det är helt enkelt inte värt det. Och alla ni där ute som menar atyt det bara är träning och inställning! Har vänt en rottweiler och en pitbullmix som var rädda för kloklippning..! rottweilern tyckte jag inte det var lönt med, eftersom de har stenhårda kolsvarta klor och ville inte riskera pulpaklippning, så jag valde att fila hennes klor istället. Lex vände jag genom ren inställningsändring hos mig och honom klipper jag utan problem idag, han gillar inte det men ligger still.

Så åter igen, Theo har jag tränat och tränat i snart två år, jag är helt övertygad om att det går att lära honom men jag tror inte jag vill lägga den tiden på en hund som stressar upp sig så otroligt så han skriker av panik och riskerar att kissa på sig av obehag och rädsla. Så, alla ni som inte provat Dp, predika inte=)

Anyway, efter försöket med skosnöre så hämtade jag min orangea nagelfil och gav mig in i leken igen.. Lite lätt obligatorisk protest såklart men efter det så gick det bra.. hörde ni?? DET GICK! Jag lyckades fila ALLA klorna, både bak och framtassar. Så jag ska investera i en grövre fil så slipper lille herren klosaxen. Alla sätt är bra förutom de dåliga sägs det ju... Hmm, kanske inte världens roligaste historia men de som känenr Theo kan förstå min lycka, ni har nog öronblött många gånger nrä jag gnällt om herren..



Igår när jag kom tillbaka fårn rundan med hundarna hade vi ingen TV kvar, och C åkte iväg för att hämta projektor. Hmm, lite skeptisk än idag får jag säga.. Men sen är jag en vanemänniska och när vi träffades tog det till och med ett tag att vänja mig vid platt-Tv=) Vi lyckades få upp ramen och duken sen blev klockn för mycket. Så för att jag skulle kunna titta på TV idag så riktade älsklingen projektorn mot vita väggen bakom soffan. Så med andra ord för att inte bryta nacken av TV-tittande så sitter jag nu på golvet och tittar Tv. Ha, grannarna undrar nog...
Var jättesugen på smoothie igår så C köpte med sig vaniljglass hem. Tyvärr var det den sorten som itne går så bra i mixern och jag ville verkligen äta mina bär(hallon/blåbär). Jag valde att köra klassiker, vaniljglass med varm bärsås kl elva på kvällen. Har man lov så har man=)

Nu ska jag skrubba gruset ur mina ögon och försöka få i mig frukost...

Ica, hund och kassar..

Kom hem för en stund sen, gick en lite längre runda med hundarna så de fick röra lite på sig.. Gick en sväng och lät de springa av sig i hundrastgården.. fortsatte promenaden till ica och handlade toapapper och skulle hämta min cykel.. Cyklade till bussen igår och tog en annan buss hem igår och fick allt vackert hämta den idag=) Hundmat på cykeln och en kasse med toapappret på styret och hundarnas koppel över andra styret. tur att de är så duktiga på att gå lugnt och fint va?! =) På hemvägen mötte vi först en äldre man med en liten lurvig sak som totalt skällde ut Lex och Theo(hunden då inte mannen!).. Gick några meter och möter ett par i övre medelåldern som också kom med en lite lurvig söt sak.. Gick förbi och sa hej.. när de precis gått förbi mig hörde jag mannen säga till frun "hon verkade ha pli på sina i alla fall".. Tackar! När de möter den andra herren med den skällande hunden så säger de hej och verkar känna varandra.. Herren säger något smo jag inte hör och kvinnan svarar "Ja, men de verkade vara snälla och lugna så det var nog ingen fara.."

Har kanske den skällande hunden blivit attackerad?? Om inte så är fallet så fick jag nog nästan känslan av att där fanns lite fördomar mot ungdomar med hundar eller mot Lex.. Vet inte men det varr ju iaf skoj att pojkarna uppförde sig så de i så fall kan se att vissa sköter faktiskt sina hundar på rätt sätt!

Nu är nog snart färsen tinad och jag ska hoppa in i duschen och sen börja på middagen. Låter som värsta hemmafrun som har middagen klar när mannen kommer hem, ja på sätt och vis kanske lite... Men mest för att jag är så satans hungrig just nu=)


Snart nytt år..

