sol, sol & åter sol!

Härligt med sol, visserligen klarar jag inte långa stunder i solen men det är skönt även i skuggan=) Har varit iväg och storhandlat, tvättat lite och ute med pojkarna. Riktigt mysig dag men jag känner inte för att slänga mig i stolen och sola så jag är tråkig och sysselsätter mig inne=)

Handlade nektariner när jag var iväg, jättesugen och det var så länge sen jag åt såna! Tror ni de är mogna?? En hel korg med nektariner och inte en endaste liten freaking mogen nektarinhelvete..?!?! Lite bitter, nu får jag gå och sukta efter dem i flera dagar kanske?


Har jag ett system...?

Vet inte om detta stämmer riktigt men idag är jag jättepigg och glad och har all energi i världen till att hitta på något. Känns som att jag är på topp varannan dag och gnällig varannan..? Kan man våga säga att jag har ett system..?

Anyway, inget mer som hände igår direkt. Middag och sen godis och film. Däremot undrar nog de på ICA hur mycket ett ofött barn verkligen skiter, jag handlar ett paket blöjor där varje gång jag handlar. Så om det är två eller tre gånger om dagen! =)(har faktiskt kuponger som snart går ut!).

Vill dessutom ha en tröja som det står något i stil med: jag handlar till min kille. För när man kommer ner höggravid på ICA och stressar bland godiset tio minuter innan de stänger så ser man blickarna: oj, hon var nog godissugen eller ojsan! är det sånt där konstigt sug kanske??

Då hade det varit jätteskönt att kunna berätta för dem att nej, jag äter inte särskilt mycket godis och jag åkte ner enbart för att vara snäll mot min kära sambo. Egentligen är det han som sitter med konstiga cravings på kvällarna och inte jag! Men det kanske inte passar sig?

Tråkig dag!

Jättefint väder ute och det är helt underbart men jag är sjukt uttråkad. Hitta på något då! Nja, lite svårt när alla andra jobbar och jag egentligen inte orkar hitta på något. Stranden helt själv och ligga där i linne och bikinitrosor? Nej tack. In till stan och shoppa kläder som jag inte kan använda helt själv? Nej tack. Ut och promenera när magen gör svinont och hundarna dör av värmeslag? Nej tack. Sitta ute och läsa och bränna mig eftersom jag inte kan vända mig utan måste sitta i en stol rakt upp och ned? Nej tack.

Nje, det finns nog inte så mycket att hitta på trots allt. Sitter inne och har diskat nyss, tänkte ta itu med tvätten nu istället och hoppas att mitt humör blir bättre snart. Är fan tråkigt att vara ledig och gravid, jag är inte gjord för att vara ledig och slöa på detta viset. Mitt humör blir helt galet när dagarna inte egentligen har någon mening!

Jag blir dessutom jätteglad av tanken att jag kan få gå såhär i tre veckor till. För våra tapeters skull hoppas jag verkligen inte det, har sett videos på katter med senap i gumpen och jag är inte långt ifrån det beteendet nu.


Slapp dag

Har i princip bara slappat idag, började dagen med långrunda med pojkarna. Lagom tills jag kom tillbaka var det dags att väcka herren, riktig sjusovare har han varit denna helgen=) Sov bort halva dagen när det var så fint väder! Sen har vi mest slappat på uteplatsen och hundarna har legat och solat och tuggat ben. Var iväg och fick lite mat i magen och nyss hemkommen.. Christian är ute med hojen och Emma är på väg hit för att snacka lite skit med mig=) Riktigt mysig dag egentligen med andra ord!

känner mig ändå lite lätt uttråkad men det har nog med den lilla skitungen i magen att göra. Börjar bli drygt när hon sparkar runt nu, hon kan gott komma ut och sparka istället!

