Häslningar från Thailandet

Hej Sverige! Haha ska kanske säga kalla sverige! Ni har nog inte vaknat än men klockan är snart tolv här och vi ska snart ner till stranden.. jättefint väder varje dag och sist vi kollade var det 32 grader i havet=)

Vi blev lite lurade med det första guest houset som vi skolla bo på, när man öppnade dörren slog mögeldoften emot.. Vi var därinne sammanlagt kanske en kvart innan vi tog våra väskor och övernattade på ett annat hotell. Dagen efter hittade vi Tony Resort som är jättemysigt! Två pooler och nära centrum.. Hihi myyyyys!

Saknar alla därhemma enormt och färsäkte kommentera Lisettes och Jossans blogg men det ville inte fungera. Så jag hälsar till alla här istället! Och två stora megapussar till mina pojkar som jag saknar så det gör ont! Tur de har det bra hois syrran, annars hade jag nog gått under tror jag..

Nej, nu ska jag ta på mig bikinin!

Pirr...

Idag vaknade jag faktiskt med pirr i magen. Snar bär det av! om tilv timmar går planet. Innan dess måste jag:
Städa
Tvätta
Tömma kylskåpet
Handla mat?
Packa handbagage
Inom skolan
Packa pojkarnas saker
Hämta älsklingen på jobb

Ja, jag har nog en hel del att göra innan det är dags att släppa Sverige=)
Var hos mor och far och skrev ut biljetten igår och passade på att leta igenom mammas bibliotek efter bra böcker. Slutar med att jag går därifrån med en icakasse med böcker! Vadå?!? Ska ju vara borta i två hela veckor=)

Den jag ser fram emot mest att börja på är Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Haha ja jag är lite efter=) Men vill läsa den innan jag ser den!

Ska ge mig själv och pojkarna mat nu och njuta av den lilla tid vi har ihop innan jag åker=(
Saknar nästan dem redan..
KRam

Storm..

Ja för er som inte fattade det så var det storm igår=) Härute blåste det så mycket att vår dörrmatta på uteplatsen fick läggas under en stol för att inte försvinna.. Och mor och far fick strömavbrott rapporterade lillasyster. Dessutom hade deras husvagn flyttat sig av blåsten! I sidled! Ojojoj..

Pluggade en del under kvällen men gick och lade mig i tid, var helt slutkörd. Vaknar ett tag senare av att husse lägger sig i sängen och ska ta lex osm ligger mellan mina ben och myser. För att komma åt lägger han tydligen armbågen på min bak och använder den som hävkraft för att lyfta Lex. AAAAAJJJ! Var hamnade all kraft från armbågen??! Jo på min svanskota som fortfarande gör ont efter att jag blev påkörd!!!
Lite dum kände sig nog husse imorse när han fattade varför jag skrikit som en stucken gris=)

Pojkarna och jag hade en riktig myskväll igår som alltid när det är storm eller dåligt väder.. Ni vet när man säger att det är riktigt "sitta-inne-och-kolla-film-väder"? Då säger jag att det är "sitta-inne-och-mysa-med-hundarna-väder"=)





Var faktiskt också ute och kissade lite=)




Men de stod bara vid dörren och väntade på att få komma in så fort de hade gjort sina behov=)
Allt var med andra ord som vanligt när det är dåligt väder...


Usch för kloklippning!

hehe, det stämmer nog det Caesar brukar säga.. Man får inte riktigt dne hund man vill ha, utan den man förtjänar=) Och Theo har jag nog fått för mina synder. Han är visserligen gudasnäll, underbar, framåt, glad, läser av energier helt fantastiskt, gudomlig med andra hundar och ja egenligen helt perfekt(kan tilläggas snygg att titta på också!)

Men med stort M är kloklippningen. som med många andra Dp´s hatar han det! gnäller, skriker, försöker bitas innan jag ens fört klosaxen till klon! Har försökt att hålla fast, vara lugn och bestämd, muta med skinkost(fungerade två gånger!) men icke sa nicke! Jag får alltså sitta med honom och korrigera varje felsteg och berömma en sekund av lugn i typ en timme för att klippa två klor. Ja, jag kan nog lugnt påstå att honom har jag fått för mina synders skull. visste bara inte att de var så många??