Igår var en riktigt mysig dag, jag och Christian var iväg på varsitt håll.. Han såg nån crossshow på arenan och jag åkte in till triangeln med mina presentkort på H&M=) Hittade ett par skitsnygga jeans och en svart längre luvtröja med hål fär tummen i armen.. Dömysiga! Efter det gick jag till lilla torg och mötte upp några gamla kompisar och satt och snackade en stund.. Klockan hann faktiskt bli halv elva innan jag satt på bussen hemåt! Och oj så trött hon var då...=)

Sov inte så bra inatt för det fanns två herrar i sängen som snodde all plats och allt täcke(läs: inte Theo!). Imorse när jag väl vaknade sä var Theo jättemysig av sig och vi satt och kelade en lååång stund=)




Hihi så söt!

Nyår vet jag inte alls vad vi ska hitta på, man har ju pojkaarna och jag kan inte riktigt lämna dem hemma själv med allt smällande.. Antingen får vi åka någonstans där vi kan ta med dem eller så får vi sitta hemma som äkta tråkmånsar=)

Fyllehund..

Hehe ojsan! Gick bra att jobba igår, var skittrött och trodde att jag skulle få gå hem tidigare men icke sa nicke.. I alla fall slutade jag som vanligt kvart över fyra imorse och trillar bort till bilen ungefär.. På hemvägen blir jag åksjuk av tröttheten och när jag väl parkerat bilen så mår jag skitilla och det vattnas i munnen.. Får ställa mig vid ett räcke till en gruspln och kräka lite.. Jag lovar att om jag hade sett någon göra så att man parkerar sin bil och sen direkt springer ut och kräker över ett räcke så hade jag trott att det var en Drink & drive.. Jag hade nog definitivt ringt polisen! Hörde svaga mansröster tyo från ngn balkong eller något så jag bara väntade på att blåljusen skulle komma och jag skulle få börja förklara mig,, Nej konstapeln jag är inte full jag lovar, jag är bara......
Haha men det kom ingen polis och jag kunde i lugn och ro gå hem till söngen=)
Igår hände inte särskilt mycket eftersom jag skulle jobba. lite mys och bus med pojkarna bara.. Husse var riktigt engagerad igår och satt säkert en hel halvtimme med Theo och hans tassar. Theo skrek som ett litet barn och för en gångs skull så hade husse ett extremt tålamod. Nej Theo, inte bitas, duktig! Nej Theo, så gör man inte, braaaa! Nämen Theo nej sluta, duktig pijke! Ja så höll det ungefär på.. Jag blev väldigt imponerad, hans tålamod med Theos tasar är långt bättre än mitt=) Jag blir frustrerad när det inget verkar hjälpa och jag kan inte hålla undan hans huvud lika bra så han brukar allti få in ett tjuvnyp eller två på mig och det gör skitont! Men såklart går Christian ur hela situationen utan ett enda litet märke.. Hmpf! Jag vet vem som sköter Theos klor hädanefter iaf.
Idag är Christian iväg och tränar och jag är själv hela dagen! Mysigt, ska mest ta det lugnt idag också, jobbar sista natten ikväll n'mligen. Samlar mod till att bege mig till mellandagsrean imorgon...

Lördag redan??

Redan lördag?? Mellandagsrean har börjat och jag vill in till H&M och se om jag kan utnytttja lite av mina presentkort men jag ska jobba idag och imorgon natt så jag kanske ska vänta till måndag? Jobbigt att åka in till malmö för att sen åka hem och hämta saker till jobb.. Gick bra att jobba igår, jag fick gå tidigare eftersom vi var så många inne. Tur eftersom Christian var iväg och kolalde på nåt band så hundarna hade i annat fall fått vara själv väldigt länge. De klarar det men jag undviker helst det=)

Igår när vi vaknade släöngde sig C framför sitt nya spel och jag passade på att få tvättat allt i korgen och städat lägenheten.. Så mysigt sen när man är färdig och har en fräsch lägenhet! Mamma, pappa och Lisette var här och fick sina sista julklappar, och sen bar det av till job..