Blev bra väder ändå=)

Vaknade vid tio tiden imorse och var världens snällaste sambo. Tänkte på herren som sussade sött i sängen, han behöver nog både en sovmorgon och en ordentlig frukost när han väl vaknar med tanke på gårdagen(visserligen inte helvild men ändå!). Gav pojkarna mat och tog en lång runda på nästan två timmar med dem, inom ICA och handlade gott bröd, bacon och lite annat gott. Hans nya favoritfrukost är nämligen äggröra och bacon=) Kom hem och väckte honom vid ett med kaffet färdigt, det var väldigt uppskattat=)

Vädret var inte särskilt roligt och konstigt nog är midsommardag en sådan tråkig dag när ALLT förutom mataffärer har stängt. Varför?!?! Vi som inte festat utan är pigga och glada dagen efter och vill hitta på något, vad ska vi göra?! Blev helseg och la mig framför TV:n en stund med Christian bredvid som kollade datorn lite, tog kanske en halvtimme sen somnade jag! Tuff kväll igår trots allt?? Christian sitter nu nere på puben vid ICA med grannen. De skulle ner och handla sades det men de råkade visst gå fel..=)

Jag är yrvaken efter min powernap och tänkte slänga mig i duschen för att sen ta ut pojkarna på ängen en sväng. Vad gör man mer en midsommardag? Tråkigare än nyårsdagen till och med, inte ens IKEA har öppet.


Trailer trash-midsommarsfirande!

Yes, vi vi firade midsommar som äkta trailertrash! Mysigt som tusan och mamma och pappa lyckades få ihop platser till 14 personer i förtältet?? Snacka om imponerande långbord när man bor i husvagn=) Jättegod mat, trevligt sällskap och Christian kom dessutom ut en liten sväng med motorcykeln och sa hej. Lagom till att jag kom hem sen vid halv tolv tiden så stack han och grannen till en spelning. Han kom hem vid 4-tiden imorse och ligger och sussar sött nu=) Ska jag leka snäll sambo och gå ner till ica och handla god frukost? eller elak flickvän och slå i kastruller? ....=)


Lite halvtråkigt väder idag, hade planerat att åka och bada med pojkarna men solen får ju gärna vara framme då??

Tur vi inte köpt säng

Ska kanske inte ta ut ¨något i förskott men det har lovats fint väder och än har jag inte sett tecken på något regn så jag är glad att vi inte köpt någon säng. För dem ser det inte bra ut=)

Midsommar här och vi har redan hunnit fika två gånger! Emma(en gammal kompis) kom hit en sväng innan jobb med kanelbullar och efter det kom grannen in och bjöd på hembakad tårta. Nyttig frukost eller hur?? Har ont i magen nu, varför stoppar man inte sig själv?

Ikväll ska Christian, grannen och christians kompis iväg till någon spelning och jag beger mig nog hem till mamma och pappa en sväng. Ser ut som ett hängbuksvin så jag känner inte för att parta loss med technomusik=)


sommaren här?

Vågar man tro att sommaren äntligen är här för att stanna?? Vädret idag har varit helt gudomligt!

Har hunnit med två långa rundor med pojkarna, städning av hela lägenheten, handla mat och sitta och njuta ute i solen. Kan visserligen inte rekommendera att dammsuga när någon spänner foten i ditt revben så att du nästan hör knakandet!

Mätt i magen efter grillat med potatissallad(flintastek till Christian och chorizo till mig) och pojkarna är mätta efter sitt torrfoder. Gourmetmat=) Nu ska denna nyduschade svensken slänga sig framför TV:n och ha kväll.

Vit mage och bak..

Helt underbart att solen skiner, nu är inte jag den som springer till stranden höggravid och solar och badar men lite solning blir det ju.. Brukar sitta på uteplatsen i solen och läsa.. Blir brun relativt lätt och lite färg har man nog allt fått. Nackdelen är att det är bara framsidan! Kan ju inte ligga ner på mage(inte så bekvämt, ser ut som en strandad val!) och jag sitter inte i bikini utan i linne. Så när jag ställer mig i underkläder framför spegeln så är framsidan brun och baksidan kritvit. Dessutom så är magen så vit så den bländar mig medan mina armar, ansiktet och bringan är brun. Vem kan klaga på bikinilinjer när de står bredvid mig...??

Igår var en riktig tråkdag, var jättetrött och grinig i humöret. Jag hade vaknat varannan timme hela natten och sovit jättekonstigt, förvarnade Christian redan innan han kom hem att ifall det kom en stekpanna flygande mot honom när han kom hem så skulle han inte oroa sig. Bara mitt dåliga brist-på-sömn-humör=)

Han klarade sig undan lindrigt tror jag, efter att vi grillat så stack han ut och körde hoj så jag kunde få vila upp mig lite. Skönt när det fungerar så lättsamt=) Sen imorse när jag vaknade hade han skickat ett sött uppmuntrande sms om att jag är duktig som höggravid. tur han vet hur han ska ta mig=) Genast blev denna dagen mycket bättre!

