Liten sover sött..

Ojoj vad tösen somnade efter morgonmaten nu för en halvtimme sen.. Enligt mig borde hon sova hela dagen så trött hon måste vara! Igår klippte jag mig vid halv elva och jag är helnöjd, lite roligare frisyr denna gången och mycket proffsigare frisör. Henne går jag till hädanefter(samma som christian går till) och det som är bäst är att salongen ligger vid vår icabutik, med andra ord jättenära! Efter klippningen vilade jag och Lova en timme och sen var det tjejkväll! Jag, Lova och tre vänner från högstadiet möttes upp efter ett par år och snackade gamla minnen, vad man har hittat på det senaste och var vi är idag. Jätteskoj! Lilla lova vaknade lagom tills vi kom dit och var vaken heeeela kvällen med untantag för små powernaps. Däckade visserligen vid elva tiden i julias famn=) Hon kämpade så för att vara vaken trots ögonen gick i kors, gillade nog en girls night in=)

Vet inte riktigt vad som står på agendan idag, christian är i knutstorp och kör bana hela dagen(hoppas inte han trillar idag!) och vi har inget inbokat.. Kanske åker iväg något men orkar nog inte alltför mycket efter vår kväll igår=)

Kan tillägga att bilder nog kommer läggas upp oftare inom snar framtid. Fördelen med att ha en tekniknörd till sambo är att han hela tiden måste ha det nyaste, och då får jag hans avdankade saker. Med andra ord så när hans iphone 4 levereras får jag en iphone 3. Inte fy skam som avdankat eller hur...? =)


Sovmorgon med småbarn?

Nej det är nog ett minne blott tror jag, Christian tar sovmorgon varje dag nu i och med att han har semester.. Lite orättvist kan jag tycka men mitt problem är att om Lova vaknar och vill ha mat efter sju så kan inte jag somna om.. Då tycker jag att dagen har börjat och kan inte gå och lägga mig igen för att sova några timmar till men det kan däremot Christian.. Han somnar om direkt och kan sova till tolv på dagen, visserligen brukar jag kunna vila några timmar på eftermiddagen istället=)

Såg en bild på mig som höggravis som pappa lagt ut, bilden togs på midsommar och då var det väl ungefär en vecka kvar till beräknat.. Herregud vad jag var stor! Visserligen kanske inte så stor jämförelsevis men för mig var det stort, hade helt glömt bort det! Känns så konstigt, när jag hade den stora magen kom jag inte för mitt liv ihåg hur min mage såg ut innan när den var platt och hur det kändes att inte ha en bulldozer i magen som förde liv varje dag.. Nu nästan en månad senare när magen är platt igen och bulldozern för liv utanför magen så kommer jag inte ihåg hur det kändes att vara lika smidig som en valross..?? Lustigt värre, att man glömmer det så snabbt. Så med det sagt kan jag verkligen förstå de som skaffar fler barn. Jag vet inte om jag vill ha fler barn efter Lova men jag kan absolut säga att redan några timmar efter förlossningen så kunde jag säga att jag var redo att göra om det när som helst.

Varför jag kan säga att jag går igenom det igen, när som helst? Så fort jag tittar på Lova så blir hela kroppen varm och man kan inte sluta le. Om en så underbar varelse frambringas av det lilla eländet under nio månader av mitt liv så är jag redo att ge nio månader till. Any day.

Nej, nu har varit blödig nog för en dag. Ska in och ligga och titta på Lova fram till min tid hos frisören=)

Hela två veckor!

Ojdå, tiden rusar när man har roligt! Hela två veckor sen jag klottrade härinne, verkligen?!
Livet rullar på, vi lär oss mer och mer för var dag som går om lilla Lova. Den filuren har mycket att lära oss kan jag säga! Skämt åsido så är hon en helt underbar liten människa, en lättsammare bebis får man nog leta efter=) Finns två skrik som inte slutar efter en minut, matskriket och närhetsskriket. Matskriket slutar när hon får mat(logiskt va?) och närhetsskriket slutar när hon får vara med lite.. I famnen, knät, bärsele eller vad som helst och nästan vilken famn som helst fungerar=) Jätteskönt! Dessa senaste veckorna har vi varit mycket hos mina och christians föräldrar, jag och christian slipper liksom vara föräldrar.. där finns alltid någon annan som gärna byter blöja, matar eller går och myser med henne=)

Amningen har vi slutat med och kör ersättning fullt ut och Lova älskar det! Tog flaskan på första försöket och dret har fungerat utmärkt seen första början. Det som är så positivt med det är att christian också får den närheten man får när man ger henne mat, innan när jag ammade var det ju bara ajg som fick uppleva det.. hon växer så det knakar kan jag meddela! Var hos barnmorskan idag och då hade hon gått upp 400gram på en vecka och väger nu kring 3800 gram och är 52,5 cm lång jämfört med hennes 48cm vid födsel=)

Idag har vi haft mysdag, efter barnmorskan har vi bara tagit det lugnt.. Jag fick vilat i några timmar och sen har vi kollat film och ätit chokladpudding...MUMS

Imorgon ska jag ner och klippa mig igen, funderar på ännu kortare denna gången(förlåt pappa!). På kvällen ska jag (antagligen Lova också) på tjejmiddag, skönt att komma ut och träffa lite folk=)(det är det enda vi gör om dagarna visserligen)

Nu ska jag sätta mig en stund framför dumburken innan jag slänger mig i en lång varm dusch..