Juldagen..

Ojoj vad sliten jag är! Vi hade jättemysigt igår, fina klappar, god mat och jätte roligt sällskap.. Vi åt i tre omgångar tror jag och alla var skitsega efteratt ha proppat i sig första rundan=) Hehe.. Redan när vi kom så hittade pojkarna klapparna under granen och sprang dit med jämna mellanrum för att kolla läget.. De vet om att de inte får ta några men de tittade med längtan på högen med klappar=) Haha närr det sedan var dags att dela ut dem så var de med från början och fick faktiskt tre paket var! Av Christians föräldrar fick de två ben, ett större och ett mindre och av oss fick de två klappar med frolic i. Tanken som räknas! Lex har sån teknik för att öppna så det tar inte honom många minuter innan det är öppnat, han sliter av pappersbitar och spottar ut det ända till han fåt ut presenten. Haha ser ut som en krigszon när han öppnat en julklapp, ska kasnek försöka lära honom att städa upp efter sig??

Jag fick presentkort på H&M och mystofflor, vi fick nya lakan och handdukar och lite annat msått och gott.. SÅ det har varit två väldigt lyckade julaftnar!

Idag ska jag jobba, hela helgen faktiskt och har lute smått ångest eftersom jag inte alls sovit bra.. Har säkert vaknat sju gånger inatt... Vet inte varför, slutligen vaknade jag halv nio och kunde inte somna om!

Jaja jag får vila ltie sen innan jobb=) Hade tänkt åka in till mellandagsrean sen också, har ju som sagt presentkort och behöver nya kläder.. Vad för kläder får ni som inte klänner mig gissa er till....=)


Stark blixt!


JULAFTON med stort J

Jättetrevlig kväll igår! Fick mysiga strumpor, nya handdukar till hemmet. Jag fick också presentkort på H&M från mamma och pappa, TACK! Det lär behövas snart=) Eller nästan nu egentligen..

Jjättegod mat, älskar mammas hemmalagade köttbullar och i år hade hon gjort en omgång på vildsvinsfärs också, Christian älskade dem!

Idag ska Christian iväg och fixa julklappar nu på¨förmiddagen och jag ska fixa lite med hundarna. Vi ska hem till hans föräldrar ickäll och fira jul där, ännu mer mat! Mmmm..

Nej nu måste jag nog väcka sjusovarna(C och Lex såklart!) så vi inte blir för sena på det, affärerna öppnar ju om en timme. Theo och jag har varit uppe sen åtta imorse, han fick tugga på ett ben så han inte svälter stackaren=) Får ta bort det nu så inte Lex blir alltför avundsjuk!

By the way, Lex var ju såklart överlycklig igår, såååå många paket att öppna! Han tror i sin enfald att alla paket är hans=)


Lille julafton..

Idag är det lille julafton och min blåsa väcker som vanligt mig i tid, varför kan jag inte få sova till halv tio åtminstone?? Nej, åtta ska man upp!
Ikväll ska vi till mamma och pappa och fira jul där med farmor och farfar också.. Mys, ris a la malta och mammas hemmalagade köttbullar. Men först måste jag fixa mina julklappar=) Hehe känner mig som värsta mannen, är nästan alltid ute sent med sånt.. Pojkarna ska vara lite finklädda ikväll med röda halsband, tur Lex fick ett rött fint halsabnd från Serbien av Jossan=) Thanks!
Igår hann jag inom skolan och pojkarna och jag fick ta 141 hem och sedan rusa direkt till stadsbussen. Tur man har världens lugnaste och snällaste hundar när man åker buss. De bara tränger in sig vid en och sitter där tills jag säger att vi ska gå. Hmm, tackar den högre makten för deras samarbete med tanke på att jag hade ganska mycket att bära med mig igår också. Gjorde nämligen en Jossan och lånade mammas termo ridstövlar till hundpromenaderna och nu töar all snö bort.. Lönt??

Borta bra men hemma bäst.

