Vuxenpoäng..

Betalt sista räkningarna, ringt skatteverket och ska nu ställa mig och diska. Kan det bli mer vuxenpoäng för mig idag? Bortsett från att jag såklart ska jobba? Klapp på axeln till mig!

Konstigt väder här hela dagen, blåser lite men det är jättevarmt och solen skiner emellanåt varvat med att regnet hänger över en känns det som.. Hmm, lustigt säger jag bara..


Rainy day

usch, det regnade faktiskt när jag vaknade idag och luften är väldigt kvav ute så jag undrar om inte himlen har mer att spotta ut??

Igår slutförde vi rapporten och jag kom hem vid halv fem.. Blev en lugn dag med grillad fläskfilé senare på kvällen.. Näta gång ska vi komma ihåg att skiva köttbiten INNAN den slängs på grillen, annars bränns den ju=) Bestämde även helgen med kusinerna och syster yster.. Jag jobbar nu torsdag och fredag och sen lördag vid lunchtid styrs bilen upp mot göteborg för att övernatta hos yngsta kusinen där.. Och på söndag blir det dop för äldsta kusinens dotter=) Hoppas bara inte Lisette druckit för mycket på fredagen så att det blir jag som får köra heeeela vägen upp.. Inte skoj att köra så långt själv med en bakfull passagerare som dessutom luktar skit.. Har själv inte druckit ordentligt på snart ett år(tror jag??) så lukten av dagen-efter-sprit är extremt motbjudande för mig..=)

Dessutom så ringde äldsta kusinen igår och frågade om jag fortfarande var intresserad av att få bebiskläder.. Ja det är väl klaaaaart! Hennes äldsta dotter hade alltid så coola kläder när hon var liten och jag tror inte det blivit ändring på det nu med den yngre=) Hon berättar då att en vän till henne har en 6 månades liten som hon itne vet var hon ska göra av alla gamla kläder till så jag får nog en del därifrån också.. Jesus vad bra! Får nog försöka tömma lillans byrå här hemma och rensa ut de större kläderna så man får plats med allt=)

Kan tillägga att vår rapport var överarbetad, däremot är jag besviken på läraren. Om hon ger skriftliga instruktioner om att det ska skrivas en fullständig rapport så får hon givetvis en fullständig rapport enligt konstens alla regler. Visst att jag förstår att det nog inte är några gymnasieelever som lämnar in en sån korrekt rapport men det är väl inte vårt fel? Vi läste instruktionerna och gick efter en rapportmall som skolans lärare själv lagt ut och vi får höra att vi kan ta bort hälften?? Lär de andra eleverna vad en fullständig rapport är istället. Sänk inte vår ribba utan höj de andras. En fullständig rapport är en fullständig rapport.


Blod längs halsen..

Hehe stackars Christian, han var hos frisören igår. Första gången på tre år! Och vad råkar stackars tjejen som klipper honom göra? Hon råkar klippa honom i örat med trimmern.. Och ja, jag tycker nog mer synd om tjejen som får stå ut med Christians elaka humör.. Han såg ettt tillfälle att driva med henne lite, i stil med att nu har ju hon skrämt honom från att någonsin bli klippt igen osv.. Vad händer? Han får rabatt och blir skitglad, kommer dessutom hem och visar stolt upp sin "krigsskada". Stackars dig som klippte honom!

By the way Lisette, handlade om att vi inte fått det i uppgift så jag är liksom överambitiös=)

Inte gymnasienivå!

Oj, har suttit med rapporten nu ett tag och förhandsgranskade den för en liten stund sen och föreställ er min chock..

Hittills är rapporten på 17sidor, det ska dessutom in fyra bilagor och källförteckning så det kommer antagligen landa på 22 sidor beroende på hur omfattande bilagorna blir.

Sorry men jag börjar tveka på om läraren inte anser det vara för mycket? Visst att jag är ambitiös och lyckas med mina nördiga påhopp dra med mig andra ambitiösa i min iver. Men. Frågan kvarstår ändå malandes i mitt huvud just nu... Har jag gått för långt nu??

Yrpannan!

Hehe hade visst inte föräldragrupp idag, det var inte förrän nästa tisdag! Typiskt mig att blanda ihop det så galet.. Dessutom var min ena lektion inställd så jag slutade tekniskt sett vid elva idag=) Däremot fick jag gått på ett utvecklingssamtal och jag och en tjej från skolan fick sammanfört en stor del i rapporten till marknadsundersökningen. Skönt att den börjar närma sig slutresultatet, hon är lite lik mig när det gäller noggrannhet och smådetaljer och det hjälpte sjukt mycket att hon satt och lusläste allt jag skrivit idag och flikade in med kommentarer och ändringar.. herregud vad rapporten är omfattande, får vi inte högsta betyg på den så vet jag faktiskt inte vad som krävs.. Dansa ballongdansen kanske?

Nej usch, var hemma i tid idag och det är alltid skönt=)

Nu ska jag gå och kissa..

...

Oh! By the way, I forgot to mention this earlier. Don't I sound nice all of the sudden? Ha, that's new maybe. Anyway, I'll probably regret this. Or no wait, I'm pretty sure I will regret this but I don't even care. Here, here you go. You can have them, yes you can take them I promise! Just take them, I don't even need them anymore. Here, you go, catch! And now I hope you realise that we are even, no I take that back. You're actually in debt to me if we should play that game. We don't need to. Just never ask me to do something for you. Not ever again. OK? Awesome! 

Inte alltid bra att vara nörd..