Med Lex gick det jättebra, han älskar inte det men han tolererar det och ligger still. Lustigt nog var han livrädd för det när jag fick honom?? Man tog fram saxen och han sprang iväg men efter att bestämda matte sa nu är det nog så gav han lugnt och fint efter och sitter eller ligger still. Hur i h****te ska jag få Theo att göra likadant? Får nog skaffa munkorg till det ändamålet, dags att kanske inse sina egna begränsningar efter 1 ½ års tappra försök?=)

annars har dagen varit lugn, storm här hemma och jag och hundarna flyger bort så fort vi är ute. Försöker dra ut på nästa runda, så fort jag föreslår det till pojkarna tittar de surt på mig från mattan och går iväg och lägger sig i buren.. Vad gör man? =)

Kan snart inte dra på det längre.. Om ni ser en tjej i ljus jacka och två fyrbenta filurer i täcken flyga runt så ring gärna min familj och meddela så de kan komma och vinscha ner mig!

Mvh en uppgiven matte.


Skvallerbytta

Skvallerbyttan Lex skötte sig ypperligt igår.
Jag var på toaletten och gjorde mig iordning och helt plötsligt står Lex och stirrar på mig, när jag möter hans blick går han in i sovrummet och gnäller. Kommer tillbaka in i toaletten och stirrar på mig och sen vidare in i sovrummet och gnäller igen. Efter ett par såna rundor stannar han slutligen i dörröppningen till toaletten och stirrar på mig. Jag tänker att han kanske är dålig? Går mot honom och då visar han vägen in i sovrummet. Han ställer sig framför sängen och gnäller. Då tänker jag den dumme såklart att så duktig han är! Han ber om lov att få ligga i sängen, så klart han får det då! (måste ju berömma rätt betende, hihi) Men då börjar han "prata" istället genom att kombinera morr med gnäll. Jag säger till honom en gång till, varsågod! Hoppa upp i sängen då om du vill! Men nej, han står kvar och fortsätter "prata" och stirrar på samma ställe i sängen.

Jag ser då helt plöstligt en liten bula i täcket(kan tilläggas att sängen faktiskt inte var bäddad!). Lyfter på täcket och vem ligger där och myser?? Jo Theofisen! Han har helt kallt smygit upp i sängen när man inte får och Lex berättade det för mig=) Jag säger till Theo att hoppa ner och fy på dig! Väl nere på golvet igen tycker Lex att Theo förtjänar en till tillsägelse. Upp med tassen på hans rygg och morrmorr! "Mmm precis, lyssna på vad matte säger! Så får man inte göra!"

Haha söta Lex, tur man kan lita på att han ser det jag missar=)
Ps. Tror ni han kan bli en bra skvallerbytta/barnvakt någon gång i framtiden?? Hehe..ds.


Nej inte nu heller..

Hmm.. Verkar inte fungera för mig idag, försökte skriva igen men allt försvann.., IGEN!

Återskapar det kort=)

Tack till familjen som ställer upp när vi är iväg två veckor.

Allt verkar fixat inför resan, ska bara hem till mor och far idag och hämta väskor etc. Ska dessutom ha en liten genomgång med syster eftersom hon ska bo här.

Lex verkar mycket bättre, får behålla all mat=)

Pratade med Theos uppfödare som berättar att nu är det bekräftat att även hans bror Oskar har demodex(hudsjukdom). Alltså har Theos syster och bror demodex som är ärftligt och jag ber till gudarna att Theo klarar sig. Mina tankar går till Engla och Oskar och deras familj!  Men en god nyhet är att Carolas nya tillskott Mave sköter sig ypperligt. Roligt att det gick så bra på Malmö valp, synd bara att jag missade det! =( ska bli så roligt att träffa honom..

Provade förresten nya kameran lite..




Fina bilder va??

Kram

Jaha lönt?!?

Hade skrivit ett jättefint inlägg men tydligen bråkar tekniken med mig både igårkväll och idag?!?

Kan lägga in en bild iaf.. Har nog äntligen kommit på varför alla utom jag tycker Theo brås på sin stilige far Boss, Slavjan Napoleon..=)






Kanske...??