Igår när jag kom till Svedala mötte jag upp Lisette och Jossan med hundarna så vi tog en liten sväng och lät dem busa av sig.. Hehe snön var ganska så djup och Theo fick hoppa högt, helt plötsligt hoppar han ur sitt täcke! Haha, täcket stannar och Theo fortsätter.. Det gjorde min dag=) Nackdelen me vintern är att de saltar gångstigarna och det ger hundarna en del obehag. När Lex får salt i baktassarna hoppar han på tre ben och man får snabbt ta ut hobom i snön så det försvinner. Detta var första vintern Theo kände salt i tassarna och han blev helt förtvivlad. Från ingenstans börjar han gå jätte bredbent med bakbenen och riktigt tjuter av smärta och chock.. Hehe lille mannen, så ynklig man kan bli.

Det blev ganska sent i Svedala och jag valde att åka med Lisette till mamma och pappa för att värma mig och pojkarna lite.. Insåg att det blev jobbigt att ta sig hem för att sne behöva ta sig tillbaka till Svedala direkt imorse så jag valde att sova hos mamma och pappa.. Mysigt men saknar min egen säng=)

Ska in till Svedala snart och inom skolan, sen ska jag försöka ta mig hem så fort som möjligt och njuta av tisdagskvällen..

1:a dagen på lovet..

wellwell, äntligen lov! Skönt förvisso men har ändå en hel del att göra kan jag meddela.. Måst ein till skolan och prata med syon, vet inte om jag ska in idag eller imorgon. I vilket fall som helst så får pojkarna åka med och busa i Svedala lite hade jag tänkt. Bara bra för dem att få åka buss och tåg lite ibland=) Kollade  itt schema nu i helgen och såg att jag är helt ledig både lille julafton och julafton. Skönt! Vi ska ha jul hos mina föräldrar den 23:e och hos Christians föräldrar den 24:e. Hur många julklappar jag handlat? 0 st. Men jag vet ungefär vad jag ska handla så jag får se till att fixa det dessa dagarna när jag är ledig=)

Nu står frukost till mig och pojkarna på schemat följt av en runda i vinterlandet.

Sjusovare..

Ja vi är sjusovare härhemma idag.. Vaknade för dryga timmen sedan och har inte gjort mycket vettigt sedan dess.. Christian var snäll nog att stanna uppe för att hämta mig imorse från jobb, snällt! Jag slapp iaf vänta på biussen i två timmar.. Vi var ju så klart helt slut när vi kom hem, jag hade jobbat och han suttit vid datorn hela natten och spelat tror jag?? Gick ut och lät hundarna kissa och bajsa lite snabbt innan vi gick och la oss och Lex fick vara lös lite.. Han fick tuppjuck och satte full karriär, våra trottoarer och vägarhär var inte skottade så snön låg väldigt tjock=) Jag hittade honom vid dörren när jag ko tillbaka. Skönt med en förutsägbar hund  som inte vill vara ute mer än nödvändigt. Man behöver iaf inte oroa sog för att han sticker längre än till dörren=)
Nu ska jag ut med vilddjuren snart men först få i mig lite frukost.
O, just det! Vill skänka en tanke till Jossan och flock. Ni vet varför och jag är så glad att detta hände för er skull, och så klart är M inräknad i flock=)
Kramar

hehe effektiv eller hur..

Njae går kanske att diskutera. Har hunnit med att diska och plocka undan lite här hemma. Pojkarna har fått mysa och busa lite, Lex börjar nog bli lite gladare i snön nu tror jag.. Han gillar ju inte direkt kylan men han får lite tossefnatt..

Ska duscha och äta nu innan jag sätter mig på bussen till jobb.. Förhoppningsvis kan Christian hämta mig imorgon bitt så jag slipper vänta på jobb två timmar innan bussen kommer=( Nackdelen med att inte ha vinterdäck..

Blir så seg av nattjobb.

Godmorgon!

Vaknade typ tolv idag av att husse ligger ohc myser med Lex och lex rullar rundor i sängen. Jättefint. Bara det att när Lex rullar runt så puttar han mig i ryggen hela tiden, därför vaknade jag. Tack! Behöver inte alls min sömn eller så när jag kommer hem halv fem på morgonen??