Speciellt inte när man ska skriva en rapport om vår marknadsundersökning som vi gjort, jag blir ALDRIG nöjd! Satt igår och skrev kanske en A4-sida, sen när jag läser igenom den och tänker efter så vill jag skriva det på ett helt annat sätt! Raderar, och börjar om. Sen när jag går tillbaka och läser så är jag givetvis inte nöjd. Hmm, prestastionsångest eller bara alltför ambitiös.. Någon som ens vågar gissa?

Fick som sagt en hel del pluggat och spenderade kvalitetstid med pojkarna. Gick en lång runda med dem när jag kom hem efter skolan och sen på kvällen(tror det var runt nio-tiden, solen hade inte gått ner än!) så var vädret gudomligt och jag och pojkarna(christian stannade hemma och tvättade motorcykeln!) gick till vårt nygamla "paradis" som jag kallat det innan. Hehe det som ligger bakom en vall där de verkligen kan få springa av sig?? Så himla mysigt, pojkarna klättrade som galningar på vallarna och jag satt bara och njöt=)

Idag blir det föräldragrupp igen, undrar vad vi ska lära oss idag? Jag vill nog inte se filmen iaf. Tror jag. Eller. Vill jag? Usch. Nej. Kanske.

Tung måndag..

Har inte haft många lektioner idag och inget fysiskt krävande och ändå är jag helt slut.. Samtidigt så har jag en extrem pluggmotivation? Lite lustig kombination får jag säga.. Min "klasskompis" har precis åkt härifrån, efter lite hjälp från mig inför morgondagens prövning.. Nu ska jag själv sätta mig och skriva på marknadsundersökningen hade jag planerat..


Hellre ensam än fake..

Tur man har hundarna att promenera med, att man har hjärna till att plugga, att man kan jobba ensam, att man kan träna själv, att man kan städa själv. Me, myself and I är visst ett bra uttryck? Lägger givetvis till mina tre älskade pojkar i den ekvationen.


Solbränd

I fredags var jag och pojkarna iväg efter skolan, inom föräldrarnas nya hus och pratade skit med pappa en stund och sen vidare en stund till Jossan.. På hemvägen handlade jag lite mat, grillade karré med potatisklyftor och bearnaisesås.. Mums!

Under lördagen åkte Christian till Örebro sju på morgonen och jag körde honom till tåget.. Usch att gå upp 6 på en lördag för att någon annan ska jobba! Åkte ut till mor och far vid tolvtiden och åt lunch där.. Följde med till nya huset och solade medan mamma och pappa jobbade som galningar(läs:ironisk!). Lyskades få en solbränna i ansiktet, såg ut som Rudolf med röda mulen när jag kom hem=) Inte så värst snyggt direkt.. Christian kom hem vid sjutiden tror jag enbart för att byta till motorcykeln, det var ju perfekt väder! Han kom också ut en sväng till föräldrarna och tog en kaffe i kvällssolen med oss, sen vid halv nio var det dags att åka hem.. Båda deckade vid halv tolv eller något sånt, helt slut efter vår dag=)

Igår var det upp med ett ryck, Christian åkte iväg och jobbade med nya firmabilen och jag stannade hemma. Städade, tvättade, diskade, bäddade nytt, röjde i klädkammaren och satt och njöt av solen en stund på uteplatsen. På morgonen gnällde jag till Christian lite om att det var synd att vi inte har ett bord på uteplatsen, annars kunde man ju suttit ute och pluggat i det fina vädret! Sen ringer han på eftermiddagen och säger att vi har nytt möblemang till uteplatsen, hans föräldrar köpte nytt och skulle slänga sitt trämäblemang. Nej! (gissar jag att Chjristian sa eftersom det står så fint på vår uteplats nu!) Christian fick med sig en påse hem med presenter till den lille från blivande farmor och farfar.. Fick en gul tröja med matchande mössa, små vita inneskor med gula blommor på och en vit body med typ snickarbyxor till.. Jättesött!

Skulle ut till klagshamn och gå med pojkarna och svängde inom kusinen för att fråga om sällskap, det blev att vi tog en sväng runt ömrådet där de bor istället med hans och mina vilddjur.. JAg tror hans tik fick krupp, hon var helt i extas av att inte få hälsa på Lex och Theo så hon gick baklänges halva rundan=) Kom hem och lät Lex dra en bit rakt över vår väg, där finns en fin stig som var perfekt! Sen blev det givetvis en nedvarvningsrunda där de fick lov att springa av sig på en gröning och lite apportering med Lex hann jag också med! Riktigt trevlig helg och framförallt söndag med andra ord!

Nu börjar allvaret igen och måndagen känns alltid som ett brev med pest i.. Nja, överdrivet uttalande men idag är inte måndagen välkomnad!

LÖN!

Oj, vill bara ut och handla ALLT möjligt! (Hundbädd, skötbord, skötväska, ny chokladkräm, brun utan sol, tröjor=listan kan göras lååååååååång1)

Vilken härlig fredag! Ser ut att bli fint väder idag, jag är ledig heeeela helgen(sist jag hade ledig helg var nog två månader sen!), alla har hälsan och det är kort skoldag.. Igår var mysigt än en gång, har så himla mysiga vardagar! Var ute i 1 ½ timme med pojkarna och när jag kom hem var Christian hemma, det blev grillning igen=) Helt underbart! Sen gjorde vi inte så mycket mer, tog en lååååååååång varmdusch och Christian fick skrubba min rygg, inte van att alltid ha bh på mig!