Solen skiner ute och pojkarna ligger i solstrålarna vid fönstret och gottar sig, de älskar värme och vill ut och sola mer än vad jag vill till och med! Bäst att låta dem få komma ut en sväng nu=)

Ny frisyr!

Oj, har helt glömt att nämna att jag klippt mig. Jo men visst, Anna fick ett av sina berömda ryck. Marscherade in till frisören med sitt låååånga hår och sa: gör vad du vill men kort ska det vara! Blev väldigt nöjd och ska se om inte Christian kan ta en bild av mig sen=)

Har sovit som ett rent as inatt och är ändå förvånansvärt pigg nu? Har vaknat klarvaken varannan timme på sekunden. Och sen haft svårt att somna om igen. Pust. Jag är i alla fall pigg nu och det är huvudsaken!


Hemma igen!

Fikan hos farmor och farfar var jättemysig, roligt att träffa dem en stund! kära clara tyckte nog också det var roligt, det första hon gjorde var att ta två tuggor på deras ost som låg i köket. hehe, väluppfostrat värre=)

Kom hem för en stund sedan och har i princip hunnit sätta på kaffe till herren som är på ingång. Vet inte om han ska ut och köra en sväng ikväll men jag ska i alla fall till mamma och pappa och få grillspett i magen. Mumma!

Allt bra.

Allting såg bra ut igår hos barnmorskan, äntligen sa hon till mig att det kändes att den lille växt! hon har hela tiden sagt att oj så liten hon känns i magen men nu äntligen sa hon att det kändes som en riktigt frodande bebis=) Hon vägde ju som sagt 2500 gram nu den 16:e och jag har myyyycket mindre plats och det känns som hon har det jättetrångt i min mage så jag kanske ploppar ut en megabebis till slut?? Däremot har jag lyckats tappa ett kilo på två veckor, skrämmande hur lik min graviditet är mammas graviditet när hon väntade mig faktiskt. Vi småskrattar år det lite. Visserligen var nog mamma lite klenare än mig för hon blev sjukskriven=)(skämt mamma! eller nja, du är klenare än mig men det kan inte du hjälpa. Som näst längst i familjen så kan vi nog konstatera att jag fått lite av pappas gener också!). Anyway, jag och barnmorskan kom snabbt fram till att det inte är så konstigt att jag tappat vikt, promenerar ju ungefär sammanlagt tre timmar om dagen med pojkarna+ städning och allt annat man pillar med härhemma.

Hon ordinerade ett extra mellanmål till, vet inte hur jag ska hinna äta 6 ggr/dagen nu??

Hade dessutom jättemysigt med syrran igår, vi satt ute i solen och pratade skit heeela förmiddagen innan hon åkte till jobb vid två. Fick också hem ett parasoll igår, Christian hade handlat ett fint grått som han kom hem med. Skönt nu när jag är ledig och sitter ute mycket, vi har sol från typ tio till fyra och ibland kan det bli lite mycket att sitta och läsa i sol en hel dag.. Då kan man slänga upp parasollet istället och vila stackars huden=)


Nu kommer Lisette snart hit, vi ska gå en sväng med hundarna och sen hem till farmor och farfar och hälsa på. Vet inte vad jag gjort utan Lisette nu när mammaledigheten börjat, hon som håller mig levande och vital under dagarna=) Frukost nästa!

Wierd, inläggen kommer inte upp..

Konstigt, har skrivit inlägg som inte kommit upp förrän nu? Tyckte väl det var lite konstigt när jag fick höra att jag inte skrivit så mycket....?