Hmm, men nu har jag smält det ohc vaknat till liv. Nä, ja e int bitter!

Har hunnit med att ge pojkarna mat, varit en kort runda med dem och plockat undan lite härhemma. nu ska jag äta frukost och hade faktiskt tänkt städa och diska lite sen, jätte smutsigt här nu med detta vädret och två hundar i en liten tvåa=)

Hard work work..

Hemkommen från skolan och hunnit vila en timme. Matteprovet gick sisådär, var en sak i kapitlet som jag inte riktigt hade grepp om och såklart kommer nästan bara det på provet! Attans.. Menmen har två prov kvar att visa vad jag går för.. avslutningen var bra, bortsett från att de stackars tjejerna som sjöng lät hemska eftersom mickarna nog var inställda på att spränga huset.. Det bjöds på kakor, saft och frukt. Mums!

Gick en sväng med pojkarna när jag kom hem och Theo har upptäckt att han kan springa med framtassarna framför sig och stöta upp snö, lättroad liten herre=)

Ska få i mig lite mat och duscha, sätta på mig ett ansikte och till jobb!

-matteprov.

Idag kör jag ett matteprov och sen två efter jullovet så håll tummarna att det går bra! Igårkväll var ganska händelselös, åt pluggade och gick och la mig.. Hann såklart med pojkarna där mitt i alltihopa=) Älsklingen kom hem med en ny leksak och han satt som en liten pojke som fått sin första röda cykel i julklapp.. Helt fastklistrad med andra ord=)

Hehe ännu ne lite smårolig sak som pojkarna sysselsatte sig med när jag gick och la mig.. Jag la mig tillrätta i sängen och pojkarna hoppade upp. Theo går som vanligt till hedersplatsen mellan matte och husse, under täcket och bäddar ner sig i midjehöjd med mig.. Lex brukar lägga sig mellan husses ben under täcket(varmt!) men när husse inte lagt sig än så kan han ibland få lite beslutsångest om var han ska ligga.. Theo vet alltid var han ska medan Lex tänker hmm, har ju en halv säng att välja på??! Kudden ser mysig ut, i mattes knäveck är tryggt eller ska jag välja fotänden kanske? Igår hade han lite beslutsångest och valde nog att kela lite med mig innan sovdags så han gick lite halvklumpigt över sängen mot mig.. Satt i höjd med min bak och mös men vill närmre.. Så han ttog något steg till mot mig och helt plötsligt hör man ett ilsket morr under täcket.. Lex tittar precis som om det finns en marsmänniska under täcket mot bulan som lät.. Och då kommer det roligaste.. Christian frågar från vardagsrummet: Var det du som fes Anna??
Hahaha nejnej, kunde visserligen varit men förhoppningsvis låter inte mina fisar som en hund som morrar.
Givetvis hade Lex råkat trampa på Theo under täcket och Mini blev skitarg såklart. Resultatet? Theo somnade om under lite muttrande och Lex gick och la sig i sin trygga fotända, om än lätt chockad!

Äggröra och raggsockar..

Hmm, kom hem svinhungrig så jag ska snart köra igång med lite god äggröra och mackor som mellanmål=) Jättefrusen när jag kom hem, har tyvärr inte några snygga vinterskor så jag använder än så länge mina klassiska reebok pjuks.. Ni som känner mig har nog knappt sett mig med ngt annat! Så när jag kom innanför dörren var mina fötter ganska kalla.. På med mjukis över mina tights och raggsockar på det.. Kan det bli mer mys??

har precis varit ute så de små fick leka lite i snön och nu skriker som sagt min mage efter något som kan få igång systemet=) Kvällen kommer nog spenderas med matteboken i högsta hugg.. Ska göra åtminstone ett prov imorgon, förhoppningsvis två beroende på hur bra det går ikväll=) Blev godkänd i danskan idag, slapp redivisa lille historien men fick snacka om filmen lite istället. Haha jag är världens lataste, varför anstränger jag mig inte mer??

Let it snow..