Går som sagt kort dag i skolan idag och jag funderar starkt på att hitta på ngt annorlunda med grabbarna grus.. Kanske dumpa dem hos mamma och pappa under dagen? Så har jag dem direkt efter skolan och kan känna efter då? -Hmm, tufft val...

Så ful!

Har precis kommit hem, skolan sen nio och hann med en fika hos Jossan. Hon passar "lilla" killen Max som är så himla fulsöt så det finns inte. Hans öron är tejpade så att de ser kuperade ut, huvudet är gigantiskt och likaså tassarna medan resten av kroppen är under utveckling. Alltså slyngelåldern=) Slyngelåldern till trots så är han ändå ögongodis. Hans uttryck påminner om den tappade hunden Chance i "Den otroliga vandringen" om någon kommer ihåg de filmerna? Hehe riktigt söt var han i alla fall!

Nu ska jag ut och vandra med mina egna små vilddjur och efter Jossans tjat funderar jag på att kasta i något annat i Theos klövjeväska, dags även för honom att bygga lite=)

"Alltid spara, Anna"

Så frustrerande! Satt igår och hade skrivit ett halvlångt inlägg och när det ska publiceras så vips, of course, sidan kan ej visas! Börjar svära, försöka backa(fast jag vet att det inte går!) och allt möjligt annat som är barnförbjudet och den lilla i magen egentligen inte ska bli vittne till.. Christians svar till det hela? "Man ska aaaalltid spara, Anna".


Tack för den hjärtat, omtänksamheten värmer. 


=)

Ingen snö här..

Christian skrämde upp mig ganska rejält med att det skulle komma snö idag?! Tur man inte har bytt till sommardäck.. Det SKA inte komma snö  i april! (Har tydligen gjort det ändå uppåt landet!)

Igår var en tuff dag, skola från nio sen föräldragrupp mellan halv två och halv fyra men den drog över till fyra.. Vet inte riktigt vad jag tyckte än, inte dålig på något vis men jag var helt nollställd när jag väl kom hem. Jag var den yngsta, minsta och den enda som inte hade pappan med sig. Of course! Jag bryr mig inte så mycket om att Christian inte följde med, tror inte han hade tyckt det var kul ändå.. Däremot kände jag inte riktigt att jag kunde relatera till någon av de andra mammorna. Inget gemensamt kändes det som, trots att vi alla satt där med våra magar.. Kanske första gången alltid känns så konstig, man måste kanske inse att man faktiskt har något gemensamt med de andra och att man faktiskt ska bli mamma? Nästa gång ska vi se en förlossningsfilm och prata om de vanligaste komplikationerna. Får se hur det går... Vet inte om jag vill se filmen.

Nej, nu ska jag göra mig i ordning för skolan!

Råttan 2 år!

Grattis grattis säger vi till Theo idag när herren fyller hela 2 år! Oj vad tiden går snabbt, känns som igår när man fick hem lilla knytet som inte var mycket större än handflatan=) Under dessa två år har det hunnits med en himla massa bus och jäkelskap med bästa kompisen, Mh-test med strålande resultat, BIM med Hp på Malmö Valp(?) och en del del olika träning.. Herregud vad jag älskar den lilla råttan!





Nu säger vi godnatt!

 


3D-virgin!

Fredagen finns inte så mkt att säga om, hade faktiskt extremt ont i ryggen. hoppas verkligen inte det håller i sig, misstänker att det är den lilla som ligger och trycker på ngt konstigt vis..

Lördagen var jättetrevlig däremot! Började med 1-årskalas hos grannen vid två, jag stannade till halv fem och gick sen in för att göra mig i ordning. Christian stannade kvar eftersom det bjöds på Jäger=) Snyggade till mig och styrde mot Svedala och en tjejkväll med middag och musik. Jättemysigt sällskap och extremt god mat! Efterrätten var gudomlig, enkel chokladpudding med daim i och vispgrädde... Kan det bli bättre?? Kom hem vid halv två ungefär och Christian snubblade innanför dörren vid tre skulle jag tro.. Söndagen var jag lagom trött och Christian än värre.. Jag gav mig ut till mamma och pappa för att kolla in utvecklingen i nya huset och för att gratulera kära mamma som faktiskt fyllde år! Fikade i solen och pojkarna fick leka i den stora trädgården, en helmysig dag eftersom solen sken=) Väl hemma blev det pizza/kebabtallrik eftersom herren hade något konstigt dagen efter sug=)

Idag har det varit skola och sen hem och pilla här.. Åt tidig middag för Christian skulle iväg och byta en högtalare som hade börjat ryka i lördags när de spelade musik.. Spelar man högt då eller=)?!

Han kom hem med en nyinköpt bluray-dokumentär med tillhörande 3D-brillor(de gamla) och vilken upplevelse! Det handlade om förhistoriska djur som levde under vatten och det kändes som att de simmade bredvid en eller att man skulle få dem i ens knä! Riktigt coolt, jag är jätteimponerad eftersom jag är 3D-oskuld=)

Nu hade jag tänkt slänga mig i sängen och titta på lite serier medan Christian leker med datorn.. Passar på då eftersom han hatar serier=) Tror han är allergisk faktiskt.. Kanske till och med unna mig en portion glass....?

Två busfrön i sängen!