Annars inte mycket nytt här. Är mammaledig och är redan uttråkad. Jätteskönt med ledighet men ingen annan är ju ledig så det enda jag kan sysselsätta mig med är att fixa hemma och ha sällskap av hundarna. Visserligen är det skönt att man har pojkarna, de drar ut mig på långa rundor varenda dag=) Är ute och promenerar i snitt två timmar om dagen skulle jag tro. Skönt också att vädret är okej, bättre med mer värme kanske men jag och pojkarna har ändå fått någon mysdag sittandes på uteplatsen heeeeela förmiddagen=)

Var inom Christians föräldrar igår och de hade dragit av skyddet från poolen så där låg bara en plastmatta över vattnet. Såklart så stirrar Lex precis bredvid och tar ett steg bakåt och trillar i med bakdelen! Hehe hans bakdel låg i vattnet och framdelen på land, såg skitroligt ut och han var jätteförvånad! Han tog det dock lugnare kring poolen efter den incidenten=)

Idag ska jag till barnmorskan för vanlig rutinkontroll skulle jag tro. Tror inte det blir några konstigheter, allt har ju varit bra hittills! I onsdags var vi på extra tillväxtultraljud och allt var bra, den lilla hade ökta 600 gram på en månad och lågg på 2500 gram. Så jag tror inte hon blir jätteliten faktiskt, jag vägde 2800 när jag kom och syrran som kom tre veckor för tidigt vägde typ 2000..(alltså vägde min lilla ett halvt kilo mer vid samma tid som syrran..)

Har fixat skötväska nu äntligen, blev en lite sportigare typ som är ganska stor och den skär sig inte med vagnen! christian kan lyckligtvis bära den utan att se ut som en fjolla(vet inte om han bryr sig men jag gör!) och jag är helnöjd, får se hur bra den är när man börjar använda den. Klart man är nöjd när den bara ligger och ser fin ut=) Allting härhemma är i princip fixat för ankomst. Allt är tvättat, skötbordet och skötväskan laddade(har ju blöjkuponger på halva priset som går ut innan hon kommer så givetvis har vi använt dem!) och sängen bäddad. Förlossningsväskan är påbörjad, jag tror aldrig jag får den klar ändå så man kan nog säga att den också är färdig=)

nej usch, för mycket bebisprat. Nu ska jag äta frukost och sen packa in alla i bilen. Jag och pojkarna ska möta upp Lisette efter barnmorskan och hitta på något roligt.


Sista riktiga skoldagen.

Yes, sen var det klart! Muntligt prov i företagsekonomi nu nio till halv elva. Sen är jag dooone. Skönt. Så himla skönt.

Var iväg och handlade lite smått igår; badbalja(ikea is the shit, 59 riksdaler!), badolja, kudde och första paketet blöjor. Haha, skulle egentligen inte köpa blöjor men vi har fått kuponger med bra rabatt till pampers blöjor och de går ut den siste juni och hon beräknas den 6:e juli. Inte låter jag väl rabatten gå till spillo när jag kan handla det nu istället och få min rabatt? Blöjorna kommer ändå gå åt i vilket fall, oavsett om jag handlar dem nu eller sen=)

Tur att det är uppehåll idag, hoppas blåsten håller sig borta för jag ska till mamma och pappa och rengöra bilen. Både utvändigt och invändigt så det får åtminstone vara lite skönt väder annars är det inget kul.

Måste dessutom fixa studentpresent idag, herregud vad jag är glömsk. Skulle egentligen ha fixat det igår...?

Jaja, det ska i alla fall bli jätteskoj att träffa alla imorgon på studenten, släktingar och vänner kommer komma för att fira skitungen. Lilla skitungen, känns som det var igår hon började ettan i klågerup till och med. nu från ingenstans ska hon föreställa vuxen och jobba. Hur går det ihop?? Hoppas nästan hon inte hittar något jobb så kan hon vara hemma och hålla mig sällskap... Får man säga så...? =)


Klapp på axeln till mig!

Fick reda på tre av mina betyg igår och upptäckte dessutom att jag fick ett bonusbetyg=) MVG i religion och historia b samt danska steg 2. När jag ändå satt där och pratade med danskläraren gav hon mig dessutom betyg i danska steg 3, kan det bli bättre?? Det sista som är kvar nu innan skolan släpps helt och hållet är ett muntligt prov i företagsekonomi b. Har gjort det sista skriftliga provet och det är det sämsta resultatet jag fått i den kursen. VG. Hehe, känner mig faktiskt duktig och eftersom jag skrivit MVG på aaaaallt annat så hoppas jag på MVG i betyg. Det ska nog inte bli några problem eller??