Än så länge har Lex klarat av de nya matrutinerna och fått behålla maten.. Han fick mat fyra gånger igår och har inte kräkt än.. Fortsätter hålla tummarna! (Och Theo mår som vanligt som en prins!)


Fredag den 13:e

Jaha min turdag är här=) haha detta brukar ses som otursdagen nr1 men för mig har det faktiskt alltid betytt en bra dag. Har till och med vunnit på lotter denna dagen=) Sen är ju också mitt lyckotal 13...

Lex är fortfarande inte bra, han fick en dl mat igår och spydde upp det tillsammans med läderbit imorse=(
Ringde vet, de sa att jag gjort helt rätt hittils men att jag skulle ge honom ½dl mat med fil och matolja varannan var tredje timme istället. Maten är för kraftig just nu, speciellt när han får det i större doser.. filen klarar han så den fortsätter jag med och matoljan är för att det ska bli glatt i hans lilla mage så om det sitter fast något så kanske det glider ut=) Fungerar inte detta får jag in och kontraströntga honom, vill helst undvika det så nu håller vi tummarna på min turdag!

I och med hans nya matvanor kombinerat med att jag mår så satans illa så blir det att plugga hemifrån för mig.. Ska dock ut och gå med hundarna nu, Jossan gör mig sällskap=)

Kram

Trötter...

Jag kan nog med säkerhet kallas trötter, vilar efter skolan, går och lägger mig i tid eftersom ögonen inte håller sig öppna och sover gärna lite längre... Var kommer denna utmattning ifrån?! =)

Vaknade för en stund sen av att theo låg bredvid mig i sängen och bökade vid mitt huvud.. Han försökte lägga sig rätt för att mysa med mig men det slutade med att han väckte mig... Visserligen förvånar det itne mig om det var vad hanv ille... När jag väl gick upp stutsade han efter, han vet att efter mitt kaffe kommer mat=) As usual ligger Lex kvar i sängen tills jag nästan druckit upp första koppen, han tycker inte det är länt att gå upp innan... Mysigare att grisa i sängen sålänge=)


Dumma jag!

Hur tänker jag??! Vet att döda poeters sällskap finns som bok och tittar ändå på filmen först?? Nej säger jag! Min inställning är att jag hellre läser boken och blir besviken på filmen än kollar på filmen och besviken på boken. En bok kan visserligen inte göra en besviken om den är bra upplagd och en ordentlig handling men filmen lyckas alltid förstöra på något vis.. TUR ÄR VÄL att jag somnade och inte såg hela filmen=) (Tack Jossan, för att du påminde mig!)

Theo är trött som tusan efter bus med Clara och Lex har myst med både mig och syrran(som förresten åkte för en stund sen). Vi såg som sagt filmen och missade att säga vad vi åt, rabarberpaj och vaniljsås! Nej inte hembakat, utan den man kan köpa i två påsar och sen bara hälla i en form. Helt okej men lite sur=( Får muntra upp den innan ätdags! Hehehe...

 

Har förresten precis läst ut en skitbra bok! 
BOX 21 av Roslund & Hellström

En grym kriminalroman som handlar om trafficking i Sverige och den fängslar en direkt! Lånade den som utfyllnad under bussresorna till och från skolan men har somnat med den i handen jag vet inte hur många kvällar! Hatar att somna med en bok, vill ju läsa färdigt först!=)

 

KRam 


Mys..

Syrran är här och vi har precis tittat på Döda poeters sällskap, denna damen somnade dessvärre efter typ tjugo minuter. Tusan! Ville faktiskt verkligen se den..=(

Theo och Clara ligger och busar under bordet och Lex sover och surar. Surpelle!

Ska sätta mig och skriva lite nu igen=)

Kram

Kanske lite tjat..

Känner mig lite tjatig nu angående Lex men blev ganska lättad när han imorse lyckades kräka upp en hel del läderbitar. Något som går på rätt väg i alla fall=)

Nu kommer snart systeryster med god mat till mig, vi ska slappa och snacka lite skit. Och så klart så följer hennes lilla räka med för att busa med pojkarna lite!

Hade dessutom tänkt be henne att hjälpa mig lite med plugget, måste få lite inspiration och motivation. Det behövs verkligen!

(Nu är det bara 9 dagar till avfärd, behöver semester!)