Allt var lugnt på jobb igår, nästan för lugnt.. Herregud vilken död torsdag! Fick rast vaje halvtimme ett tag så kl 2 gick jag och erbjöd mig frivillig till att gå hem tidigare, hehe de timmarna tidigare i säng är faktiskt guld värda.. Tro det eller ej! Fick dessvärre stanna till på en mack på hemvägen och akut-handla.. De på Statoil undrade nog vad jag skulle med kaffe och smör till kl 3 på natten=)

Har sovit lite lkonstigt, normalt sett sover jag som en stock och vaknar inte ens när alarmet ringer.. Nu inatt/imorse när jag sov så vaknade jag först när Christians klocka ringde och sen vaknade jag till av att någon ringde mig kl 10.. Men ingen skada skedd, jag somnade om hur bra som helst och kände mig extremt utvilad när jag vaknade so all is good=)

När jag väl vaknade låg det två busfrön i sängen ochnn gömde sig under täcket, de måste ha smygit upp när Christian åkt till jobb.. De är inte så duktiga på att gömma sig, de syns visserligen inte om man tittar på sängen men eftersom de är så kärvänliga så lägger de sig alltid precis bredvid en så jag känner ju dem mot mina ben direkt när jag vaknar=)

Ut på promenad i vårvädret..

Nu kom systern för en stund sen, vi har precis ätit bullar som en sen brunch.. Lite torsdagslyx=) Nu ska vi ut och gå en sväng med alla fyra hundarna och njuta av solen.. Så himla mysigt!

Så ljust och underbart!

Herregud vilka vårkänslor jag ligger inne med, det är så skönt att bara vara ute och känna solen stråla i ansiktet.. Ser fram emot sommaren så mycket trots att den säkert kommer bli ganska slitsam och att man inte riktigt kan åka till stranden när man vill.. Allt det kvittar mig, jag vill bara ha värmen! Drömmer om att kunna sitta på uteplatsen i solen med en bra bok och lillan sover i vagnen i skuggan.. Nu tänker säkert många "hur kan hon tro att hon har tid och ro till att läsa böcker och sola??" Jag är en sån människa som försöker ställa in mig på att det ska gå, och då går det också oftast! Man kan visst få ett barn som är väldigt gnälligt men man kan nog också i viss mån påverka.. Mer än man tror=)

Igår var vi i alla fall iväg på OnOff och fixade en TV till sovrummet, jättefin är den! Och lite större så nu kna jag läsa texten=) Sen stannade vi till på Willys och handlade korv att grilla. När vi kom hem var det TV-mys direkt efter middagen som bestod av grillad korv och bröd.. Oj vad korv med bröd är underskattat!

Väntar på att systern ska ringa och se om hon vill komma in en sväng idag=)

Eyes like a hawk

Hehe jesus, har läst om att synen kan försämras under en graviditet och jag har inte riktigt velat erkänna att min syn försämrats en del den senaste tiden. Jag har inte märkt av det i vardagslivet utan mer på jobb när man ska läsa på någon skärm exempelvis, då helt plötsligt är allt suddigt och jag förbannar mig själv för att jag lämnat brillorna hemma.. Men igår när jag och Christian låg och tittade på TV fick jag allt erkänna att nu är det nog ganska illa.. Hehe Christian trodde han hade ögon som en hök fram tills att jag klämde ur mig att min syn försämrats(han har nog inte läst att det kan hända för han tittade på mig väldigt skeptiskt när jag skyllde på graviditeten!)..

Jag kunde inte ens läsa vad programmet hette på TV:ns programinformation när jag låg i sängen med kanske två meter mellan mig och TV:n....!

Pyttipanna, adressändring och filmmys.

Har precis kommit ur duschen, Christian håller på att ladda filmen i spelaren och magen är mätt och belåten. Alltså min mage, matsäck och inget annat. Visserligen med det blir ju klart den lilla mätt och belåten=) Hon har precis vaknat till liv efter en timmes vila i magen, livlig liten dam den där. Just nu sparkar hon så att till och med bh:n rör sig, tydligen är benen där nu.. Imorse var de vid urinblåsan=) Kycklingpytten gjorde nog susen tyckte hon, då orkar man nog sparka hela natten lång(tur jag sover djupt!).

Skulle äntligen adressändra innan och jag mitt nöt fick inte rätt på det alls, tydligen måste man skriva in en bokstav men det finns ingen bokstav i min adress? Slutade med att jag fick lyfta luren och han i kundtjänst fick göra det åt mig på sin dator=) Hehe vadå teknisk och bright, skulle jag vara det??

Nej nu ropar någon konstig science fiction film baserad på ett spel. Gissa om det är mitt eller Christians val?

Stöld på lektion.

Visste inte om att lärare fick ta en elevs godispåse och trots protester från ägaren gå och bjuda alla andra elever av det godiset enbart för att rektorn satt en regel om att godis ej är tillåtet lektionstid. Beundransvärt att läraren håller på reglerna men hur är det med Sveriges rikes lag? Har läraren glömt att hedra den? Vad jag minns är det olagligt att ta någon annans egendom och dela ut till andra. Därmed basta. Tur lilla damen inte körde det tricket med denne svensken, speciellt inte eftersom det kan vara en fördel om kommunikationen fungerar så pass bra på en skola att alla elever får ta del av nya regler vilket man definitivt inte kan säga om ovannämnda skola.

Märks ganska snabbt att läraren i fråga enbart vågar sig på sådant beteende mot yngre elever, aldrig mot en äldre. I samma sekund som läraren insett vad denne gjort(alltså att vi två äldre elever blev irriterade och vägrade ta emot godis med förklaringen: Nej tack, vi äter inte andras godis utan tillåtelse.) så ville denne givetvis släta över sitt beteende(för många anmälningar till rektorn för dåligt uppförande/undervisning under all kritik månne?) och ger sig på det genom att slänga ur sig.....