Idag är jag hemma för att plugga inför provet imorgon samt plocka lite härhemma. Imorgon sover Lisette här så jag kan sminka och fixa henne fredag morgon inför studenten. Vilket påminner mig, kanske ska ta och fixa studentpresenten till henne också...? Tiden bara springer iväg för en, känns som det var igår som hon gick ut nian och vi vinkade av henne när hon skulle till balen. Hmm.
Med andra ord har jag en lektion imorgon, ledig fredag, skolavslutning måndag och sen tisdagen är en extradag då det inte händer något intressant alls. Sen är jag mammaledig! Får bara hoppas att hon kommer ut lagom i tid också=)

Idag går jag in i vecka 37 och det känns fortfarande ganska overkligt. Runtom mig sägs det att jag ser ganska höggravid ut, de som känenr mig tycker iaf det. De som inte känner mig och frågar hur långt det är kvar höjer ögonbrynen ganska mycket när jag svarar med "mindre än en månad". Så med andra ord har jag ingen aning om ifall jag ser höggravid ut eller inte och eftersom jag absolut inte känner mig som det så har jag svårt att ta folk på deras ord=) Det enda som kanske indikerar att jag är liiiite höggravid är att jag är så satans trött på uttryck som: "hur mår magen", "oooh, lilla magen"(följt av pekande på magen), "lilla bebisen"(följt av vinkande åt magen) och givetvis klassikern "oj, nu börjar det synas"!

Jotack. Ni behöver inte fråga hur min mage mår, trots att mina tarmar ligger ganska så mycket i kläm så är ändå min avföring ganska stabil. Det behövs inte heller berättas för mig att jag har en liten mage eller en liten bebis, jag är faktiskt fullt medveten om att jag har en putmage med en bebis i. Jag har vetat det sen snart nio månader tillbaka nu så det känns lite uttjatat. Dessutom tror jag inte min bebis i magen vinkar tillbaka till dig så känn dig bortgjord. (vinka ut i tomma intet, vem gör det förutom de som inte förstår bättre???) Och en sista sak än en gång. Ni behöver inte meddela mig att det börjar synas nu, jag vet det också. Jag märker det på mina kläder, jag ser min mage själv och det var ett tag sen jag kunde se min egen ljumske. Really, do yall think i did'nt noticed??

De däruppe ger tillbaka.

Yes, that's right.. Kanske inte riktigt de däruppe men denna veckan får man tillbaka skattepengarna. Sitter väldigt fint nu kan jag lova=)

Trots pissvädret igår blev det ändå en hyfsad dag av det, var ganska nedstämd på fm. Åkte till Svedala enbart för ett barnmorskebesök som varade en timme. Jag missade min buss med typ två minuter och började vandra mot skolan i pissregn. Som tur var kom Sara och Lisa från skolan och hämtade upp stackars mig så jag slapp gå=)
På em åkte jag snålskjuts med Lisa och hennes dotter in till malmö men det slutade faktiskt med att jag följde med och shoppade stövlar till hennes dotter=) Riktigt mysigt i regnrusket!

Var äntligen hemma vid halv fem tiden och däckade ihop totalt. Först vid halv åtta orkade vi laga mat och fixa med allt härhemma. Eller Christian var duktig, han hade köpt en namnskylt till vagnen och ställde sig för att montera den samt fixa till däcken på vagnen(de gnisslade!). Jag fick faktiskt tvättat en del av hennes kläder också=) Kvar i stora panikdrag: kudde, blöjor, badbalja, badolja så i princip småsaker. Sen ska vi få babysitter av mor och far och köpa skötväska men annars är nog det mesta klart. Känns sjukt nu.

Känner mig fortfarande inte riktigt höggravid och det är mindre än en månad kvar. Då är man väl höggravid?? Det enda jag är så satans trött på är kommentaren: Oj! Nu syns det!
Vad svarar man? Eeeh, jo det är väl på tiden hehehe.

No shit Sherlock att det syns att jag är gravid, har liksom gått 8 månader nu. Hmpf!

Lönt fira nationaldagen...??

