Mysfredag men en person fattades..

Hade en riktigt mysig fredag, jag+1 och pojkarna men Christian fattades. Såklart bestäms det att det blir grabbkväll en fredag när det nästan är snöstorm. Hmm, smidigt? Nej inte särskilt men vad kan man förvänta sig av pojkar som har framförhållnig lika med noll? =)

Jag och pojkarna låg och mös framför tv:n större delen av kvällen och somnade sen framför en film i sovrummet.. Vaknade för en timme sen helt utvilad av att något rör runt i min mage.. Kan denna dagen bli bättre?!

Idag är det planerat långrunda och kloklippning med pojkarna, yoga om C kan hålla sig borta en stund och plugg.. Vill egentligen in och handla upp det sista på mitt presentkort men vet inte riktigt om jag orkar med det idag..

Kan tillägga att Theo är i extas nu när det varit snöstorm igen, snön ligger ju djup överallt! Det ligger nämligen höga drivor med snö överallt nu, nackdelen med att bo här är att det gärna blåser en del.. J*vla skithav.. Anyway, Theos favoritsysselsättning just nu är att kasta sig ut i en driva och röra upp all snö som ligger löst för att sen jaga runt efter den. När det inte är roligt längre så studsar han som en gasell till nästa driva och slänger sig "tasslöst" ut i den istället och börjar om.. Söt pojke!

Rättelse..

Hahaha Jossan påpekade att jag faktiskt inte fyller nu på ,åndag utan nästa måndag, alltså den 8:e... Var nyvaknad imorse och dessutom alltid en yrpanna så förlåt Jossan, du har så rätt så! =)

Allt lugnt i skolan, kort dag så det är skönt att vara hemma nu medan det är ljust. Ska snart sätta mig och få en bit mat i magen, den skriker av smärtor just nu. Svimmar snart om mina ägg inte blir färdiga inom snar framtid..

Måste bara snabbt tillägga att billeken, vet inte vad den heter, rockar fett! Den där man tar bokstäverna på bilplåtarna och gör ett ord av dem? Haha, jag körde den leken hela vägen hem från skolan för mig själv, inget bra på radio och jag behövde piggas upp lite.

Hmm, ja vi kan ju lugnt konstatera att jag är en nörd med stort N.

Freaky friday..

Godmorgon!
Har sovit väldigt gott inatt och det är dessutom fredag idag och denna tösen är ledig i helgen! Fyller år på måndag och ska ha lite fika här hemma på söndag=) Gillar inte att göra någon stor sak av min födelsedag och hatar egentligen att berätta vad jag önskar mig för folk, känner nämligen alltid att jag faktiskt har det mesta jag vill ha. Menmen, man får väl ställa upp och ta emot lite paket=)

Ska gå i skolan till halv tre eller nåt sånt idag och efter det så blir det mys här hemma ikväll. Ska klippa pojkarnas klor(ja, jag ger mig aldrig ska klara av Theos klor!!), plugga i lugn takt, gå långrunda med grabbarna grus och har äntligen fått nyckeln till förrådet så jag kan hämta yogamattan. Så ikväll hade jag tänkt köra lite yoga! Har känt av skadan i min rygg senaste veckan så det har blivit en påminnelse om att börja träna igen, tjockisen=)

Lite bilder på Theo i sin rosa badrock!



Öronen syns inte i ljuset=(

 


Hemmafrun igång & skithundägare

Well hello!
Idag har jag fått jättemycket gjort känns det som..

  • Städat hela lägenheten
  • Röjt bland kläder
  • Tvättat allt i korgen
  • Diskat ett helt berg
  • Gått långrunda med grabbarna grus
  • Badat grabbarna grus
  • Skrivit psykologi uppgift


Kvar för kvällen:

  • Bädda rent
  • Maten står i ugnen
  • Hänga upp sista tvätten
  • Gå med pojkarna
  • Företagsekonomi uppgift
  • Matte

Behövde verkligen en ledig dag för att komma ifatt med allt härhemma och faktiskt skönt att kunna ha en he dag på sig att fixa och dona så man inte behöver stressa över med dammsugaren.. Pojkarna älskar inte att bada men det blev gjort och de luktar himmelskt just nu! Hehe Theo är så söt i sin lilla rosa badrock med öron på..

Hann dessutom bli irriterad på rundan imorse, en tjej som inte kunde hålla sin skithund lät den dra hela vägen fram till lex. Lex var kopplad och stod med ryggen mot hunden vänd mot mig, hunden rusar fram medan jag plockar upp bajs och ska "hoppa" på Lex i bussyfte. Problemet som denna skitägare inte verkar förstå är att Lex fungerar så att om han är kopplad och på det viset har ett osynligt kommando att inte hälsa på andra hundar av mig så kan han bli arg om någon stör honom. Dessutom så kan de flesta hundar reagera starkt om någon hoppar på dem på ryggen när de inte är förberedda. Jag lyckades i sista stund säga till både Lex och Theo att gå bakom mig så de kom ur räckhåll från skithunden. Men då ser jag att hon inte kan hålla hunden eftersom den drar mot pojkarna bakom mig, hennes fötter glider på marken och hon säger inte ett skit.. Varken till mig eller till hennes hund och hon möter inte ens min arga blick, är visserligen helt övertygad om att hon känner hur den bränner. När hunden sakta närmar sig så säger jag med skarp röst att hon får ta tag i sin hund för min hund tycker inte om att bli påhoppad bakifrån. Svaret? "Ja, jag ska". Vadå jag ska??? Du hade tio meter på dig att stoppa hunden innan den kom fram till oss och du säger att du ska... Jävla Alfons Åberg.