....wait for it.....


"Hur är det med magen?" i klingande röst(eller så klingande den kan bli av kaffe och cigg)

I´ll tell you one thing, missy. Jag bryr mig inte om ifall du har egna barn, hundar eller om vi handlar skitpapper på samma ställe. Är det någonting jag inte klarar av så är det när någon frågar hur det är med min mage.
"Jotack, har druckit lite mycket kaffe så den kom igång för en timme sen. Har du lite skitpapper att låna ut?"

Du är min lärare, du får gärna fråga hur det är med mig som person. Du kan till och med fråga hur det är med bebisen i andrahand om du känner att vi är så tajta. Däremot tycker jag att är man så strikt på sina lektioner och att allting ska vara korrekt och gå rätt till at all times så tycker jag inte att det passar sig att en medelålders "think-you-know-it-all" lärare frågar sin elev hur magen mår efter att ha gjort bort sig så mycket att
Bushs miss i Göteborg lät som en harkling.

Nej nu får jag nog snart tagga ner med graviditetshormonerna.

Sovit som en stock!

Oj vad jag var trött imorse när Christian väckte mig, han hade nog försökt väcka mig i en halvtimme tror jag.. Ojsan=) Ibland undrar jag hur tusan jag ska kunna vakna mitt i natten när någon ligger och skriker högt, kommer nog med rollen hoppas jag.. Men det är ju så mysigt att ligga kvar en stund till, framförallt när man hör herren stöka rundor här innan han ska till jobb..

Undrar om det blir varmt idag också, solen ser ut att skina ute.. Den reflekterar sig i grannens fönster nämligen. Då återstår ett problem inför dagen, vad tusan ska man slänga på sig?? Jag brukar inte tänka så mycket på det men när nästan allt i garderoben sitter konstigt kan det bli lite knepigt att få ihop något som slutligen inte gör att jag ser ut som en tjock trasdocka med avdankade kläder som jag fått från en uteliggare.. Hmm, dagens I-lands problem tror jag?

Två lastbilar i krock och kvävgasläckage!

Kom hem vid två och har plockat undan, diskat, tvättat och lagat mat. Värsta hemmafrun igen! Christian tog en sväng med hojen och jag tog en sväng med pojkarna i det härliga vädret. Satt till och med ute i solen och drack kaffe i skolan innan!

Jag och Christian åkte iväg till lockarp och skulle handla och motorvägen var avstängd efter vår avfart. Poliser och facklor! Blir man nyfiken eller vad?! Ser ingenting såklart och då väcks det lilla barnet i en ännu mer. Kommer till macken och parkerar, Christian springer in och jag sitter kvar. Vid bilen bredvid oss står polisbil och två poliser+tre civilare. Jesus! Den som kört bilen hade varit naughty och kört helt utan plåtar och satt redan i polisbilen. Ojoj vilket drama en måndagkväll! På vägen hem kollar Christian nyheterna på mobilen, hehe vi kunde helt enkelt inte hålla tillbaka nyfikenheten längre och det visar sig att två lastbilar krockat och tunnor med kvävgas trillat ut och låg och läckte på vägen! krocken inträffade strax efter sju och tjugo i elva när vi körde hem var vägen fortfarande avstängd. Att det alltid ska vara lastbilar!

Nu ska jag duscha och sen krypa ner i sängen. Tror jag har varit för duktig och effektiv de senaste dagarna, hehe måste nog sluska till mig lite för att kompensera känner jag. Kanske skita i att borsta tänderna imorgon bitti bara för att vara lite busig igen och inte så satans vuxen hela tiden? Kan dessutom passa på att slänga in några asså,typ och lixom i varje mening också.

Effektiv helg och diabetesprov..

I lördags var jag som sagt rastlös i och med det fina vädret och det faktum att ajg skulle jobba på kvällen så jag packade in mig själv och hundarna i bilen och körde ut mot föräldrarna. Stannade till i Holmeja för att gå en sväng i skogen med en gammal kompis, jätteskoj att träffa gamla kompisar så ibland.. Man har så mycket att prata om=) Fick bananmuffins och en sen lunch hos mamma och pappa och sen var det hem för att jobba... Tuff natt, var trött i ryggen redan innan och det blev inte bättre heller såklart men det gick!

Christian väckte mig ganska så tidigt(med tanke på jobb hela natten lång) på söndagen och vi började dagen med att stor röja i vårt förråd. Fyllde hela bilen med skräp som Christian körde iväg med, sen plockade vi lite här hemma: städade, tvättade och bäddade rent.. Åkte till Limhamn och hyrde film, tyckte vi förtjänade en myskväll bara vi två.. Jag har ju jobbat nästan varje helg den senaste tiden så ibland måste vi nästan planera in våra egna kvällar, och svårare kommer det nog bli när det lilla kommer=) Kvällen fortsatte med att Christian körde iväg på årets första MC-träff en snabbis och sen grillade vi hamburgare precis när kvällssolen gick ner=) Mmmm, smarrigt! Såg förresten sista filmen på Stieg Larsson trilogin. Måste säga att jag blev besviken eftersom jag läst boken, de hade ju uteslutit mer än hälften! Hade varit bättre om de delat upp filmen i två delar så de kunde fått med allt bra... Kritisk eller?!