Kramar

Precis hemkommen

och pojkarna har skött sig idag också=) Lex har som tur är inte kräkt igen, han hålls numera på fildiet efter en kräkincident imorse... Stackars liten!

Theo har fått dille på att jaga svansen igen, var kom det ifrån helt plötsligt?!? =)

Nu är plugg och runda med hundakräken inplanerat!

Oooh! Just det! Än en gång är det dags att anmäla sig till spårkursen med Lex. Denna gången ska vi efter genomgången kurs satsa på anlagsprov=) Theo får gå allmänlydnad tror jag...


Ja träning men inte riktigt så...

Hihi läste precis någon som förtydligade att ridning visst är träning. Man måste ju spänna med benen jättemycket och pressa sig ner i sadeln och klämma med händerna om tyglarna?!? och galopp i uppförsbacke är ju extremt jobbigt, kramp i vaden för att försöka hålla sig kvar??

Haha, klämmer inte med vaden när jag rider, behöver inte kämpa för att hålla mig kvar. Mina händer är avslappnade och rör sig knappt(forutom vid unghästridning). Och jag använder mitt bäcken för att rida hästen fram till tygeln.

Det mest skrämmande med detta är att hur många kommentarer som helt innehöll typ detta: "förstår vad du menar! har själv ridit i...(ett par år minst hos de flesta)"

Vad får ni lära er människor?!? Tacka vet jag förr i tiden när inte vem som helst kunde utbilda unga ryttare.

Tror detta gjorde min dag, låg faktiskt vid ett tillfälle nästan dubbel i garv.


Äta läderkoppel.. mmm!

Haha får väl förklara vad jag menar med att Lex bråkade med mig nu när Jossan undrade=) Vi satt på golvet och kelade och Lex stirrade som tusan. Jag bad honom lägga sig ner och då tyckte han att ser inte jag matte så serr inte hon mig. Alla ssom har hund vet hur jag menar, eftersom de flesta hundar som inte vill lyda ett kommando gör så=) Då böjer jag mig över honom och pekar på marken och markerar att jag menar allvar. Det kommer då ytterst små vibrationer från magpartiet som kanske inte många märkt men med tanke på hur bra jag känner honom så ser jag direkt på honom att han gör fel och ser detta som en psykisk fajt, han utmanar alltså mig!

För att bekräfta detta ytterligare så tar jag honom i nackskinnet och då visas hela garnityret, han är rejält genomskinlig när man känner denna lilla herren! Istället för att behöva sitta där med honom i tre timmar för att han ska ge sig så åkte han in i sovrummet en kvart(ta bort ngn som betett sig illa från flocken och du har den värsta bestraffningen för en hund!)

Så Jossan: det var inte så mycket till bråk=)

För att förklara så att ingen tror att jag har en knäpp/aggressiv hund:
Har haft Lex i två år, han är fem nu och när jag fick honom hade han varit i fyra familjer vad jag vet. Alltså fyra hem på tre år! Han var understimulerad, efter i utvecklingen kraftigt både psykiskt och fysiskt och hade inte mycket till tillit för människor. Han älskar människor men var rädd för att bli lämnad, konstigt?!? Nu är han ifatt relativt kroppsligt, mentalt är det en bit att gå. Han är inne som i en andra könsmognad emellanåt och så fort något nytt händer tar han gärna chansen att testa gränserna, inte för att han är särskilt dominant men för att han aldrig riktigt lärt sig gränser. Han har även blir slagen om jag misstänker rätt och attackerad av annan hund. Trots denna hemska bakgrund så är han en extremt arbetsvillig hund, intelligent som tusan och alldeles för snäll för sitt eget bästa. Men som denna typ av ras ofta är så testar de hela livet istället för bara under de första åren. Älskar denna grabb och han gör mig hel trots sina knäppa upptåg=)

Också vidare...
I lördags var det jobb och igår fars dag, hemma hos mor och far och fikade.. mmm=) I lördags morse så åkte lex med  i bilen när jag skulle hämtas från jobb och på typ en halvtimme har han alltså lyckats äta upp theos koppel. Allt utom spännet som satt i theos halsband! Hittade inte det någonstans så det ligger i hans mage?!? Haha stackars lilla pojken... inga fler koppel i bagaget! han är ju givetvis lite halvkass idag, har kräkt upp maten från igår..=( får ringa och kolla så det inte är något farligt, koppel brukar vara behandlade med något eller hur??