Jag säger en gång till att min hund kan bli arg om din hund gör så, han tycker inte om det. Det är helt okej om de vill hälsa på varandra men se till att få bort din hund nu. Den kan itne bara springa fram till en annan hund, tänk om min hund varit aggressiv? Svaret: Ja, jag ska.. Men din j*vla f*cking Alfons Åberg, skaffa inte hund och ännu mindre gå inte ut med din hund om du inte kan hålla den! Jag har koll på mina hundar och de står dessutom inte ens på trottoaren och din hund lyckas ändå dra sig hela vägen fram med dig bakom som en j*vla vante! Och det värsta med detta scenariot? OM Lex skulle blivit arg och bitit i rent självförsvar eller förvirring så hade det blivit ett jäkla liv. Det hade definitivt inte varit den andre hundj*velns fel, den ville jju bara fram och hälsa.. Nej skyll det på kamphunden som ser blod i allt som rör sig. Ojojoj vad jag eldar upp mig över såna här saker. Och det för att jag tar mitt ansvar som hundägare, jag har pli på mina hundar och jag har dem kopplade. Skulle de mot förmodan dra i kopplet så har jag kraften till att stoppa dem men oftast behövs bara ett enkelt kommando "nej". Jag har minimerat riskerna för att Lex skulle kunna beskyllas för något, med tanke på att folk är väldigt glad i att skylla det på de raserna. Som sagt, för att undvika sådana scenarie där hunden blir beskylld för något så har både jag och Josefin en extrem lydnad och kontakt med våra hundar så att de som träffar dem blir glatt överraskade att en "sån" hund kan vara så lydig och min gud så snäll!

ÄNDÅ, trots min försiktighet och mitt svett och mina tårar för att förhindra att något sånt händer kan man ALDRIG lita på andra. Det är helt otroligt att man kan vara så oansvarig att man inte ens kan hålla sin hund på en vanlig promenad. SKAFFA STRYPKOPPEL, GÅ EN KURS, DET FINNS ANDRA HJÄLPMEDEL FÖR HUNDAR SOM DRAR!

Men snälla, snälla om hunden skulle råka dra iväg så be åtminstone om ursäkt. Eller dra bort hunden innan jag nästan måste hota med att min hund kan bli arg.

Ja, jag är en otrevlig människa när det gäller sånt. Dessutom så är mina hormoner inte i balans just nu och då ska man verkligen inte bråka med mig. Så ser ni mig ute med pojkarna och vet att ni har en ouppfostrad hund så GET OFF!


Ledig!

Studiedag idag och jag har nog fullspäckad dag ändå tror jag.. Ska städa, tvätta, diska, ut med hundarna och plugga.. Detta blri en rolig ledig dag=)

Igår när C skulle ut på uteplatsen så lät han först Theo följa med eftersom där var en vall med nästan en meter snö! Theo älskar snö och Christian böärjade kasta snöbollar till honom och Theo studsade ut i snön! Haha, när Lex ser hur roligt de har det så vill han såklart också vara med, han tittar på mig och får varsågod, puttar upp dörren och hoppar ut! Christian kastar snöboll efter snöboll ut i drivan med snö och båda hoppar gladeligen i den stora snöhögen. De busade säkert därute i nästan tjugo minuter innan christians händer höll på att förvandlas till isbitar. Tyvärr var det alldeles för mörkt för att ta bilder men försök föreställ er det! Väldigt skojig avslutning på en onsdag..

Snöstorm..

Imorse när jag kollade vädret så kallade de dagens väder för snöstorm och när jag tittade ut genom fönstret var det fint hemma, ingen snö alls! Jag tänkte att det kanske inte är så farligt här nere då.. När jag gick ut till bilen hade det börjat snöa lite försiktigt men det var inte halt och på radion sa de att det var ishalka i skåne.. Hmm?? Är någon snäll mot just mig så at tjag slipper det eller? Jäklar under dagen kom den satans snöstormen de snackat om! Snabbt inom banken efter skolan och sen hemåt i sakta takt.. Alla andra brände förbi mig och jag bloir helt galen när de inte verkar förstå vad som faktiskt kan hända?! Har de aldrig kört av vägen...?

Kom hem i ett stycke iaf och sitter just nu och pluggar matte medan C är och fixar bilen..

Längtan..

Oj vad jag längtar tills spårkursen börjar.. kom att tänka på den igår och att jag är anmäld och egentligen bara sitter och väntar på att den ska börja! Längtar kanske inte lika mycket om jag får den tidiga gruppen eftersom det är en bit att köra men att komma ut i skogen en gång i veckan, köra lydnad och få lite underbart samspel med min hund.. Kan det bli bättre? Som jag sagt innan så ska jag försöka göra anlagsprovet efter eller i samband med denna kursen så denna gången ska jag tänka på att finslipa på detaljerna i mitt och Lex samarbete. Visserligen är vi ganska synkade redan, vi vet vad den andre gör och vad den ska göra härnäst och det finns en viss trygghet i att ha koll på det och att mna vet att den andre förlitar  sig på mig. Skulle jag  helt plötsligt be Lex göra något annat mitt i spåret skulle nog stackars pojken bli helt förtvivlad, bortsett från om det handlar om något klydd med spårlinan exempelvis.. Helvete vad jag saknar det! Kan inte beskriva hur tomt det känns=) Detta är tredje gången vi går denna kursen och det känns som att både jag och Lex vill komma vidare nu, Lex vet exakt vad han ska göra och ett spår på 300 meter i svår terräng med tre vinklar och blodduppehåll på nästan 10 meter är inga problem nu. Har gått lugnt fram med honom och han älskar det och visar hela tiden vad han vill och om han behöver stöd! När jag var iväg och spårade där Theos uppfödare tränar så sa ledaren till och med att om han spårar såhär efter en vila på knappa året så är det inga problem med anlagsprov om han får komma in i det igen. Hmm, thank you! Då hänger det alltså bara på mig nu och inte på min underbara pitbullmix som nailar varje spår man ger honom=)

Fick äntligen sova ordentligt inatt! Har inte fått sova en hel natt igenom varken söndag eller måndag natt. Vaknade var varannan timme. Pust! Men inatt sov inte hundarna i sängen och jag tror faktiskt det gjorde susen för finally fick jag sova=) Känner mig kanske inte helt utvilad idag men skönt att inte känna sig som en zombie i alla fall.

Idag är det skola som vanligt, slutar tidigt och är ledig imorgon. Med andra ord ska det pluggas! Tänkte också se om det är väder till att hitta på något skoj med pojkarna imorgon=)

Hmm, skolan kör nog falsk marknadsföring.