Imorse var jag inne hos barnmorskan och gjorde diabetesprov. Satt fastande mellan 8 och 10.30 utan att få äta frukost eller fått mitt morgonkaffe. Tror ni jag var glad eller en syn för världen? Usch, var inte social för fem öre! Vi fick komma dit fastande och dricka ett stort glas vatten med socker i och sen sitta där i 2 ½ timme. Jippi! Hann med en undersökning, koll av järnvärde och amningsprat(ooooh vad roligt! läs:ironisk) under tiden. Hmm, känner mig som världens pessimist nu men där var en tjej pigg och glad som en lärka. Alltså alldeles för perky för min smak utan någon energi sådär kl 8 på morgonen. Där var två som visserligen satt väldigt tysta. Men en som satt och harklade hela tiden och drog in säkert en liter snor varannan minut. Jag tycker sånt är äckligt i vanliga fall och är jag då dessutom grinig blir det liksom inte bättre. Herregud människa, gå och SNYT dig!

Amningspratet är inte heller min favorit, inte i grupp heller för den delen. Jag bryr mig inte om andras erfarenheter eller att deras bröstvårtor blev såriga. Jag vill inte se en film där man får se bebisen suga på ett bröst. Ja, jag är kanske en väldigt konstig blivande mamma. Det är inte det att det inte intresserar mig, jag läser på om hur det ska gå till såklart! Jag vill bara inte höra om alla andras upplevelser, jag vill inte ha en massa ointressanta referenser snurrandes i mitt huvud. Och så är det för mig. Andra kanske finner trygghet i att läsa allt mamma-material de kommer över, jag är en sån som bytar så fort det handlar om förlossning eller amning el dylikt på TV. Jag vill bara ha information som jag själv valt ut att läsa och titta på, jag är källkritisk och vill inte skrämmas av att EN person haft det på ett visst vis. Att få barn är en naturlig sak, min kropp är förinställd på vad den ska göra och när den ska göra det. Det enda jag behöver göra är att läsa på om förloppet så att jag inte omedvetet råkar stoppa eller förstöra min kropps arbete när det är dags.

Nej, usch för mammor egentligen!


Kan tillägga att allt var bra med mig, järntabletter behöver jag fortfarande inte några. Livmodern min är stor och fin( inte magen dock!) och inte hade jag diabetes inte. Skönt!

Powernap rules

Hehe igår när vi kom hem från skola och jobb la vi oss och snackade en stund i sängen. Vips! Så hade båda såklart somnat och vaknar gör vi inte förrän halv nio=) Denna veckan har varit gansak tuff för oss båda faktiskt, sena kvällar och dålig sömn så den powernapen behövdes verkligen! Så mysigt när man kan vila ihop sådär dessutom=)

Idag skiner solen och jag är överlycklig! Christian är iväg och jobbar och kommer hem någon gång i em så jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Behöver städa här men när solen är framme vill jag och pojkarna hellre åka iväg och hitta på ngt!


Mysfika!

Lagom när jag körde in och skulle parkera härhemma efter skolan så ringer mamma och säger att hon är framkommen, perfekt timing!

Blev kaffe & kanelsnäckor och en himla massa prat. Stackars Christians öron med oss två vesslor i bakgrunden=) Mamma åkte för en stund sedan efter att ha tittat igenom alla våra fina saker och Christian åkte till NetonNet(?) precis, skulle kolla något. Lyssnar faktiskt bara med ena örat när det gäller han och hans teknikprylar numera, förstår ungefär ändå bara en tredjedel av det han säger=) Alla tekniktermer är som grekiska för mig.. Tummen mitt i handen kanske?

Ikväll blir det köttbullar och makaroner till middag och sängen i tid, sov inte alls mellan 12 och 2 inatt så jag känner mig lite slut nu.. Har dessutom tydligen lyckats vrida till min fot på något konstigt vis så det smärtar när jag sitter still och rör mig. Hmm, klumpmaja eller? Och jag vet inte ens hur jag lyckats med det!

Nej, nu ska jag och Theo mysa(Lex fick följa med husse) och sen blir det matlagning som sagt.

Behövde en paus..

från skrivandet.. Eller rättare sagt, har faktiskt inte riktigt orkat vara härinne. Har inte rört datorn på två dagar s nu medan jag har håltimme kan jag uppdatera er lite=)

Bilen gick igenom besiktningen! Yes, trodde inte det skulle vara några större bekymmer men misstänkte att de nog skulle säga något om våra backspeglar. Någon har gjort så att båda har spruckit så Christian har satt på typ klistermärke som är spegelglas men eftersom ytan undertill är ojämn(pga sprickorna) så buktar kristermärkena och man ser inte alls bra i dem! Fick tillsägelse om att fixa till dem men slipper som tur är ombesiktning! Skönt att slippa åka in igen bara för att visa upp att man gjort vad man ska=) Tror det var min charm som gjorde besiktningskillen så snäll.

Annars har dagarna fyllts med stoj och stim med hundarna, mys med pojken och.. wait for it... årets första grillning för mig! mmmm=) Tur att killen är mästergrillare för jag är ingen höjdare på det.. Skönt att det är så pass fint väder ute nu att man faktiskt kan grilla! Vi åt faktiskt inomhus, så varmt är det inte än=)

Fick reda på mitt företagsprov också, gick bra. Långt över mina förväntningar: 36,5/40. Kan ju inte bli så mycket bättre, right?? Klapp på axeln till mig!

Idag kommer min kära mor över och säger hej, sist hon var hos oss var på mitt kalas. Alltså i februari=) Så hon har inte sett något av lillans saker som vi skaffat oss, inte ens barnvagnen och den känns det som vi haft i en hel evighet! Ska bli trevligt med lite mamma/dotter-snack.