Herregud, har varit jättefin helg nu med sol och värme så jag trodde knappt mina öron när jag vaknar imorse och regnet smattrar mot fönstret. När ska detta elände ta slut och när ska vi äntligen få vår?!

Helgen har varit jättemysig, fredagen blev lugn. Mycket vila och god mat med herren. I lördags var Christian iväg med hojen och körde bana hela dagen så jag åkte ut till mamma och pappa en sväng, hann vara där i två timmar innan Christian ringer och meddelar att han inte har några nycklar?! Han är visst lite glömsk den där=) Igår tog vi en mysig lång frukost på uteplatsen i solen och åkte sen in till malmö. Jag skulle ändå göra ett ärende på jobb och jag hade läst i metro att det skulle firas vår nationaldag på stortorget bland annat. Hmm, vet inte vad det var för firande..?? en orkester som spelade och sen inte mer. Vi blev faktiskt lite besvikna men gick lite i affärer istället. Jag fick ett par fina vita tygskor av Christian och sen åkte vi hem. Kvällen avslutades för hans del med hojkörning och för min del med tvätt och mysig låååååång runda med pojkarna=)

Det enda som jag har inbokat idag är barnmorskan kl 10, sen är jag klar med min dag! Skönt=) Mamma kommer nog ut en sväng ikväll och får håret färgat visserligen..

Sista rycket idag!

Oj! Ska fixa lite sista saker med danskan idag och sen är jag i princip heeeeeelt färdig med allt i mina kurser. Behöver bara dyka upp på lektionerna och finnas, skööönt!

Igår kom Lisa från skolan och hennes lilla dotter och höll mig sällskap=) Vi gick bort till lekplatsen så den lilla kunde leka lite och såklart fick hundarna hänga med! När Christian kom hem från jobb så sattes grillen igång och det blev ett smarrigt knytkalas innan de tackade för sig strax innan sju=) Jättemysigt! Färsta gången vi satt ute och åt förresten=)


Vill också

Helt underbart att bli gravid, mår inte alls så dåligt hittills heller. Börjar visserligen bli tungt och vissa dagar är man ganska trött, men jag tror det har mycket med väderskiftningarna och skolan att göra också faktiskt.. Det som är tråkigt med att vara gravid emellanåt är det man känner att man missar.. Jag vill kunna ut och åka inlines med hundarna nu när det är fint väder. Hade jag varit med stabil på inlines hade jag åkt ändå men med tanke på att jag är som bambi på is de första gångerna jag åker varje säsong så gör jag inte det nu med risk för att trilla. Eller risk kanske man inte ska säga, garanti låter nog bättre=) Jag vill kunna åka och handla en stor säck hundmat själv, inte behöva be Christian göra det åt mig bara för att det är för tungt att bära.. Jag vill kunna sätta mig en fin vårkväll på vår uteplats med en öl eller ett glas vin. Jag vill inte känna att jag bara går och väntar på något som jag inte kan påverka. Jag gillar spänningen med att itne veta när hon vill ploppa ut men jag är rädd att jag kommer bli rastlös sen när skolan slutar. Vad ska jag göra på dagarna...? Gå ut med hundarna hela tiden? Alla andra jobbar ju=(

Jaja, det blir säkert bra i slutändan ändå. Inte långt kvar nu och sen kan jag göra alla de sakerna i sinom tid..


Nyckeltal...?

Skrev religionsprovet igår om kristendomen genom tiderna och dess roll i samhället, faktiskt ganska intressant=) Kändes helt okej det provet, kunde allt men vet inte om jag skrev tillräckligt. Tidspressen var hög eftersom jag skulle vara på MAS kl halv tre så jag hade ungefär dryga halvtimmen på mig.. Hmm, bra planerat?

Idag ska det skrivas prov i företagsekonomi och jag har faktiskt inte lagt ner riktigt ordentligt med tid på att plugga in kringfaktan, har mest fokuserat på att kunna göra uppgifter som bygger på faktan. Får se hur hennes prov ser ut, hoppas verkligen inte det kommer alltför mycket fakta. Och varför i h*lv*te ska jag kunna räkna ut nyckeltal för?

Gick bra hos specialistläkaren igår, inget kejsarsnitt på grund av ryggskadan iaf. Skönt=)

RSS 2.0