Yes, så känner jag det i alla fall. Man ska kunna få hjälp, de har alltså bantat ner matte c(100 poäng) till halva tiden och läraren har en timmes support i veckan som är till för andra elever. Alltså har vi två timmars matte i veckan, ganska avancerad matte också kan jag tillägga. Dessa två timmarna går åt till genomgångar så om du skulle köra fast får du allt vackert lösa det själv. Tur jag har sara som kan hjälpa mig ibland=) Dessutom går de ut med att du ska kunna hitta din egen idividuella inlärningsstil, alltså behöver du värme för att kunna lära dig bättre ska du få det. Hur kan de då minimera värmen för att spara pengar? Och detta på en lektion i en datasal i två timmar på em när folk redan är helt slut i huvudet. Vet de inte att fryser man så förlorar man en del av rörligheten i fingrar och att inte tala om koncentrationen?? Hmm, helskumt. Sen att man sätter en kurs varje morgon fem dagar i veckan där läraren ger läxa till dagen efter, det verkar inte bekymra någon. Har ni inget liv? Ingen att ta hand om? Inget ansvar? Nej, jag får nog ta och gå in till rektorn och be henne hjälpa mig med matte c och företagsekonomi b. Hon verkar ju tycka det är en piece of cake.

Annars är allt lugnt härhemma, plugg och inget annat känns det som. Hann med att titta på halva Miss secret agent 2 igår under tiden jag gjorde lite läxor. Gillar de filmerna, de är lättsamma att titta på när man behöver lite avkoppling. Går lång dag idag så jag känner att jag behöver lite halvlugn morgon för att klara detta..

Senare ikväll ska det skrivas två psykologiuppgifter, räknas matte och läsas historia. Kanske hinner med lite företagsekonomi också?

Ps. har tagit ut piercingen ut naveln om ngn vill veta, ser konstigt ut=) ds

Ny vecka och I feel fine!

Yes, denna tösen är faktiskt på G just nu. Fick matte gjort igår, kändes helt okej. Idag ska det pluggas matte, skrivas psykologi och läsas historia! Har en del att göra om jag ska kunna ligga steget före i slutet av terminen, vilket jag nog blir tvungen till..

Ser fram emot måndag den 1:e, alltså om exakt en vecka! Händer ngt jättespännande och jag orkar inte ens tänka på det för då går jag bara coh längtar!

Helgens jobb gick bra, hann med lite mysrundor med pojkarna och de fick sträcka ut ordentligt i hundrastgården! Hann också med lite uppletande och annan vardagsträning! Vill ha bort kylan nu faktiskt.

Anyway nu ska jag käka frukost, ut med vilddjuren och sen bege mig till skolan!

Snart på språng igen!

Nyduschad och myser härhemma innan det dras iväg till jogg igen.. Hundarna har blivit rastade och de fick följa med när jag kollade posten hos mamma och pappa innan också. Mysigt med lantdoft!

Hundar sliter djuren i stycke.

Vaknade precis och kände mig väldigt tung i huvudet. Var ett tag sedan jag jobbade! Slog på tv:n och hamnade på SvtHD och debatt, tycker det programmet brukar ha ganska intressanta ämnen och bra debatter men nu var det pinsamt. Normalt sett brukar det vara bra personer inbjudna som kommer med intressanta åsikter och argument men jag tror att när personen ansvarig för debattmedlemmarna bjöd in folket så satt han nog och sov. Där var personer från jägarförbundet och från andra oganisationer som representerade båda sidorna. Sen hade de bjudit in privatpersoner som skulle representera de två sidorna. för och emot vargjakt.

Hmm, åldern stod inte utskriven men de ungdomarna som var med och var emot vargjakt såg ut att kunna vara i min ålder ungefär men pratade som fjortonåringar. Helt otroligt! Mot sig hade de markägare från Dalarna och jägare, tror ni det blev jämna argument??

Jag har inte taigt ställning i den frågan för jag känner mig inte tillräckligt inläst och är faktiskt lite kluven MEN de ungdomarna förstörde en stor del av vår generations rykte och framhållning genom att medverka.

En kille trodde helt ärligt att vargdebatten handlade om att jägarna och margägarna vill ha bort vargarna för att de sliter sönder deras lösa hundar? Han menade att om man släpper sin hund lös(alltså under jakt) för att slita sönder djuren i skogen så ska man inte klaga över att ens hund blir sliten i stycken av en varg. WHAT??

Som dotter till en jägare vet jag att jakthundar inte får slita djur i stycke, de blir oftast tränade till att bita tag och sen inte tugga. Alltså hålla kvar till jägare kommer om djuret exempelvis är skadeskjutet.

en tjej menade att om man nu är rädd om "sin bäste vän"(hunden!) så ska man ju inte släppa den lös på markerna. Eeeh, blir vargarna för många finns det inte mat till dem, de rör sig alltså i andra trakter och kan mycket väl komma till ditt villaområde och äta din katt. Uppenbarligen vet inte du att om man bor på landet har man ofta sin hund lös på gården eller i trädgården.

En tjej frågade faktiskt varför man jagade vargarna. Bra konkret fråga. Sen brände hon det genom att tillägga i stockholmdialekt och lätt nasal röst: Alltså är det för att det är kul eller?

Visst att debattprogram ska ha en jämn linje i medverkande men herregud, välj ungdomar som faktiskt kan debattera och läser in sig i ämnet innan man sätter sig i tv-rutan. Välj inte någon liten stockholmsflicka som har haft en guldfisk i sin centrala lägenhet mitt i stan och som aldrig ens satt sin fot i en riktig skog. Välj absolut inte ungdomar som tror att jägare är personer som springer efter djuren med sin hund och sedan hoppar på bytet som en annan tiger och sticker kniven i djuret tills de långsamt dör medan jakthunden äter av djurets huvud.

Nejnej, jag tycker normalt sett debatt är ett intressant program men detta var pinsamt och jag skämdes å hela sveriges unga befolknings vägnar.

Vågar man visa sig för pappa och hans vänner med möjligheten att de faktiskt också sett detta programmet? Ännu mindre, vågar jag gå på viltspårskursen där jag utbildar min hund att slita vilda djur i stycke tillsammans med alla andra jägare? Måste jag kanske läsa in mer i detta ämne och så fort jag får en chans försöka återupprätta det de tre ungdomar på debatt så lättsamt raserat på mindre än 15 minuter?


Nej, får nog ringa upp pappa och försvara min generation lite med ordentligt jaktsnack där man vet vad som gäller.

Härliga torsdag!

Skolan igår var lugn dvs jag var död! Höll på att svimma på stadsbussen och kom lite sent till första lektion pga det.. "Nära-att-svimma-anfall" sådär på morgonkvisten gör inte direkt min dag!  Helt slutkörd hela dagen men lyckades ta mig igenom den och hängde till och med med på lektionerna! Älsklingen hämtade mig i bilen, ja äntligen har vi våra  f*cking vinterdäck!