Nej, nu blir min urinblåsa misshandlad så det är bäst att gå innan det sker en olycka. Tjingeling!

R.I.P Bettan

Ja, Bettan är död. Efter mycket jobb fick Christian ner Bettan från taket bara för att vi skulle kunna konstatera att hon är sönder. Pust, ingen cykel med andra ord. Får åka hem till mamma och pappa och hämta hem mina två andra cyklar, tur man har på lager right?

Jobbet gick bra resten av helgen också, tufft att jobba fyra i rad bara. Lite slutkörd var man allt i måndags morse när man kom hem, vaknade upp igår och kände mig som efter världens fest ungefär. Det var dessvärre bara att bita ihop och sätta på sig ansiktet för middag hos Christians föräldrar dit mina föräldrar också var bjudna. Fyra var vi där och det var jättetrevligt! Helt plötsligt var klockan nästan halv nio och dags att köra hem. Sen blev det myskväll med en film: Brothers med Jake Gyllenhaal och han som spelar spindelmannen(Tobey something väl??). Faktiskt riktigt bra drama!

När vi gick och la oss så hade lillan i magen hicka och Christian la huvudet på magen och låg och pratade med henne en stund. Han kunde höra hennes hjärta slå och visade med fingrarna på mig i vilken takt det slog. Kan själv inte lyssna med tanke på att min flexibilitet som sagt inte är den bästa! Visserligen kanske man kan tycka det är lite väl ambitiöst att även för den mest viga personen lyssna på sin egen mage=) I alla fall så låg han där en bra stund och helt plötsligt så bestämmer sig lilla damen för att ändra ställning och drar någon del av kroppen över hela min mage, alltså längs hela Christians ansikte! Haha stackars Christian blev vettskrämd! Han hann dessutom få en spark i huvudet innan han sa godnatt till henne=)

Idag ska bilen besiktigas, hoppas den går igenom! Den låter iaf inte som en Svedala-trimmad Volvo längre, kan köra utan att bli döv på köpet nu tack vare Christians händiga händer! I samband med besiktningen hade jag tänkt hälsa på mamma på jobb eftersom hennes jobb bara är ett stenkast från besiktningen=)

Cykeln på taket.

Haha var precis ute med hundarna och jag ska få 5:- i hittelön! Vet ni var min cykel var? På taket till buss skjulet. Hur de måste kämpat för att få upp den där vill jag nog inte ens tänka på, måste nog ändå ge gärningsmännen en eloge för det hårda arbetet som mamma sa! But remember unsubs, be afraid. Be very afraid. Bettan is coming for you when you least expect it!

Jaja, nu får jag väl bara försöka komma på hur jag ska få ner lilla Bettan.. Når inte riktigt upp där själv och med tanke på att min smidighet numera helt plötsligt blivit lika med ett kylskåp så finns det inte en chans att jag kan klättra upp i trädet och dra ner den. Hmm, nästa gåta?

Fick förresten två glada överraskningar imorse när jag kom hem, två presenter hade jag och Christian fått. Eller snarare Lillan i magen kanske men vi fick öppna dem=)

Fick denna söta snuttefilten. Ser ni kaninen mitt på? Jättesöt! Fick två-pack rosa strumpor och en rosa fleecefilt. Tack så jättemycket! En massa rosa, tur snuttefilten är beige=)

tog dessutom lite bilder när jag var ute och letade efter cykeln. Theo hade ingen bra dag så han bad mig radera bilderna på honom, bad hairday you know. Men linslusen Lex ställde gärna upp!


Är inte detta självaste vårkänslan personifierad så säg vad som är?


Skitungar!

Usch är riktigt arg och besviken idag. Har förlorat större delen av tron på mänsklighet. Som ni kanske vet så är min bil paj, den låter värre än en svedalatrimmad volvo så christian har lagat den inför besiktning och det lämnar mig till vad? Att ta bussen: inte så farligt spm det låter faktiskt, inte till jobb i alla fall.

Anyway, tog som vanligt cykeln ner till bussen inför jobb igår. Svinmycket på jobb, tydligen persiskt nyår igår också?? Hade dessutom skav från mina ankelvikter. Haha jättegnällig känner jag mig! I alla fall, får som tur är gå tidigare- kvart i fyra och jag hinner med bussen!

Redan när jag ser den komma hinner jag tänka: f*n, j*kla skit. Det är fredag och dessutom påsk. Tror faktiskt hela limhamns ungdomar var på den bussen, som om jag inte luktat gammal sprit hela natten ändå utan att känna att jag vill ha det på bussen hema också?? Jaja, bussresan gick ganska smärtfritt och kommer av vid Ica.

Nu till saken.
Var f*n i h*lvetes j*vla r*vh*l är min j*vla cykel??? Den står definitivt inte i stället där jag parkerade den, ser en annan tjej från bussen yra runt och verka leta efter sin cykel hon också. En cykel står i cykelstället, en annan ligger bredvidm, vält, på marken. En tredje hänger(ja, hänger!) i ett träd(?!) och en fjärde ligger i buskarna.

Nu till dessa små snorungar som garanterat tyckt min cykel var så himla fin:
För det första: var tusan är era föräldrar? Finns de inte att uppfostra er, så kom hit till mig och mitt läderbälte så ska jag se till att lära er huruvida det är rätt eller fel det ni gjort.

För det andra: har ni verkligen snott en knallröd damcykel? Hoppas era vänner skrattar åt er och kallar er queers(om ni ens kan förstå det ordet!)