Kramar!


Ikea!

Hihi trevlig kväll igår, kollade film och mös med hundarna=) De fick även ganska mycket social träning under kvällen och Lex bråkade lite.. Annars var det jugnt!

Idag bär det av till Ikea och fixa lite, måste städa och träna med hundarna.. Haar som sagt skjutit på klippning av klor tillräckligt nu så ska ge mig in i den fajten senare också, och inatt blir det jobb!

Kram

Fredag redan?

Var har veckan tagit vägen+ ska plugga nu men kan berätta att lex fått dille på läder och lyckats äta upp nästan hela theos koppel..  Visste inte var jag skulle ta vägen, det enda hemma är ett flexikoppel(skäms på mig!) och två korta "fot"-koppel, vad gära n'r det är så dåligt väder att lex vägrar gå utan koppel?!? Tur är väl att theo inte bryr sig om vädret så han fick allt vackert gå lös..=) Senare på kvällen komemr jag på att det faktiskt finns ett til läderkoppel hemma, dock ganska tjockt! Ser ut som att Theo tränar wp!=)

Lex är jätteledsen! Det regnar, blåser och är jättekallt ute och han är vansinnig över att jag överhuvudtaget ber honom gå ut... Och sen har jag mage att inte sätta på honom sitt varma vintertäcke, han får nöja sig med regntäcket.... Vad är det för sätt?!?!

Haha de är för roliga...

Illerklippning på Theo? Inte riktigt så trög tyvärr..

Haha fick tipset av Jossan. När man klipper illrars klor så använder man sig av matolja som man kletar på deras magar. De blir helt hypnotiserade av oljan och fokuserar på att slicka bort den, under tiden kan mna i lugn och ro klippa klorna.

Jag var smart och hade hört att samma princip gällde på hundar, iaf dp's. Jag drog fram skinkosttuben och lät Theo festa. Första gången gick det att klippa ty tre klor. Andra gången var han lika ivrig men så fort kloklipparen kom i närheten släpptes fokus på tuben och totalvägrade ligga still. Sp fort man tog bort klipparten kunde han lugnt sutta på tuben igen.,...

Ajajaj kunde han inte varit lite trögare?!?!

Dags för kvällsrunda=)

Godmorgon!

Upprepar vad Jossan skrev, snö igår! Och hundarna hatade det! haha hade täcke på och lex gjorde bara sina behov och drog sen mot skydd hela rundan. Stackarn ser bedrövlig ut när det är kallt, alla måste tro att jag slår honom! =( medan theo såklart inte riktigt verkar fatta att det är kallt och ruggigt och att ingen vill vara ute, han älskar allt man ger honom! Lite träning igår, dock inte så avancerat.

Frukost i aktiveringsboll och kontaktövningar inomhus. Och tro det eller ej, torka tassar! Svårt att fröklara men den årstiden är här nu och än en gång vill jag låta lite speciell och säga att en stor del av dem som har dp förstår vad jag menar=)
Theo hatar när man rör hans tassar, har lärt honom "tass" inga problem men när man ska hålla tassen kommer gråten och skriken=)

Funkade ganska bra igår men han tror såklart att det är lek på gång när en stor vit handduk ligger framför honom och förösker ta hans tassar! (Lex är såklart uunderbar och ger varje tass till en i ordning)

Idag blir det plugg och träning, ska försöka se om det är väder så man kan dra ut vilddjuren=) Ska dessutom försöka mig på en ännu större utmaning än torka tassar idag, klippa theos klor! Haha får vi se hur det går...
Än en gång kan jag tillägga att det går som en dans med Lex, däremot badandet är inte lika roligt med honom. Försök bära in en 20-kilos hund som spretar emot med alla muskler i hela kroppen i duschen..inte det lättaste! Där är theo bra, har du en godis och lockasr så kommer han gladeligen!

Dags för frukost!!

ojojoj igen att ha dp...