Kvällen spenderades med matteboken i mitt knä och fick en hel del gjort kan jag meddela och det känns jätteskönt. 10-15 sidor/vecka kan annars kännas tungt så det är lika bra att köra på så man inte hamnar på efterkälken.

Idag blir det skola snabbt och sen hem och vila, ska jobba inatt!
Isch, missar lite i skolan imorgon och måste komma ihåg att meddela dem redan idag!


Pissdag.

Usch denna dagen började dåligt och verkar inte fortsätta något bättre heller.. Bussen imorse var 20 minuter försenad och jag fick ta buss ist'llet för tåg till skolan från centralen. Detta innebär ILLAMÅENDE för mig och jag kommer lagom groggy till lektionen imorse, försenad dessutom!

Csn klyddar som aldrig förr, och då menar jag faktiskt att de aldrig klyddat förr med mig. Hmm, vad händer med vårt samhälle?!? Folk är faktiskt vuxna och har räkningar att betala. Alla kan inte låta pappa betala eller leva på studiebidraget och festa upp alla pengar på en helg. Gaaaargh!

Nu sitter jag svinhungrig och har fått i uppgift att kolla upp en hemsida på danskan, ett problem där! Hemsidan fungerar inte.

Jag är hungrig, trött, min rygg värker och mitt bäcken håller nog på att trilla sönder. Skinnet håller som tur är ihop delarna något.

Måndag men minus ångesten!

Haha det stämmer. Måndagsångesten uteblev idag. Skönt!

Var helt okej att stiga upp vid sex imorse, vi hade satt timer på kaffekokaren som vi brukade göra förr så kaffet stod klart när jag kom ur sängen=)

Lördagen var lugn, kollade på nån film på 5:an om ett spökskepp... Läskig faktiskt innan man fattade vad som hände! Söndagen bjöd på visning av en sjaskig lägenhet som vi glömde samma stund som vi gick ut genom dörren=) Inom mamma och pappa och lämnade bilen och senare kom Christians familj på kaffe och kaka. Mums!


Idag går jag bara till halv två så jag tänkte gå lite längre sväng med pojkarna när jag kommer hem och eventuellt köra ett yogapass(!). Ja, hör och häpna! Jag MÅSTE börja röra på mig igen och eftersom mina alternativ tyvärr för ett tag framåt är ganska låsta så får jag ta till lite lugnare metoder.


Tillbaka igen=)

Har varit några dagars uppehåll, har behövet vila upp mig. Torsdagen var jag hemma nerbäddad och vilade upp mig hela dagen. Fredags var första skoldagen för den nya terminen och det kändes bra! Historian blir intressant men nog så fartfylld skulle jag tro. Igår skulle jag och Lisette ha filmkväll hos mig men vi bestämde att vi skulle vara hos mamma och pappa istället. Rigtig mysig familjekväll! Hemmalagad pizza och snack framför tv:n..

Sov där för att slippa ta mig hem och fick en härlig sovmorgon.. Skönt när man kan sova ut och vet att någon annan fixar med hundarna! Under dagen fick Lisette besök av en cockervalp och det blev bus på gården för alla hundarna=) På vägen hem stannade jag till och snackade lite med Sara, Kyra och pojkarna fick lite mental träning inomhus då Kyra inte får busa förrän hennes ben blir bra=(

Hann hem och sa hej till min älskling innan han skulle iväg till fest, haha jag kände inte riktigt för det om man säger så.. Inte roligt att stå någonstans och hosta och snörvla hela tiden..

Nu ska jag snart gå och sova men kramar så länge!


Host och snörvel..

Så har jag spenderat min natt och jag tycker verkligen synd om Christian som tvunget måste ligga bredvid mig i sängen.. Att han lyckas sova något under natten är för mig obegripligt! Dessutom har vi inte sovit så bra inatt eftersom Theo dragit på sig något konstigt ljud som låter som hicka fast hela tiden! Han började igår och fortsatte hela natten, vet inte alls vad det kan bero på. Ser ut som han försöker hulka upp något som sitter i halsen men inte lyckas få någon kräkreflex?? Vet inte om han är torr i halsen eller om han har något som sitter och retar hans hals. Ska läsa på om det och hoppas att det försvunnit idag när jag kommer hem. Jättejobbigt när han håller på så konstant, dessutom blir man lite orolig.. Hick, hick, hick hela tiden!

Haha tycker dessutom synd om honom för när han hickar så hela tiden så suger han in en massa luft så han går runt och fiser och rapar mellan hickningarna...! Mitt stackars lilla fishjärta...

Nu ska jag gå och äta för min middag igår åkte i toaletten en halvtimme efter den kommit ner i magen.. Tror ni jag är hungrig idag eller??

En god bit på väg..

Matte och rättskunskapsprov avklarat. Nu bär det av till protokollsprov följt av bl a rapportskrivning..

Halsen blir bara värre..

En ångvält i min säng.

Jag? Nej, jag mår bra. Jättebra! Ångvält? Jag jag tror bestämt att en ångvält kört över mig i sängen under natten, möjligtvis stannat till en stund och pausat på mig. Den goda nyheten är att sugröret i min hals känns bättre. Verkligen. "Harkel". Tror jag har åkt på förkylningsastma eller ngt liknande igen, haha frågade c om man kunde ha halsinflammation imorse.=) trodde inte det fanns nämligen!

Haha nej jag får nog ringa lä'karen för att få lite inhalor så jag inte dör av andnöd.

Frukost och stress väntar!

Felt a bum on a stomach.


Varning till känsliga läsare! (sarkasm kan förekomma)

Haha jossan hade helt rätt i sin kommentar angående tre likadana inlägg. Ja, jag har nog ganska många bollar i luften=) Faktum är att datorn var lite seg och magen och maken skrek efter mat så jag påbörjade middagen under tiden men har i all hast och hunger råkat klicka tre gånger. Hmm, man är inte perfekt är det nu till och med skriftligt dokumenterat.

Är väldigt arg just nu för min hals känns som sandpapper och näsan tror jag någon har proppat in bomull(dränkt i illaluktande honung) i. Den personen som gjort detta: det är elakt att trakassera en annan människa så, jag kommer ta kontakt med dina föräldrar och så får vi tillsammans diskutera detta och komma till en lösning.

maten var svingod, någon har varit snäll nog att åtminstone lämna mina smaklökar ifred. Hur kan man vara så här slut? Det märks att jag inte sov ordentligt inatt så denne svensken ska snart bege sig, kudden skriker efter mig och det skär i mina öron nu...