För det tredje: Kan bara säga såhär.. Ser jag min cykel i ett cykelställ häromkring så kommer jag personligen gå runt och knacka dörr för att hitta tjuven. Jag är som en mänsklig lögndetektor och kommer hitta dig. Och då ska min cykel få sin hämnd. jag kommer släppa lös min stackars bettan i en halvtimme, då får hon ta ut sina frustrationer på dig. Det är dig det blir synd om, Bettan är bad. Good luck med att försöka komma helskinnad från den fajten.

Nu ska jag äta en illasmakande frukost. Hela världen är svart och mörk idag. Saknar min bettan.

Ps. Hittelön utlovas! En röd cykel med svart styre. Låset är silvrigt. 5:- till den som har info. ds

2:e april

Har nästan precis kommit hem efter dryga timmespromenaden. Jättemysigt! Fint väder, lydiga hundar och glada människor. Kanske för att alla andra är långlediga som de är så glada, de kan verkligen njuta av vädret medan denna bittre svensken måste jobba.. Tur att jag har dagarna lediga=) Gick hela vägen ner till havet(visserligen ett fält emellan men man ser havet och kan gå längs det) och sen tillbaka. Inga större händelser under rundan, jag bara njöt av solen och det faktum att pojkarna trivdes=)

här är utsikten ungefär 30 minuters promenad hemifrån:

Öresundsbron!

Graviditetens krämpor & kräk på buss

Usch lider med en tjej på jobb, hon har väl gått ungefär fyra veckor kortare än mig men hon har det så jobbigt. Kräkningar och hormonsvängningar om vartannat. Usch, usch och usch. Vi satt i samma rum igår och jobbade och jag led verkligen med henne, också sitter dessutom jag där pigg som en lärka med inga större bekymmer alls. Skönt att vara jag=)

Jobbet gick som vanligt bra, tog bussen hem kl 4(fick gå tidigare så jag hann med den!) och det gick också utmärkt. Däremot var det någon fjortiskille som kräkte i en metro och vad gör han sen? Hör och häpna, han lägger faktiskt tillbaka tidningen i stället så att han spya rinner ut på sidorna! Skitäckligt! Tur jag inte mår illa längre(peppar,peppar ta i trä!) för annars hade jag nog och kräkt när jag såg vad han gjorde. Var man så äcklig när man var liten(liten och liten, han var bra mycket längre än mig!)?? Hujedamig, börjar nog bli gammal.

Nu ska jag ut en långrunda med pojkarna, Christian är iväg och pillar med bilen. Jag med mina ankelvikter och pojkarna med klövjeväska och vikthalsband=) Får hoppas där är någon buske längs vägen, när jag går med mina ankelvikter brukar jag få lite sammandragningar och såklart blir jag väldigt kissnödig av det. Bye bye långrundor liksom.

Oooh, har glömt visa mitt nya torkställ till blöta hundtäcken! Fiffigt värre?

Att skälla på skateboard

är tydligen Theos specialitet=) Skämt åsido så gjorde han faktiskt det när vi var ute, visserligen blev han rädd eftersom de kom runt en hörna i hisnande fart och innan han såg dem så hörde han bara hjulen som susade mot honom. Lite förståelse varför han började skälla hade jag allt men det är inte acceptabelt. Får väl börja ut och åka inlines med honom snart så fort det inte blåser så mycket så vänjer han sig snabbt vid det ljudet igen.


Har hunnit med en 45 minuters träning med Theo, platsliggning och fot var fokus. Gick jättebra men får nog börja köra kortare men fler pass för han blir väldigt snabbt trött i huvudet. Eller nja nu ljög jag faktiskt. Han är smartare än så, Theo blir inte trött i huvudet utan han låtsas att han blir det så att han kan få göra något annat. Då gäller det för mig att vara påhittig så att han inte hinner tröttna och därmed sabbar allt man byggt upp. Apportering var såklart inblandad med "sudden"(hans leksak) eftersom den används som beröm=)

Lurendrejeriets dag.

1:e april, ska man lura någon? Lisette försökte lura mig imorse men den gubben gick inte=)

Igår var det jättefint väder när solen väl kom fram så jag satte mig på uteplatsen och läste lite, la dessutom ut en filt till pojkarna så de fick vara med lite. Men stolarna var mer åtråvärda enligt dem=)



Var dessutom ute på fältet precis vid vårt hus och pojkarna hade riktiga vårkänslor..



När jag satt och läste kom grannen förbi med sin lille son, tror han är runt året. Han kan i alla fall gå med hjälp av två fingrar som stöd=) Han fick strutta rundor på vår uteplats så hundarna fick kolla in honom ordentligt. Ha Lex brydde sig inte alls, han tyckte bara det var roligt och sprang runt och visade upp sig med bollen i munnen. Theo däremot var väldigt nyfiken sålänge han stod still men när han började gå runt så blev Theo lite osäker men det lägger sig garanterat. Man får utmana rädslorna Theo=)

Senare kom Lisette och hennes vän(Clara var med såklart!) och vi gick en låååång sväng ner mot havet med pojkarna. Vädret var underbart så jag ville inte riktigt sluta gå men magen kurrade och blåsan skrek efter toalett=)

Lisette tog med sig Lex upp till sin kompis i Svalöv så Theo har varit själv hemma sen igårkväll. Sällskap av matte och husse såklart, men jag tror faktiskt han saknar grisen lite nu=)

Jag och Theo mös imorse:


RSS 2.0