Nu är det snö här också! Började snöa igår och på kvällen började det se ut som ett äkta vinterland=) Lex tyckte det var kallt och ruggigt stots tjockt vintertäcke. Theo älskar det! Han kan springa ut utan täcke och stå och skaka av köld men ändå vara helt överlycklig=) Han hittade en ny kärlek igår nämligen, det hade snöat på ett skynke som låg på marken.. Han upptäckte snabbt att om han hoppade på skynket med framtassarna så trillade det av snö ner på marken som han kunde försöka fånga och döda.. Haha lilla djuret.. Han kunde nog stått där hela kvällen om inte matte varit gjädje dödare och tvingat in honom och sig själv i värmen igen=)

Köpte seaband igår mot bla åksjuka. Det är två ribbade typ "svettband" med en plastkula på insidan. Man sätter dessa på båda handlederna med plastkulan inåt på en viss punkt på handlederna och då försvinner eller minskas illamåendet. Det fungerade! Satte på dem på tåget och mådde inte alls illa sen när jag tog stadsbussen hem=)


stressigt värre..

Gick bra att ta bussen, fick även införskaffat ett nytt busskort.. Ett sånt där jojokort=) Redovisningen av rättegång gick utmärkt, förutom att läraren egentligen inte är så himla bra.. Väldigt udda person.

Nu ska jag plugga till prov, börjar tolv och har prov på betydelsen av olika sammanträdesord. Ska nog inte vara några större problem.. Hoppas Jossan kommer snart så vi hinner ta en kaffe och snacka lite innan lektionen..

Efter info&layouten ska jag ha matte en kort stund och sen hasta iväg till läkaren..

Och just det. Det är SNÖ i Svedala, varför snöar det inte hemma hos oss för?? Lönt med regn..

julstämningen här??

Ja, då har Christian precis åkt till jobb. Jag är uppe, julmusik igång och hundarna har fått frukost. Nästa stopp är frukost i min mage=) Måste vara uppe i tid idag, börjar inte förrän nio men ska ta bussen eftersom en liten fågel kvittrade om att igårkväll var det snö i Svedala och jag har inte fått på vinterdäcken än.. Pust! Jaja, vad ska man görA??

By the way, tur man har så händig och teknisk herre i huset. Vi har itne kunnat koppla in datorn till vårt nya surroundsystem för det var nån ingång som var fel?? Men igår kommer Christian på att mitt Xbox har usb uttag så in med usb och vips! Fin julmusik med bra ljud=) Hehe wonderful. Han tycker inte riktigt om julmusik men har ändå varit snäll nog att fixa julmusik till mig från hans föräldrar, tre hela album! Mysigt!

Idag blir det kort dag i skolan men har en del annat att fixa så min dag blir ändå ganska lång. Dessutom ska Christian träna idag så jag tänkte passa på att ta ut vilddjuren och hitta på något. Var nån dag send e fick träna=)

A hjärtar C

Sista dagen i Thailandet, i tuktuken på väg till Royal Paradise i väntan på taxi på väg hem=(


Pust vilken dag!

Hemkommen och precus gått en liten sväng med hundarna.. En väldigt produktiv dag, har fått pratat med alla lärarna och lagt upp en plan om hur jag ska göra för att få allt avklarat. Idag har jag gjort två rättskunskapsprov. Imorgon har jag prov i Information&layout och redovisningen av rättegångsbesöket. På torsdag ska jag redovisa en film och en historia på danskan muntligt och fredag ägnas åt matteprov. Resten av det skriftliga ska lämnas in under jullovet och när skolan börjar igen blir det två matteprov och tre skriftliga övningar i svenska c. Ja, det var nog banne mig allt! =)

Har mailat med malmö hundungdom också angående någon typ av lydnads eller unghundskurs med Theo. Kursstart 11/1 så det är inte så långt dit! Längtar redan men får nog sätta igång honom ordentligt så jag inte känner mig alltför tappad jämfört med alla andra=)


Skola hela veckan!

Oj, idag ska jag göra två prov, måte också fixa två eller tre prov i matte.. En film ska ses och återges i danskan och ett rättegångsbesök ska redovisas i rättskunskap.. Utöver det har jag en hel hög skriftliga uppgifter som ska in.. Så hela denna veckan kommer min fritid bestå av plugg och hundarna. PUST.