Mitt hjärta var helt underbar och värmde kanelbullar till oss i ugnen och gjorde vaniljté till mig. Underskatta inte Willys egna té! Skönt med varmt té när en brinnande slang ringlar runt i halsen.


Morgondagens meny består av ett sprudlande matteprov följt av en knaprig prövning i rättskunskap. Detta serveras kallt i direkt anknytning till varandra. Som huvudrätt errbjuder vi ett obligatoriskt protokollsprov med en titelsida vid sidan om. Denna magiska dag avslutas med ett ugnsbakat kollage med tillhörande fakta.

Åtnjuts tillsammans med en skrivuppgift och en rapport.

Trevlig måltid!



Vilken dag!

Jag känner mig nästan euforisk idag, allting har gått smidigt(nästan) och i skrivande stund känns det som att jag har koll på läget. Trots ett smärre missöde imorse då tåget körde från fel spår och jag stod kvar med lång näsa så kom jag i tid till skolan lagom att hinna inom syon och kolla mina alternativ inför kommande termin. Allt verkar gå som jag planerat hittills och sen var det vidare till svenskan och tre saftiga skrivuppgifter som väntade på mig. När väl de var avklarat fick jag haffat två lärare och pratade lite med dem för att sedan stressa vidare till ett matteprov. Så underbart! När jag väl kom och skulle hämta ut ett rättskunskapsprov så frågade ena läraren om jag hade feber, jag borde ha det så som jag ligger i=) Haha tack för komplimangen, önskar jag varit så effektiv innan.

Ikväll blir det matte, protokollskrivande och ett kollage ska fixas till. Men först: Korv stroganoff!

On the top of the world!


Usch ångestsöndag...

Hmm min söndag? Hemsk känns det som.. Vaknade alldeles för sent efter en jobbig natt på jobb.. Mycket folk, hela tiden att göra.. Ojojoj vad jag var trött imorse, eller ja när ajg vaknade framåt em..

Har bara suttit ich pluggat sen dess, min em har fyllts av delar av högskoleprov, sammanfattning av tidningsartikel, lagar gällande hyresrätt kontra bostadsrätt och fortsättningsvis blir det matte för hela slanten. Vet inte riktigt om jag hinner sova ngt inatt??

Som sagt så börjar skolan imorrn, fullt upp från och med typ sex imorgon bitti.

C har varit jättesnäll idag och satt och pillade på Theos klor innan, gick helt okej så jag hämtade klosaxen och filen till honom och sa typ "knock yourself out!" haha trodde nämligen att theo skulle visa sitt riktiga jag och att c äntligen skulle förstå min frustration över kloklippning av theo... Hmm tji fick givetvis jag. Lite gnäll och ett bitförsök senare så sitter c i soffan med theo liggandes på rygg och klipper klorna under lite sjungande klagomummel från Theo som skulle föreställa protest. Mäkta imponerad och lite lätt avundsjuk fortsatte jag med matlagningen. Det c inte förstår är att kloklippningen av theo nu officiellt blivit hans ansvar(sa hon med djävulsögon moahahaha...)

Anyway nu är magen full och hundarna ska få sitt. Efter det är det givetvis matteboken och inget annat för denne ssvensken....=)

Svinkallt kl 4.30

Jesus vad kallt det var imorse! Fick gå lite tidigare från jobb och hann med bussen hem kl 4. Jag och alla fjortisar ungefär. Hmm, glömde bort hur många små personer som faktiskt är ute och festar på fredagar...=) Hoppar av bussen 4.30 och går sista biten hem. Normalt sett är det en ganska skön promenad men när man har jobbat hela natten och är svintrött, frusen och bara längtar hem till sängen och älsklingarna så känns 15 minuters promenad som en hel evighet. Speciellt när hela jag fryser så jag skakar! hinner innanför dörren för att snabbt slänga av mig jackan innan det blir kräkmaraton på toaletten.. Usch!

Enda ljuspunkten var när man äntligen fick krypa ner i sängen bredvid en väldigt varm kille.. nackdelen? Han skyr mig som pesten när hela jag är en isbit=)

Väcktes imorse av kaffedoft och en underbar man som säger godmorgon älskling.. Mys!

jobb inatt igen och jag missar en middag hos farmor och farfar.. SURT!


powernap..

Yes! Fick vilat en stund nu, behävde verkligen det inför jobb. Nu går bussen om ca en timme och jag ska duscha och gå en sväng med hundarna. Christian har dem ikväll och inatt coh jag hoppas verkligen jag får gå lite tidigare så jag hinner med bussen fyra=) Får se om chefen känner sig snäll..

har fått pluggat en hel del idag och det känns jättebra!

 


Haha hittade en ful bild som någon tagit i smyg på mig=) Era fulingar...


saknar vår.

Skolmotivationen är inte på topp men börjar känna suget efter hundträning mer och mer.. Hade ju lagt upp en så bra plan för att dra igång pojkarna inför sommaren.. Visserligen fortfarande anmäld till spårkursen med Lex men det känns som en evighet tills den börjar! Saknar tidig lördagmorgon med termos och spårsakerna.. Ute i skogen i flera timmar med andra hundmänniskor och lydnaden.. Visserligen kanske inte Lex och jag passar jättebra in i gänget eftersom alla kommer med gröna jaktkläder och kängor och sina labradorer/vorsteh/tax jag gud vet allt. Jag kommer som en michelingubbe med dubbla kläder och rosablommiga stövlar och en pitbullmix. Hmm udda par eller?? =)

Men utöver spårningsträningen saknar jag apporteringsträningen.. Absolut ingen expert men håller på att träna upp Lex lite nu, han har inte den bästa avlämningen men det kommer sakta men säkert. Och sist det var väder höll vi på med linjemarkeringar. tur man har mamma som har koll på läget efter ett antal genomgångna apporteringskurser. Vill som sagt ha igång rallylydnaden också men den känns inte alls så långt bort som allt det andra. Han har itne haft så mkt vila därifrån och jag känner mig ganska säker där iaf=)


Skulle fota nytt halsband egentligen...


Ja, en gris sover i mitt knä=)


Sötnos i hundrastgård.