 

ps. ska bli bättre på att uppdatera om vardagen=) ds


Blir sol och pool idag

Usch denna värmen är helt otrolig, klagar verkligen inte! Idag åker vi till svärföräldrarna och deras pool, hoppas bara Lova sover fint.. Bättre för henne att sova igenom värmen än att vara vaken=)

Kan berätta vad vi lycjades göra sist vi badade henne, märks man är grön på det=) För det första så lyckades pappa ta alldeles för mycket olja i vattnet men det gick ändå.. Däremot flög såklart hela nappen+tillhörande napphållare ner i det oljiga vattnet, vet inte ens hur det gick till med tanke på att Lova inte hade nappen i munnen?? vet inte var den kom ifrån kan jag säga men eftersom napphållaren nu är fylld med olja så kan vi ju inte sätta den på henne, den oljan förstör alla kläderna..

Lösningen på detta gigantiska problem? Mamma fixade en ny napphållare, denna gång en tuffare.. Svart med döskallar på, mammas tös banne mig! =) Lite tvärtom härhemma för er som inte vet, Christian gillar rosa på Lova och jag kör gärna rockstilen(Christian hänger med på ett hörn angående rockstilen ibland)

 


underbara sommar!

Så skönt med lite värme och sol! Enda nackdelen är att det är svettigt i lägenheten, hundarna och Lova tar nog det hårdast. Lova ligger i bara blöja och hundarna ligger oftast i närheten av fläkten som går dygnet runt.

Med Lova fungerar allting bra, vi har inte riktigt fått in matrutinerna ännu. Hon kan äta när som helst, ena dagen äter hon varannan timme och nästa dag går det nästan fyra timmar mellan målen.. Nätterna är nog det som är mest stabilt och har varit sedan hon kom, beroende på när vi lägger oss och går upp så äter hon 1-2 ggr per natt och det passar mig utmärkt! Känner mig ändå ganska utvilad eftersom hon håller tiderna ganska jämnt och matningen bara tar en halvtimme=) Snart är de flesta besök avklarade också och då lugnar sig allting ytterligare såklart, blir ju att man är iväg nästan varje dag!

Just nu ligger tösen och sover, Christian och hundarna är ute på promenad och jag njuter av tystnaden. Har haft tre lugna timmar nu, Lova har sovit och Christian har varit iväg och fixat nya stötdämpare till vagnen(den lutade så mycket att hon kasade ner innan!). Ikväll blir det en snabb sväng inom jobb för att lämna papper och sen mys hemma. Imorgon ska det tydligen bli varmt igen och då åker vi till Christians föräldrar och deras pool=) Skönt att kunna svalka fötterna lite!


Den nappen gillar hon inte egentligen, vet inte hur vi lyckats få en bild med den i munnen?? nu har hon en sådan gammal napp, den som är helt rund och med lång sugdel som är mer formad som en bröstvårta. Världens fulaste men it does the trick!

Lovas ankomst

Nu är äntligen lilla Lova här och hela familjen mår jättebra! Var en helt "vanlig" förlossning som gick perfekt och utan större komplikationer. Några svordomar fick klart Christian stå ut med men utöver det var jag lugn(lustgasen gjorde sitt till!).

Allt började med oregelbundna värkar kl 5 torsdag morgon, de höll i sig ett dygn. Fredag morgon kl 6 kom de var tionde minut och när vi kom in till mas 2-3h senare hade jag fem värkar på tio minuter. Jag var redo att läggas in och allt satte igång ordentligt. Fick lustgas och försvann in i min egen värld. Hela dagen är ett virrvarr som jag inte har mycket koll på, kommer ihåg mycket men kunde inte få struktur på det förrän efteråt när Christian fyllde i luckor=) Öppen 5cm vid inskrivning och de spräckte hinnorna ngn gång under eftermiddagen(minnet sviker!). Lite jobb till, och efter 30 minuters krystvärkar kom lilla Lova ut till världen 4 dagar tidigare än beräknat.

Lova var 48cm och vägde 2910gr - med andra ord helt perfekt!

Sedan vi kom hem så har vi tagit emot besök, varit på barnavårdscentralen, myst och kommit in i rollen som föräldrar. Allting går bra och flyter på så smidigt det kan med en liten=) Kickan är nog över sin fördelsevikt redan och är fin i hullet!


RSS 2.0