Igår var jättetrevligt, det gick fint för syrran på ridningen och en annan i hennes grupp flög av! Jag och Jossan satt och skänklade i luften och omedvetet drev vi på hästarna inför hinderna fastän vi satt på bänken och tittade på=) Är man sugen då??? Vi var som helt fascinerade av två hästar framförallt, Loopie Louie och Sly Racoon. OJOJOJ!
Så fort jag kan ska jag börja rida igen kan jag meddela.

Meddelande från syrran kl 7 imorse, nu är jag och Lex anmälda till spårkursen. Det blir vårt tredje år, har det verkligen gått så lång tid??? Efter denna kursen hade jag tänkt sikta in mig på anlagsprov medan vi har det färskt i huvudet. Sen över sommaren kör vi stenhårt rallylydnad och till hösten kanske vi kan ge oss ut på tävlingsbanorna smått utan att skämmas ihjäl=)

Theo ska gå lydnadskurs till att börja med, får se hur han gillar det eller om vi ska köra vidare på typ agility eller rallylydnad med honom också. Spår gillar visserligen den lilla råttan också så framtiden är ljus! Han gillar allt man ger honom=)


Ridskola, plugg och lydnad

Har pluggat hela dagen nu och ska med syrran och kolla när hon rider ikväll. Det är sista gången ikväll och det ska bli skoj, ska försöka att inte bli alltför avundsjuk när jag väl är där. vill också börja rida för tränare igen för att komma tillbaka till där man var förr. Lätt att tappa smådetaljer utan tränare, så mycket lättare att se fel från marken och inte från hästryggen=)

Ridningen börjar halv sju men packar in hundarna och en påbyltad anna i bilen och passar på att köra lite lydnad med Theo hos mamma och pappa. Pluggar nog en del där innan ridningen också, en del att reda ut innan avslut och betygssättningen...


Lucia

Mysig söndag! Bortsett från att jag var uppe kl 6, så blev resten av dagen sådär jättemysig så när man kommer hem känner man sig allmänt nöjd=) Hämtade upp Jossa+2 hundar och vidare till föräldrarna och hämtade två hundar. Alltså sex hundar i bilen totalt, 4 i bagaget och 2 i baksätet. Slutdestinationen var stadsparken i Lund och Lisette mötte upp oss där tillsammans med Carola och några av hennes valpköpare. En hel drös med Dp´s, helt underbart!

Vi gick en mysig promenad med lite fågelträning( alltså inte apport utan passivitetsträning!) i parken och avslutade med glögg och kakor.. Tack Carola för en jättemysig dag!

Efter Lund åkte vi snabbt inom mamma och pappa för att rota fram lite julsaker till mig! Mys=)

Hemma efter en lång dag och helt slut, blev mysmiddag härhemma och kel framför tv:n resten av söndagen...




Jobbig natt

Ja, har nog kommit på varför Lex bajsade ner vår gröna matta. Han blir dålig av de runda tuggbenen jag köpt till dem=( Varför har jag en så känslig hund??

Sist han åt av det vaknade han mitt i natten och gick och rännsket på sen gröna mattan. Nu igår fick de tugga lite under tiden vi städade och inatt har han vaknat och gått och satt sig på sovrumsgolvet. Tack gode gud att älsklingen stängde till dörren till sovrummet!

Jag vaknade av en stark fisdoft, tänkte fy fan vilken fis ni lagt av! Men sen hörde jag tassande och insåg att båda hundarna satt på golvet och tittade på mig(de brukar alltid ligga i sängen och sova som stockar!). Så jag förstår snabbt att något är fel och fisdoften är inte fis utan,,, BAJS! På golvet. Löst. Och hela sovrummet är fyllt av doften..

Snabbt upp och torka, tvätta c´s tröja=) och släppa ut dem. Lex bajsar två gånger och tömmer magen, sen kan vi alla somna om igen. Eller de kunde, jag halvslumrade tills nu.

Vad var då klockan när jag upptäckte detta? Kl sex på morgonen!

Hehehe alltid ska det vara något när man har hundar...