Saknar apporteringen? Inte bara jag tror jag=)


Jossan var hundvakt!


Sötnos igen...


Fjäskar för husse... Nej inget kommando, han gör så självmant när det är godis på g...


Vad hittar du på?


Mys..


Ännu mer mys..


Isbit!

Jag är ganska bitter idag. Först börjar dagen med att jag för en gångs skull vaknar av Christians klocka, vad f*n?? Vet att jag måste sova lite längre eftersom jag jobbar inatt. sen märker han att jag är vaken och börjar prata med mig för han vill bara säga att han älskar mig innan han åker till jobb. "Tack älskling, jag älskar dig också. Varför väckte du mig??". hehe min romantiska sida infinner sig inte förrän första koppen kaffe. Jämför mig med Godzilla blandat med grottmänniska.

Lyckas grymta ur mig om c kan sätta på kaffe, älsklingen är givetvis så underbar så han gör det.. vad har jag gjort för att få en kille som trots mina humörsvängningar på morgonkvisten är snäll mot mig....??? Javisst, upp kl 6.30 på morgonen. Smart Anna! Tänkte att jag får plugga nu och sova ngn timme sen istället. Vaknar till liv och tar ut hundarna, svinkallt ute!! trött på denna kylan nu, vill ha åtminstone lite varmare. Vad är det för fel på höstväder? jag älskar hösten..

Anyway när jag kommer hem igen och precis har lyckats rädda mig själv från att ramla med hjälpen av en pelare någon lägligt placerat ut i vår hall så ska jag sätta mig och pyssla lite med några brev som behöver postas. Pfft! Har inte ens några kuvert hemma, ännu mindre några frimärken. Jaja, tar det på måndag. Grinig över att jag om jag inte får gå tjugo minuter tidigare från jobb måste vänta på bussen i två timmar. Ja det är sant! Jag slutar kvart över fyra. Sista bussen går fyra. Nästa buss går kvart över sex, BUMMER!

Morgonrundan med hundarna var annars jättemysig, de fick busa av sig rejält eftersom jag inte direkt kan köra någon lydnad med dem. Mina hundar strejkar när det är kallt:) Lex fick iaf ha på sig vikthalsbandet, dags att dra igång det nu också känner jag.. Är du med Jossan:)


Springer av sig i parken=)


Irriterad på Lex för att han jagar lilleman.


Hehe vill Lex busa månntro?


Ja, det är båda som springer i full karriär=)


Skakar av sig efter senaste utbrottet från Theo..


Mmmm baaaajs...


Theo fixar till rabatten.. Ser ni hans ben? Graciöst=)



tur man kan lägga kopplen runt nacken och gå med händerna i fickan, KALLT!


Sötnosarna vill IN! Tycker inte om kyla=)


Camalis Touch of Magic

för det mesta så gissar faktiskt folk rätt ras när det gäller Theo. Ibland kan det hända att de tror att han är en "blocket-hund", en blandras av ngt slag. Anledningen? Många tycker att han är alldeles för grov för att vara Dp!
Hmm, Theo är ganska bastant av sig och relativt grov också för den delen. Han har ett maskulint utseende och är ganska högrest för sin ringa storlek.

Tänkte berätta lite snabbt varför jag tror det är så, just när det gäller Theo iaf=) Theos pappa Slavjan Napoleon är en hane från Ryssland(?), om man googlar hans namn får man fram information om honom. Boss som han kallas är en väldigt grov och bastant hane och har gissningsvis fört det vidare till Theo och hans bror Oscar. Till saken hör att Camalis(theos uppfödare) avlar på ganska rejäla Dp's, hon gillar när de är lite större om jag inte har helt fel för mig=)

Och att de flesta Dp's folk ser idag är blandraser, eller inte för att låta knasig nu men de jag träffat som säger att deras hundar är dp's har efter mina frågor berättat att de köpt hunden på ex blocket och vet inte om den är renrasig. Det har till och med hänt att de säger att det är en dp men sen kommer det fram att det är blandning chihuahua/dp. ?? Så med andra ord kan man INTE jämföra Theo med en blandras från blocket som kallas dp. Utöver det kan man nog säga att Theo hör till den gruppen av dp's som är ganska grova och bastanta.

Me like=) speciellt som han är uppfödd med två pitbullmix, två labradorer och en cockerspaniel. Hmm, första gången han busade med en liten hund sprang den stackarn iväg, helt vettskrämd av Theos sätt att busa=)

 


I min gamla lägenhet, nyfiken i en strut!


Där vi bodde innan, i hundrastgården!


På en runda i Svedala..


Mys i mattes knä=)


Oj vad jag saknar sommaren! På mammas och pappas gårdsplan i somras..


Liten man på väg till Jakt- och fiskemässan, var han typ ett halvår??


Min lille Theo är perfekt i mina ögon och jag måste säga att jag föredrar den grova typen=) Vet inte om det är så vanligt eller vad det är som gör att folk tror han är ngt annat? Hoppas den grova typen kommer fram mer.. Tänk om alla svenska dp's hade sett ut som mitt hjärta.. =)


Självdisciplin!

Yes, nu ska jag faktiskt sätta mig och ta tag i högen med skolarbete. Men först: en sötnos som måste vara där matte är, HELA tiden=)




Ful närbild! Man kan inte alltid vara jättesöt=)


Mysig kväll trots plugg=)

Jätte mysigt när syster var här igår! Var sköänt att träffa henne lite i lugn och ro, och att få plugga tillsamamns igen.. Var nämligen ett tag sen.. Vi bestämde oss för att äta pizza så jag och Lisette ämtade dem.. Gott faktiskt men jag är så van vid ordentlig mat nu så pizzan mådde jag inte lls bra av en stund senare..

Jaja! Idag blir det mkt plugg och lite flummande! Ska ta igen en hel del idag, jobbar fre och lör..

Haha klockrent att C fick en bild av mig såhär. Detta var jag VARJE morgon. Jag vaknade, gick ut på balkongen, tog en yoghurt som jag köpt kvällen innan och satte mig. Det fanns en mindre affär precis nedanför hotellet så jag hade framförhållning och h ade alltid yoghurt med jordgubbsmak på hotellrummet. Jag satt varje morgon och pillade med min yoghurt säkert en kvart, alltså det tog en kvart att äta en! Hehe allt för att undvika toalettbesök. Tack vare den lilla kunde jag hålla mig till min ordentliga frukost=)

Nyss hemkommen..