Alltså hela denna bloggen kan nog faktiskt byggas på Theos roliga påhitt tror jag. Lex är lite lugnare, svårt att förklara hans påhitt utan att faktiskt´se dem med tanke på att allt han gör berättar han också med sina ögon=)

Anyway, var ute med vilddjuren innan och när vi var på väg till dörren så ko en kille ut ur hissen.. för det första är theo itne van vid att det kommer folk i vår byggnad när vi ska hem, förr det andra så blev han givetvis llivrädd för killen som kom ut ur en vägg från ingenstans! haha.. inte nog med det så backar han rakt in i väggen av rädsla och chock och ger ifrån sig ett mindre tufft vaktljud, killen går skrattandes därifrån och theo ser helt snopen ut.. Det är ju meningen att han ska bli rädd för mig?!? Vad f*n?!

Fortsättningen på historien: vi går vidare mot dörren och theo hinner knappt förbi hissen med ryggen mot innan hissdörren går igen. Haha jag har aldrig sett honom hoppa så högt! Han hoppar alltså jämfota(alla fyra tassar!) framåt på samma gång som han vill vända sig och se vad han blir rädd för. Resultatet? Han flyger in i Lex som går precis framför! Haha tur att man har s¨å roliga hundar.

ps.Lex såg måttligt road ut avv att få en flygande Theo i gumpen, han tjurade en stund efter jag kan jag säga=)ds

Dvärgpinscher är jobbig.. men helt underbar!


Haha theo är en eller tre handfull.. Han är hungrig nu och berättar det genom att hoppa upp med framtassarna på mitt ben och studsar så flera gånger. När det inte fungerar så börjar han slå nosen mot benet och göra gnälliga ljud. Fungerar inte det så studsar han lite till och kombinerar det med sina gnäll ljud och nosen på benet. Och skulle inget av detta fungera tar han till the grand finale: att gräva på mitt ben och nosen på samma gång+ att han skäll-gnäller=)

haha världens roligaste hund! Man lär sig snabbt hans register eftersom många dp's gör likandant=) däremot vet jag redan att man inte ska uppmuntra det men säger jag till honom att sluta så lyder han, och han gör bara så om han märker att han får "tillåtelse" av mig. Alltså på "kommando", så jag har koll på honom=)¨



Tusan också!

Försov mig imorse, eller rättare sagt blev inte väckt=( Och jag som är så kass på att vakna av klockan har ju noll koll när den ringer.. Måste verkligen försöka lära mig att vakna, men hur f*n lär man sig det?!?

Har visserligen rättskunskap på morgonen och läraren är bra och verkar gilla mig så jag tror inte det gör så mycket, men det är retsamt ändå.. Hatar att försova mig!
Fick lite pluggat igår så nu har jag inte riktigt lika mycket att ta igen=) Ska till farbror polis idag och fixa passet, får sällskap så jag hittar dit.. Mitt lokalsinne suger!!

Slutar dessutom tidigt idag så som tur är får jag lite tid till pojkarna, de har fått lite paus nu men ska komma igång ikväll igen=)

Kram

Tisdag full av plugg..

Jaha, då var det redan tisdag! Igår hände nog itne så mycket, hänger inte med längre.. Allt går så snabbt och jag är helt lsut.. Vilar varje dag efter skolan och försöker klämma in plugg och läxor så gott det går. Idag har jag bara varit en  mindre sväng med hundarna men det verkar itne göra dem så mycket, det blåser ju ute=)

Nu ska jag sätta mig och klara av några uppgifter tyill skolan, får passa på medan motivationen finns! men jag måst ei säng i tid, är jättetrött och ska upp tidigt imorgon och direkt efter skolan måste jag till farbror polis och fixa mitt pass! Åker snart iväg i två underbara veckor, älskar värme=)



Längtar redan till sommaren=)

söndag=vila och plugg!

Javisst det stämmer! Har jobbat hela helgen och har varit vaken i ett par timmar nu. Hunnit med en längre runda med hundarna, frukost och lite småplock här hermma. Ska ta en långrunda med pojkarna ikväll innehållande träning(lydnad, rallylydnad) och att de får ha på sig vikthalsband och klövjeväska. Theo har ökat på vikten med två ljus på var sida, haha lillkillen blir stor=)

Nu ska jag plugga och snart äta lunch, hungrig blir man av att sluta röka=)

kramar, ska bli bättre med roliga bilder=)

RSS 2.0