Nu ska jag ge de små mat och klä mig varmt. Jag, jossan och syrran+6 hundar ska nämligen till stadsparken i Lund och möta upp Carola och några andra för en mysig promenad och glögg...=)

Söndagsmys!


Träning och fredagsmys..

Gårdagen var helt underbar! Jag, syrran och Jossan möttes upp med fem hundar och gick till en gröning där vi körde lydnad i grupp och enskilt. _under tiden jag tränade med ena grisen så fick den andra passivitetsträning bredvid. detta gick utmärkt, Lex kan detta sen innan men Theo har faktiskt aldrig varit med om det förutom när jag är själv med de två.. Nu helt plötsligt var det tre hundar och två människor till! Och klickers lät, godis delades ut och bollar kastades.. Helt underbart! Lex är som vanligt en pärla, jobbar just nu med att han ska gå in på vänster sida i fot och inte höger runt som man hade förr=) Dessutom jobbar jag på hans position till mig i fritt följ och kommandon på distans. Gick jättebra igår, kände verkligen att jag fick köra igenom honom och han var taggad till tusen!
Theo gick också jättebra, imponerad över att han inte sprang ifrån sin plats när vi andra tränade.. Visserligen stod han upp istället för att sitta eller ligga men han höll sig på samma ställe. Tackar Totte som ställde upp som mentor och socialt stöd för att visa hur det gick till! tur man har Totteman, han har varit med och fostrat Theo lika mycket som jag! Se så fin Theo blev, nu vet ni varifrån det kommer! Hälften Nelly, hälften Totte kan jag säga! Give credit where credits due!

Med Theo körde jag som vanligt grundpositionen till fot, gick utmärkt efter några gånger när han lagt sig ner pladask och försökt krypa in bredvid mig=) Bak kontrollen är mycket bättre, polletten har trillat ner! Yes! Har också nu börjat med att gå, fritt följ som det så fint heter. Jag kör babysteps(tack vare jossans tips, tackl!), ett steg, titta, sitt och bakkontroll=) Gick bra efter en stunds peppande från jossan. Jag kör gärna fast=)

Körde också lite sitt,ligg,sitt en bit ifrån(läs:halvmeter! ja, jag har unghund och har lekt fram kommando!). Gick jättebra och började röra mig under kommandona också.

Överlag jättebra träning och jag blev taggad på fortsättningen!


Hemma!

Okej, dags att uppdatera lite=) Jättemysig semester, fick dock vätskebrist ohc var dålig två dagar=(
Brun, fin, trött och nytatuerad kom man hem i lördags natt. sen dess har fokus legat på hundarna, hemmet, att träffa vänner och familj och min älskling. Hundarna mår bra(bortsett från att Lex bajsa löst på mattan inatt!).

När vi kom hem reagerade Lex precis som jag trodde, han var jätteglad men muttrade lite mot os.. Bitter över att bli lämnad men glad att vi var hemma=) Theo däremot reagerade inte riktigt som förväntat, jag blev dels förvånad men på samma gång vad kan man säga om mattes bebis? När vi kom till mamma och pappa så gick jag fröst in genom dörren och C stod i dörröppningen med Lex och gosade, jag räckte fram handen till -theo och sa Hej älskling! Vad får jag för svar? Total utskällning! Han  skäller ut mig och backar undan och springer till husse istället. Sen vidare till lisette och gruffar åt mig på vägen. När jag försöker ytterligare ett närmande skäller han ut mig igen med raggen rest och blicken säger allt: tro inte du kan lämna mig två veckor och sen låtsas som ingenting! Efter någon minut tog glädjen över att se mig igen över och han var gamla goa pojken igen=)

Haha han kände sig nog rejält sviken lille djuret.

Har hunnit med lekstund med Jossan+flock(-Caesar) och Sara och hennes Kyra. Har hunnit med lite lättare träning i form av kontaktövningar och en mysdag med Lisette+Clara och Jossan+flock(-Caesar). Har också hälsat på kusinen och hans söta valpar!

Annars är allt lugnt härhemma, men min mage är inte helt hundra än=(

Kramar!

RSS 2.0