Lisette kom hit för en stund sen och hämtade upp mig, jag var tvungen att åka in och lämna en lapp på jobb.. Efter det pantade jag flaskor på ica och köpte kaffe för pengarna, hehe duktiga jag=)

Nu har vi precis kommit innanför dörren och startat datorerna, dags för plugg!

Innan när jag var ute med Theo och Christian låg och sov så sa jag till Lex att ligga på mattan. Hmm. När jag kommer hem igen så är Lex inne hos husse i sovrummet? Hur? Jo, antagligen direkt när jag lämnat lägenheten så har Lex varit en ögontjänare. Haha! C hade vaknat av ett krafs på dörren, Lex öppnade dörren och kom in!

Han är inte dum i alla fall=)

 


Morgonrundan vid mitt nyfunna paradis.


Lite kisspaus


Där var nog  bajs för båda var jätteintresserade!


Som sagt.. Bajs tror jag..


Sätnosen såg en fågel flyga iväg!


Bajs igen..


theo försöker se cool ut, precis som "storebror"..


Varför ska hanar alltid lukta på samma ställe?? Eller det är bara mina?


Mys..


Fin utsikt också.


theo leker med snön=)


Lex the explorer kan man kalla honom=)

Sen kväll!

Hmm, ja jag kunde inte somna riktigt. Vet inte om det var huvudvärken som spökade eller det faktum att jag visste att älsklingen var på väg hem=) Jag kollade på "Two can play that game", en kärlekskomedi som var lite smårolig! Åt stekta mackor med stekt majs på under tiden, hehe ja jag är ett fetto ibland=) Gick ut i vardagsrummet och kollade Law&order och gick tillbaka in i sovrummet och slängde in "Truman show" i dvd:n.. Haha älskar Jim Carrey! Lagom i mitten av filmen kommer hjärtat hem som en riddare i skinande rustning, han har med sig huvudvärkstabletter till mig! Jippie! Vi somnade nog inte förrän en timme senare, närmre halv tre kanske.. Mys!

Vaknade för en stund sen och har hunnit rasta hundarna en liten sväng men ska snart de de frukost(?) och går lite längre med dem då=) Dags att leka i snön nu igen!


Vadå bininilinjer?? =) Saknar värmen lite nu faktiskt.. Detta är en av kvällarna när vi sitter i lobbyn på C´s föräldrars hotell och väntar på dem för att ge oss ut på stan.. C "provar" kameran=)

Ay caramba!

Yes hon är trött och har extrem huvudvärk..?? Var f*n kom den ifrån?! Har inte haft huvudvärk på jättelänge så jag har nästan glömt hur det känns.. fick pluggat en del innan som tur var men saknar fortfarande inspiration. Ja inspiration och inte motivation. Oavsett vad folk tror så är jag en ganska kreativ människa med en skapande natur.. Har tyvärr förlorat min inspiration de senaste åren och tycker inte det är lika roligt längre. Något som jag brukade älska var att skriva, skriva fina texter som kunde handla om allt från Teodicé problemet inom religioner till kärleksfulla texter dedikerade till någon speciell.. Hmm.. får nog ta och hämta min inspiration igen känns det som.. Saknar det faktiskt, brukade till och med älska att rita!

Anyways, var ute och vandrade en sväng med pojkarna efter ett snabbt ärende på jobb(visserligen ganska lång tid, fick ta bussen hem!).. Gick längs vägen utanför oss och där vid vägkanten finns en hög vall, den vallen avslutas med ett staket och jag har liksom alltid trott att det är en inhägnad. Staketet och vallen gränsar nämligen till en stor äng.. När jag väl går hela vägen ner med pojkarna ser jag att det är en rejäl glipa mellan vall och staket och kikar ditåt.. En stig, upptrampad till och med i snön! Hmm.. Nyfikenheten vaknar.. Pojkarna var på glatt humör med snön coh allt och vi går in.... dadada..=) Det finns en stig som följer hela baksidan av vallen och en liten bäck med en träpall så att man kan gå över(nej, ingen pall som man sitter på utan en pall som används till att stapla saker på!).. Jättemysigt! Vi gick bakom vallen, ville inte dra dem över en isig pall i mörkret.. Gick till och med upp på vallen och där var som en egen liten värld, pojkarna älskade det och jag stormtrivdes! Där ska jag gå igen=)

Har kollat på film i sovrummet nu, skönt att äntligen ha tv där.. Ibland känns det till och med jobbigt för ögonen att kolla på en 90tums skärm.. Hmm.. Låter kanske konstigt men är man inte van vid så stora skärmar så förstår man kanske inte..

Ska nog snart ta och slänga mig i sängen, John Blund kastar grus i mina ögon nu och jag har små röda monster som slår med pinnar på mitt huvud.. AJ!

Var är du inspiration och motivation??

Jag har tappat dem båda två.. De  har sprungit bort, de brukade ju vara mina två bästa vänner?? Ja, jag får faktiskt ta och skärpa mig nu.

Iaf, passade på att aktivera hundarna lite istället.. De fick några frolic i toarullepaket=)
Och Jossan: bilderna är rättvända=)

Theo med sin fina toarulle..

 


Och Lex är såklart färdig efter två röda och tittar med längtan på toarullen som om det ska dyka upp mer godis=)


Bildbomb=)

Hihi kör samma som dig Jossan, jag vet att jag är en härmapa ibland men visste inte annars vad jag skulle kalla det=) Jag och Theo kunde inte riktigt hålla oss ifrån att leka lite på uteplatsen igen, han är väldigt rastlös!

Letar snön jag sparkat iväg..


kikar ut från sitt härskarrike..=)


Vad gör grannen??


Letar snö igen...pust!


Tror inte matte ser så man kanske kan smita ut....?


Älskar snö!


Dags att gå in...

 


Godmorgon gott folk!

Har precis vaknat upp och ser en underbar vit bädd utanför mitt fönster! Helt underbart.. Får gärna vara snö men det behöver itne komma så mycket, då blir det jobbigt att gå med hundarna=) När Theo skulle kissa i busken imorse så passade vi på att busa lite i snön på uteplatsen medan Lex snarkade i sängen.. Hehe ja jag är en sån som älskar orörd snö men som efter en stunds beundran måste förstöra den.. Destroy, destroy, DESTROY!

Vår uteplats efter att jag och Theo virvlat runt=)

Theo verkligen älskar snön, jag sparkade upp en bit i luften och Theo försöker fånga den..När han släppt den biten snö så vänder han sig mot mig och väntar på nästa.. Om ni vill se det framför er så tänk Siah när hon väntar på att man ska kasta bollen=) Med undantaget att Theo kollar på ens fötter, hihi min smarta lille kille..

Nu ska jag gå och äta frukost och dra Lex ur sängen, måste ju bädda=)
Men först vill jag tillägga en liten sak. För mig var år 2008 jättebra, jag träffade Christian i slutet av året och det gjorde hela det året lättare att bära med sig. 2009 blev bättre då allt verkade lösa sig och jag och Christian blev sambo. 2010 kommer därför blir helt underbart eftersom there´s more to come... Säger inte här=)
Tack familj och C för att ni ställt upp=)


Ska försöka bli lite more fun..

H, inser nu att senaste tiden har jag mest bara lagt ut vad jag aka göra under dagen och att jag kanske kan påminna om en väldigt duktig hemmafru.. faktum är att mitt lov sett ut ungefär så, inte så skoj kankse=)

Igår var Lisette här och vi tittade på Ps. I love you. Jättebra film! Mysig som få men sorglig eller hur Lisette??=)

Idag har jag tyvärr lekt hemmafru och diskat en hel hög och hunnit med tre maskiner tvätt. Däremellan har jag gått med hundarna och varit och handlat(mat itll pojkarna!) och lagat middag... Pannbiff,potatis,brunsås(egengjord såklart!), lingon och stekt lök... MUMS!

Har också hunnit med att frisera hundarnas klor lite.. När man kliåper Lex klor blir det bra men eftersom de är så hårda så flisar de gärna sig så jag filade till dem idag, no problemas!
LYCKADES OCKSÅ FILA ALLA THEOS KLOR!! Ja, det är sant.. Alla klorna är jättefina och mina händer är utan riv/bit-märken och öronen ringer inte efter hans skrik.. Halleluja!


Fint va??

Tog inte mycket eftersom han behöver tränas på tasshanteringen=)


Grisen "ville" också vara med på bild, hehe=)


New moon..

Igår såg jag Twilight new moon, jättebra! Men givetvis upplagd för en tredje film..=) Väntar spänt på att den ska komma så man får se hur allting slutar.. C och hans vän hade spelkväll igår igen och jag mös med hundarna... Ska nog h en redig hunddag idag, behöver bada dem och ut och röra på mig=) Lex var dösöt igår, hehe han låg och fes i vardagsrummet hela natten lång så grabbarna hade det nog inte så lätt..=)

Idag kommer kanske syrran ut på besök men innan dess tänkte ajg röja lite här hemma och gå en sväng med hundarna.. Kallt ute så jag vet inte om jag lyckas få dem motiverade till träning, i värsta fallf år man nog dra till med något näringsspår för det är alltid roligt enligt dem=)

Har precis käkat frukost och pojkarna ligger på mattan och väntar på sin mat så jag ska inte hålla dem på sträckbänken löngre=) Sen blir det långkalsonger och dubbla tröjor innan rundan=)

Guten morgen!

Inte längesen jag var innw här inte..=) Har precis vaknat och sitter här för att inte väcka de två grababr som sussar sött.. Christian coh hans vän hade spelkväll igår och gick inte och la sig förrän femtiden.. Jag somnade ungefär halv ett men vaknade till när C kom och la sig, han meckar alltid så mkt=)

Idag ska C till IKEA och till banan så jag får en del ensamtid.. Skönt, behöver faktiskt sätta mig ner och plugga idag känner jag. Dessutom vill jag få tvättat lite och dammsuga, det var nystädat nyårsafton men efter att ha haft folk hemma vill man ändå gärna städa över lite....


Freezing cold..

Jesus vad kallt det är ute! Proppar på mig kläder bara för att gå med hundarna runt huset ungefär.. Vad är det, runt tio minus?? Sägs tydligen att det ska bli ännu kallare nästa vecka.. Hur ska det gå till undrar jag?

Har varit en lugn dag, älsklingen  har satt upp lite lampor så äntligen har vi taklampa i klädkammaren och i sovrummet. wiiee! Theo har varit Mr. Speedy Gonzales idag så jag bestämde mig för att ta ut honom en sväng eftersom Lex faktiskt var helt slut sen gårdagen. Jobbigt att ha främmande tycker han=)

Tog en sväng med cykeln och Theo, han älskar att vara ute och springa när jag cyklar.. Skönt att få springa av sig och verkligen sträcka ut,.. Under tiden vi var ute så fick Lex tugga på ett smarrigt ben som tröst.. Hehe han var trött innan men trodde inte det var möjligt att han nästan skulle vara ännu mer trött när jag kom tillbaka.. Stackars killen har verkligen legat och sovit, nej inte vilat, heeeela långa dagen. Har endast vaknat till rundor och mat. hehe.. Lille Theo insåg efter cykelturen att han också var rej'lt trött så han har också däckat resten av kvällen.. Misstänker at han var övertrött, dessutom tror jag han var lite stressad sen  igår.. När vi varit ute idag så är det precis som han gått på helspänn, tror han väntar sig smällare eller ngt=)

Har precis kollat på 17 again, och ska snart gå och lägga mig.. Skönt med slappedag idag, var rädd att jag skulle jobba=(

God fortsättning!

Hemmafrun h'r idag igen..

JA, jag har känt mig som värsta hemmafrun igår och liteidag också faktiskt=) Började gårdagen med att pyssla om hundarna som saagt och medan C handlade så städade jag hemmet och när han sen kom hem med maten så satte jag igång med den.. Lätt visserligen men tar ändå sin lilla tid att göra pastasallad med kyckling och vitlöksbröd till ett litet gäng.. Däremellan hann jag faktiskt med att duscha och gör amig iordning, simultanförmåga kallas detta mina herrar!

Idag startade dagen med att röja lite, diska allt från igår och sen frukost.. Hmm, inget bröd hemma och jag behöver mat??! Vad gör jag? Nej, jag sticker inte till affären utan givetvis ställer jag mig och gör scones till frukost nyårsdag! Märks det att jag itne drack igår eller?=)

Nu ska jag ut och cykla med Theo hade jag tänkt, de går på något idag(övertrötta) så jag tänkte trötta ut dem mer=)

RSS 2.0